Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

COUPRADIN 50 WP

Copper oxychloride, σε Cu 50%

Βρέξιμη Σκόνη (WP) / Βοηθητικές ουσίες: 12.28%


Οδηγίες εφαρμογής για ΙΤΙΑ ΚΛΑΙΟΥΣΑ:

Δόσεις σκευάσματος

Περονόσπορος (Peronospora spp.)
Φυτόφθορα (Phytophthora spp.)
1400-1750γραμμάρια στα 500 λίτρα ψεκ. υγρού
280-350γραμμάρια στα 100 λίτρα ψεκ. υγρού
42-52.5γραμμάρια στα 15 λίτρα ψεκ. υγρού
Αιτίες Χορηγησης σκευάσματος: Μύκητες,
Όγκος ψεκαστικού υγρού: 50 - 100 λίτρα / στρέμμα
Μέγιστος αριθμός εφαρμογών ανά καλλ/κή περίοδο: 2
Mεσοδιάστηµα µεταξύ των εφαρµογών: 7 - 10 ηµέρες
Τρόπος και χρόνος εφαρμογής: Με την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων των ασθενειών και επανάληψη ανά 7-10 ημέρες, ανάλογα με την ένταση της προσβολής.
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Μυκητοκτόνο επαφής με προστατευτική δράση.
Μέθοδος εφαρμογής: Ψεκασμός φυλλώματος.
1.Οι µικρές δόσεις αφορούν τους ψεκασµούς που πλησιάζουν προς την άνθηση, ιδιαίτερα για τα µηλοειδή. Oι µεγαλύτερες δόσεις αφορούν τους ψεκασµούς που γίνονται όταν οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την ανάπτυξη των ασθενειών. Στις περιπτώσεις που τα συµπτώµατα έχουν εµφανιστεί, το εύρος της δόσης είναι ανάλογο µε την ένταση της προσβολής.
2.Στα λαχανικά να αποφεύγονται οι ψεκασµοί µε υψηλές θερµοκρασίες και κατά τις θερµές ώρες της ηµέρας.
3.Οι εφαρµογές είναι προληπτικές και γίνονται εφόσον οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την ανάπτυξη των ασθενειών.
4.Στις καλλιέργειες: αµπέλι, εσπεριδοειδή, µηλοειδή, πυρηνόκαρπα, πατάτα, ελιά και λαχανικά υπό κάλυψη να ακολουθούνται, στις περιοχές που εφαρµόζονται, τα προγράµµατα των γεωργικών προειδοποιήσεων.
5.Η συνολική εφαρμοζόμενη ποσότητα χαλκούχων σκευασμάτων ανά καλλιεργητική περίοδο δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 400 γραμ. ανά στρέμμα (ποσότητα εκφρασμένη σε μεταλλικό χαλκό).
Κρατήστε τα παραγωγικά ζώα µακριά από τη ψεκασµένη περιοχή για 21 ηµέρες.
Συνθήκες εφαρμογής: 1.Οι µικρές δόσεις αφορούν τους ψεκασµούς που πλησιάζουν προς την άνθηση, ιδιαίτερα για τα µηλοειδή. Oι µεγαλύτερες δόσεις αφορούν τους ψεκασµούς που γίνονται όταν οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την ανάπτυξη των ασθενειών. Στις περιπτώσεις που τα συµπτώµατα έχουν εµφανιστεί, το εύρος της δόσης είναι ανάλογο µε την ένταση της προσβολής. 2.Στα λαχανικά να αποφεύγονται οι ψεκασµοί µε υψηλές θερµοκρασίες και κατά τις θερµές ώρες της ηµέρας. 3.Οι εφαρµογές είναι προληπτικές και γίνονται εφόσον οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την ανάπτυξη των ασθενειών. 4.Στις καλλιέργειες: αµπέλι, εσπεριδοειδή, µηλοειδή, πυρηνόκαρπα, πατάτα, ελιά και λαχανικά υπό κάλυψη να ακολουθούνται, στις περιοχές που εφαρµόζονται, τα προγράµµατα των γεωργικών προειδοποιήσεων. 5.Η συνολική εφαρμοζόμενη ποσότητα χαλκούχων σκευασμάτων ανά καλλιεργητική περίοδο δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 400 γραμ. ανά στρέμμα (ποσότητα εκφρασμένη σε μεταλλικό χαλκό). Κρατήστε τα παραγωγικά ζώα µακριά από τη ψεκασµένη περιοχή για 21 ηµέρες.

Συνδυαστικότητα και φυτοτοξικότητα

Φυτοτοξικότητα:
Είναι φυτοτοξικό στη ροδακινιά αφού φουσκώσουν τα µάτια. Επίσης παρουσιάζει φυτοτοξικότητα σε ορισµένες ποικιλίες µηλιάς και αχλαδιάς. Στη µηλιά και αχλαδιά να χρησιµοποιείται πριν την
άνθηση. Γενικά να αποφεύγεται η χρήση του κατά την άνθηση.
Συνδυαστικότητα:
∆εν συνδυάζεται µε τα οργανοφωσφορικά, θειάφι, captan, ziram, dinocap, dodine, thiram και διθειοκαρβαµιδικά.

Copper oxychloride:
Δεν συνδυάζεται με: σκευάσματα αλκαλικής αντίδρασης, Thiram, Captan, Maneb, Folpet, Thiram, Dinocap, Dodine, Ziram, fardam, διθειοκαρβαμιδικά εντομοκτόνα, καρβαμιδικά εντομοκτόνα, οργανοφωσφορικά εντομοκτόνα, Formetanate, πολύ όξινα σκευάσματα, διαφυλλικά λιπάσματα, Cydia pomonella granulosis virus,

Αν στην ετικέτα ή οι πίνακες συνδυαστικότητας δεν δίδονται πληροφορίες για τη συνδυαστικότητα, θα πρέπει να γίνεται δοκιµαστική ανάµειξη για να εξετασθεί τουλάχιστον η περίπτωση φυσικής ασυµβατότητας του συνδυασµού.
H προσθήκη των φυτοφαρμάκων με τη σειρά: WP, FL, WDG και EC ή S

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Επανέγκριση (άρθρο 80.5). Σκευάσματα που υπέβαλαν φάκελο προ 6/2011 και εγκρίθηκαν με το ΠΔ 115
Λήξη έγκρισης: 31/01/2020
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //

Σημείωση: Οσα σκευάσματα εμφανίζονται στους καταλόγους, παρόλο που η ημερομηνία λήξης τους είναι προγενέστερη της σημερινής, για τα οποία δεν υπάρχει ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ή δεν εμφανίζεται η λέξη ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ, η έγκρισή τους είναι σε ισχύ και βρίσκονται σε διαδικασία ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.

Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07+GHS09
Παρασκευάζεται από την:
ISAGRO SPA, Milano
Caldera Park, Via Caldera 21
20153
Milano
ITALY
TEL: +39 02 40901319
FAX: +39 02 40901320
e-mail: isagro@isagro.it
Υπεύθυνοι διάθεσης στην αγορά::
AGROLOGY ΠΑΠΑΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
Τ.Θ. 1089 ΒΙ.ΠΕ.Θ. ΣΙΝΔΟΣ
57022
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
TEL: 2311 998600
FAX: 2311 998601
e-mail: e.giounnaki@agrology.eu