Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

ECOMETAL

Metaldehyde 1.5%

Κοκκώδες δόλωμα (GB) / Βοηθητικές ουσίες: 98.48%


Οδηγίες εφαρμογής για ΚΥΚΛΑΜΙΝΟ ΥΠΑΙΘΡΟΥ:

Δόσεις σκευάσματος

Γυμνοσάλιαγκας (Arion hortensis)
Arion lusitanicus (MABILLE)
Deroceras reticulatum (O.F.MUELLER)
Helix aspersa O.F.MUELLER
700
Αιτίες Χορηγησης σκευάσματος: Σαλιγκάρια,
Αριθμός εφαρμογών ανά καλλ/κή περίοδο: 2 έως 6
Mεσοδιάστηµα µεταξύ των εφαρµογών: 7 - 10 ηµέρες
Εφαρμογή σε όλη την επιφάνεια του εδάφους, αμέσως με την έναρξη της προσβολής
Τελευταία επέμβαση πρίν τη συγκομιδή - Αριθμός ημερών: 0
Δεν εφαρμόζεται. Καλύπτεται από το χρόνο εφαρμογής του σκευάσματος.
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Κοχλιολειμακοκτόνο με δράση επαφής και στομάχου για την καταπολέμηση σαλιγκαριών και γυμνοσαλιάγκων. Μετά από λήψη του δολώματος και την αρχική υπερέκκριση βλέννας τα σαλιγκάρια και οι γυμνοσάλιαγκες χάνουν την κινητικότητα τους, παραλύουν και πεθαίνουν.
Μέθοδος εφαρμογής: Η εφαρμογή γίνεται με κατάλληλο εξοπλισμό διασποράς κοκκωδών σκευασμάτων ή λιπασμάτων, στην γραμμή σποράς ή φύτευσης ή ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του εδάφους.
1.H εφαρμογή του φαρμάκου γίνεται την άνοιξη ή το φθινόπωρο, όταν επικρατεί υγρασία και ήπιος καιρός και τα σαλιγκάρια είναι σε δραστηριότητα.
2.Εφαρμόστε προληπτικά ή αμέσως με την έναρξη της προσβολής.
3.Όταν η προσβολή είναι βαριά ή παρατεταμένη, απαιτείται επανάληψη της εφαρμογής. Επανάληψη της εφαρμογής απαιτείται επίσης μετά από ισχυρές βροχές.
4.Κατά την εφαρμογή το δόλωμα να μην έρχεται σε επαφή με τα εδώδιμα μέρη των φυτών που είναι προς κατανάλωση.
5.Μην το εφαρμόζετε περισσότερο από έξι φορές ανά καλλιεργητική περίοδο (μέγιστη ποσότητα σκευάσματος 4,2 κιλά / στρ).
6.Να αποφεύγεται η εφαρμογή όταν αναμένεται βροχή διότι μπορεί να μειωθεί η διάρκεια δράσης των κόκκων.
7.Να αποφεύγεται το πότισμα για τουλάχιστον δύο (2) ημέρες μετά την εφαρμογή του δολώματος.
8.Για καλύτερα αποτελέσματα εφαρμόστε λίγες μέρες πριν από καλλιεργητικές εργασίες.
*«Για τις ανωτέρω χρήσεις ήσσονος σημασίας, δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα και δεν έχει γίνει έλεγχος για ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις στις καλλιέργειες λυκοτρίβολο, σκαρόλες (πικρίδα)/ πλατύφυλλα αντίδια, καλλιέργειες νεαρών φύλλων (συμπεριλαμβανομένων ειδών κράμβης), σέσκουλα/ φύλλα τεύτλων, μαϊντανός, φύλλα άνηθου, ρίγανη, φύλλα σέλινου, βασιλικός και παντζάρι (κοκκινογούλια) από τη χρήση του σκευάσματος. Για τις χρήσεις αυτές, ο κάτοχος της άδειας δεν φέρει ευθύνη για πιθανές αποτυχίες που αφορούν την αποτελεσματικότητα ή τη φυτοτοξικότητα από τη χρήση του σκευάσματος».
Συνθήκες εφαρμογής: 1.H εφαρμογή του φαρμάκου γίνεται την άνοιξη ή το φθινόπωρο, όταν επικρατεί υγρασία και ήπιος καιρός και τα σαλιγκάρια είναι σε δραστηριότητα. 2.Εφαρμόστε προληπτικά ή αμέσως με την έναρξη της προσβολής. 3.Όταν η προσβολή είναι βαριά ή παρατεταμένη, απαιτείται επανάληψη της εφαρμογής. Επανάληψη της εφαρμογής απαιτείται επίσης μετά από ισχυρές βροχές. 4.Κατά την εφαρμογή το δόλωμα να μην έρχεται σε επαφή με τα εδώδιμα μέρη των φυτών που είναι προς κατανάλωση. 5.Μην το εφαρμόζετε περισσότερο από έξι φορές ανά καλλιεργητική περίοδο (μέγιστη ποσότητα σκευάσματος 4,2 κιλά / στρ). 6.Να αποφεύγεται η εφαρμογή όταν αναμένεται βροχή διότι μπορεί να μειωθεί η διάρκεια δράσης των κόκκων. 7.Να αποφεύγεται το πότισμα για τουλάχιστον δύο (2) ημέρες μετά την εφαρμογή του δολώματος. 8.Για καλύτερα αποτελέσματα εφαρμόστε λίγες μέρες πριν από καλλιεργητικές εργασίες. *«Για τις ανωτέρω χρήσεις ήσσονος σημασίας, δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα και δεν έχει γίνει έλεγχος για ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις στις καλλιέργειες λυκοτρίβολο, σκαρόλες (πικρίδα)/ πλατύφυλλα αντίδια, καλλιέργειες νεαρών φύλλων (συμπεριλαμβανομένων ειδών κράμβης), σέσκουλα/ φύλλα τεύτλων, μαϊντανός, φύλλα άνηθου, ρίγανη, φύλλα σέλινου, βασιλικός και παντζάρι (κοκκινογούλια) από τη χρήση του σκευάσματος. Για τις χρήσεις αυτές, ο κάτοχος της άδειας δεν φέρει ευθύνη για πιθανές αποτυχίες που αφορούν την αποτελεσματικότητα ή τη φυτοτοξικότητα από τη χρήση του σκευάσματος».

Τύπος έγκρισης: Νέα έγκριση (CMS) (άρθρο 37.4)
Λήξη έγκρισης: 31/05/2024
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Παρασκευάζεται από την:
SHARDA CROPCHEM LIMITED (Mumbai)
2nd floor, Prime Business Park, Dashrathlal Joshi Road
400056
Vile Parle (West) Mumbai
INDIA
TEL: +91 22 56782800
FAX: +91 22 5678 2828/2808
e-mail: regn@shardaintl.com
Υπεύθυνοι διάθεσης στην αγορά::
SHARDA BALKAN ΑΓΡΟΧΗΜΙΚΑ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π. Ε.
Μοναστηρίου 9
54627
Θεσσαλονίκη
TEL: 6946144719
e-mail: nikfot68@gmail.com