Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

DEMETRINA

Deltamethrin 1.54%

Συμπ. Αιώρημα (SC) / Βοηθητικές ουσίες: 98.45%


Οδηγίες εφαρμογής για ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΥΠΑΙΘΡΟΥ:

Δόσεις σκευάσματος

Αφίδες (Aphis gossypii)
Χρυσοκάνθαρος (Cetonia sp.)
Κάμπιες φυλλοφάγες (Epichorista ionephela)
Αφίδες (Macrosiphoniella chrysanthemi DEL GUERCIO)
Αφίδες (Macrosiphoniella sp.)
Μηλολόνθη (Melolontha melolontha)
Αφίδες (Myzus sp.)
Αφίδες (Rhopalosiphum padi (L.))
Τίγρης (Stephanitis sp.)
Κάμπια γαρυφάλου (Cacoecimorpha pronubana)
80 κ.εκ. (ml) ανά στρέμμα
Αιτίες Χορηγησης σκευάσματος: Έντομα,
Όγκος ψεκαστικού υγρού: 50 - 100 λίτρα / στρέμμα
Μέγιστος αριθμός εφαρμογών ανά καλλ/κή περίοδο: 3
Ψεκασμός με την εμφάνιση των προσβολών με μεσοδιάστημα 7 ημερών
Τελευταία επέμβαση πρίν τη συγκομιδή - Αριθμός ημερών: 0
δεν έχει εφαρμογή
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Πυρεθρινοειδές εντομοκτόνο επαφής - στομάχου κατά μυζητικών και μασητικών εντόμων. Δρα στο νευρικό σύστημα των εντόμων και συγκεκριμένα στις διαύλους των ιόντων Na στις προσυναπτικές μεμβράνες των νευρικών κυττάρων.
Μέθοδος εφαρμογής: Ψεκασμός φυλλώματος.
Στα μηλοειδή η δόση των 80 κ.εκ. σκευάσματος /hl πρέπει να χρησιμοποιείται πάντα με τον μικρό όγκο ψεκαστικού υγρού (100 lt/στρεμμα) έτσι ώστε η τελική δόση του σκευάσματος να μην ξεπερνάει τα 50κ.εκ. σκευάσματος στο στρέμμα. Σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει υπέρβαση του Μέγιστου Επιτρεπόμενου Ορίου Υπολειμμάτων.
• ** Δεν επιτρέπεται η συγκομιδή αμπελόφυλλων στα οποία έχει γίνει χρήση με το φυτοπροστατευτικό προϊόν.
Η εφαρμογή του προϊόντος στο καλαμπόκι οδηγεί στη μείωση των επιπέδων των μυκοτοξινών, ως αποτέλεσμα της επιτυχούς αντιμετώπισης των εντόμων Ostrinia spp. και Sesamia spp.
Διαχείριση ανθεκτικότητας, Οδηγίες για χρήση σε IPM προγράμματα κ.λ.π.
Δεν υπάρχει γνωστή περίπτωση ανθεκτικότητας στην Ελλάδα.
Το κλειδί για τη διαχείριση της ανθεκτικότητας είναι να μειωθεί η πίεση επιλογής που προκαλείται από την υπερβολική χρήση ή κατάχρηση, επειδή αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στην επιλογή των ανθεκτικών μορφών του εντόμου και την επακόλουθη εξέλιξη των πληθυσμών που είναι ανθεκτικά σε αυτό το εντομοκτόνο ή ακαρεοκτόνο (IRAC).
Σύμφωνα με τις αρχές του IPM (Insecticide Resistance Management) και του ICM, το IRAC προτείνει μια λίστα από κατευθυντήριες οδηγίες διαχείρισης ανθεκτικότητας προκειμένου να διαθέτει αξιόλογα εργαλεία προστασίας που λειτουργούν αποτελεσματικά και ελαχιστοποιούν τα κόστη χρήσης (MIIIA1Sec7_meteor).
- σποράς ή φύτευσης της προστατευόμενης καλλιέργειας: Δεν εφαρμόζεται, το προϊόν πρέπει να χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια του βλαστητικού κύκλου του φυτού.
Συνθήκες εφαρμογής: Στα μηλοειδή η δόση των 80 κ.εκ. σκευάσματος /hl πρέπει να χρησιμοποιείται πάντα με τον μικρό όγκο ψεκαστικού υγρού (100 lt/στρεμμα) έτσι ώστε η τελική δόση του σκευάσματος να μην ξεπερνάει τα 50κ.εκ. σκευάσματος στο στρέμμα. Σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει υπέρβαση του Μέγιστου Επιτρεπόμενου Ορίου Υπολειμμάτων. • ** Δεν επιτρέπεται η συγκομιδή αμπελόφυλλων στα οποία έχει γίνει χρήση με το φυτοπροστατευτικό προϊόν. Η εφαρμογή του προϊόντος στο καλαμπόκι οδηγεί στη μείωση των επιπέδων των μυκοτοξινών, ως αποτέλεσμα της επιτυχούς αντιμετώπισης των εντόμων Ostrinia spp. και Sesamia spp. Διαχείριση ανθεκτικότητας, Οδηγίες για χρήση σε IPM προγράμματα κ.λ.π. Δεν υπάρχει γνωστή περίπτωση ανθεκτικότητας στην Ελλάδα. Το κλειδί για τη διαχείριση της ανθεκτικότητας είναι να μειωθεί η πίεση επιλογής που προκαλείται από την υπερβολική χρήση ή κατάχρηση, επειδή αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στην επιλογή των ανθεκτικών μορφών του εντόμου και την επακόλουθη εξέλιξη των πληθυσμών που είναι ανθεκτικά σε αυτό το εντομοκτόνο ή ακαρεοκτόνο (IRAC). Σύμφωνα με τις αρχές του IPM (Insecticide Resistance Management) και του ICM, το IRAC προτείνει μια λίστα από κατευθυντήριες οδηγίες διαχείρισης ανθεκτικότητας προκειμένου να διαθέτει αξιόλογα εργαλεία προστασίας που λειτουργούν αποτελεσματικά και ελαχιστοποιούν τα κόστη χρήσης (MIIIA1Sec7_meteor). - σποράς ή φύτευσης της προστατευόμενης καλλιέργειας: Δεν εφαρμόζεται, το προϊόν πρέπει να χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια του βλαστητικού κύκλου του φυτού.

Συνδυαστικότητα και φυτοτοξικότητα

Φυτοτοξικότητα:
Δεν υπάρχει γνωστή φυτοτοξικότητα στις καλλιέργειες (Agrochemicals Handbook, 1983) (Thomson, W. T., 1989) (Kidd, H., et al., 1991).
Δεν έχει καταγραφεί φυτοτοξικότητα (βλ. μελέτες που υποβάλλονται στο παράρτημα, σημείο 6.1.3.1/01 και επακόλουθα έως το 6.1.3.1/18).
Μην το χρησιμοποιείτε κατά την περίοδο γονιμοποίησης.
Συνδυαστικότητα:
Το προϊόν δεν είναι αναμίξιμο με παρασιτοκτόνα με αλκαλική αντίδραση

Deltamethrin:
Δεν συνδυάζεται με: Methiocarb, με παρασιτοκτόνα που έχουν αλκαλική αντίδραση,
Σε συνδιασμό με Boscalid  ψεκαστικό διάλυμα πρέπει να χρησιμοποιηθεί εντός 2 ωρών
Αν στην ετικέτα ή οι πίνακες συνδυαστικότητας δεν δίδονται πληροφορίες για τη συνδυαστικότητα, θα πρέπει να γίνεται δοκιµαστική ανάµειξη για να εξετασθεί τουλάχιστον η περίπτωση φυσικής ασυµβατότητας του συνδυασµού.
H προσθήκη των φυτοφαρμάκων με τη σειρά: WP, FL, WDG και EC ή S

Τύπος έγκρισης: Αμοιβαία αναγνώριση (άρθρο 40)
Λήξη έγκρισης: 15/08/2027
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Επικίνδυνο για το περιβάλλον (GHS09)
Παρασκευάζεται από την:
DIACHEM S.p.A. (Alessandro)
Via Tonale 15
24061
Albano S.Alessandro (BG)
ITALY
TEL: +39 0363 355611
FAX: +39 0363 355610
e-mail: emanuela.andreini@diachemagro.com
Υπεύθυνοι διάθεσης στην αγορά::
ΦΑΡΜΑΧΗΜ ΑΒΕΕ
Βιομηχανική Περιοχή Σίνδου, Τ.Θ. 1026
57022
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
TEL: 2310 569630
FAX: 2310 797047
e-mail: registration@farmachem.gr