Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

PASTA CAFFARO 38,25 SC

Copper oxychloride, σε Cu 38.25%

Συμπ. Αιώρημα (SC) / Βοηθητικές ουσίες: 55.26%


Οδηγίες εφαρμογής για ΙΡΙΔΕΣ:

Δόσεις σκευάσματος

Περονόσπορος (Peronospora spp.)
Φυτόφθορα (Phytophthora spp.)
1850-2250ml σκευάσματος στα 500 lt ψεκ.Υγρού
370-450ml σκευάσματος στα 100 lt ψεκ.Υγρού
55.5-67.5ml σκευάσματος στα 15 lt ψεκ.Υγρού
Αιτίες Χορηγησης σκευάσματος: Μύκητες,
Όγκος ψεκαστικού υγρού: 50 - 100 λίτρα / στρέμμα
Μέγιστος αριθμός εφαρμογών ανά καλλ/κή περίοδο: 2
Mεσοδιάστηµα µεταξύ των εφαρµογών: 7 - 10 ηµέρες
Τρόπος και χρόνος εφαρμογής: Με την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων και επανάληψη ανά 7-10 ημέρες ανάλογα με την ένταση της προσβολής.
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Μυκητοκτόνο επαφής με προστατευτική δράση.
Μέθοδος εφαρμογής: Ψεκασμός φυλλώματος.
1.Οι µικρές δόσεις αφορούν τους ψεκασµούς που πλησιάζουν προς την άνθηση, ιδιαίτερα για τα µηλοειδή. Oι µεγαλύτερες δόσεις αφορούν τους ψεκασµούς που γίνονται όταν οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την ανάπτυξη των ασθενειών. Στις περιπτώσεις που τα συµπτώµατα έχουν εµφανιστεί, το εύρος της δόσης είναι ανάλογο µε την ένταση της προσβολής.
2.Στα λαχανικά να αποφεύγονται οι ψεκασµοί µε υψηλές θερµοκρασίες και κατά τις θερµές ώρες της ηµέρας.
3.Οι εφαρµογές είναι προληπτικές και γίνονται εφόσον οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την ανάπτυξη των ασθενειών.
4.Στις καλλιέργειες: αµπέλι, εσπεριδοειδή, µηλοειδή, πυρηνόκαρπα, πατάτα, ελιά και λαχανικά υπό κάλυψη να ακολουθούνται, στις περιοχές που εφαρµόζονται, τα προγράµµατα των γεωργικών προειδοποιήσεων.
5.Η συνολική εφαρμοζόμενη ποσότητα χαλκούχων σκευασμάτων ανά καλλιεργητική περίοδο δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 400 γραμ. ανά στρέμμα (ποσότητα εκφρασμένη σε μεταλλικό χαλκό).
*«Δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα στο γλοιοσπόριο της ελιάς. Για τη χρήση αυτή, ο κάτοχος της άδειας δεν φέρει ευθύνη για πιθανές αποτυχίες που αφορούν την αποτελεσματικότητα από την εφαρμογή του σκευάσματος».
Κρατήστε τα παραγωγικά ζώα μακριά από τη ψεκασμένη περιοχή για 21 ημέρες.
Συνθήκες εφαρμογής: 1.Οι µικρές δόσεις αφορούν τους ψεκασµούς που πλησιάζουν προς την άνθηση, ιδιαίτερα για τα µηλοειδή. Oι µεγαλύτερες δόσεις αφορούν τους ψεκασµούς που γίνονται όταν οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την ανάπτυξη των ασθενειών. Στις περιπτώσεις που τα συµπτώµατα έχουν εµφανιστεί, το εύρος της δόσης είναι ανάλογο µε την ένταση της προσβολής. 2.Στα λαχανικά να αποφεύγονται οι ψεκασµοί µε υψηλές θερµοκρασίες και κατά τις θερµές ώρες της ηµέρας. 3.Οι εφαρµογές είναι προληπτικές και γίνονται εφόσον οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την ανάπτυξη των ασθενειών. 4.Στις καλλιέργειες: αµπέλι, εσπεριδοειδή, µηλοειδή, πυρηνόκαρπα, πατάτα, ελιά και λαχανικά υπό κάλυψη να ακολουθούνται, στις περιοχές που εφαρµόζονται, τα προγράµµατα των γεωργικών προειδοποιήσεων. 5.Η συνολική εφαρμοζόμενη ποσότητα χαλκούχων σκευασμάτων ανά καλλιεργητική περίοδο δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 400 γραμ. ανά στρέμμα (ποσότητα εκφρασμένη σε μεταλλικό χαλκό). *«Δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα στο γλοιοσπόριο της ελιάς. Για τη χρήση αυτή, ο κάτοχος της άδειας δεν φέρει ευθύνη για πιθανές αποτυχίες που αφορούν την αποτελεσματικότητα από την εφαρμογή του σκευάσματος». Κρατήστε τα παραγωγικά ζώα μακριά από τη ψεκασμένη περιοχή για 21 ημέρες.

Συνδυαστικότητα και φυτοτοξικότητα

Φυτοτοξικότητα:
Είναι φυτοτοξικό στη ροδακινιά, κερασιά και δαμασκηνιά αφού φουσκώσουν τα μάτια καθώς και στα κολοκυνθοειδή. Οι ποικιλίες της μηλιάς Golden Delicious, Jonathan, Renneta και Staimon είναι
ευαίσθητες όταν το σκεύασμα εφαρμόζεται μετά την έναρξη της βλάστησης. Επίσης παρουσιάζει φυτοτοξικότητα σε ορισμένες ποικιλίες μηλιάς και αχλαδιάς. Στη μηλιά και αχλαδιά να χρησιμοποιείται πριν την άνθηση. Γενικά να αποφεύγεται η χρήση του κατά την άνθηση.
Συνδυαστικότητα:
Δεν συνδυάζεται με αλκαλικά σκευάσματα.

Copper oxychloride:
Δεν συνδυάζεται με: σκευάσματα αλκαλικής αντίδρασης, Thiram, Captan, Maneb, Folpet, Thiram, Dinocap, Dodine, Ziram, fardam, διθειοκαρβαμιδικά εντομοκτόνα, καρβαμιδικά εντομοκτόνα, οργανοφωσφορικά εντομοκτόνα, Formetanate, πολύ όξινα σκευάσματα, διαφυλλικά λιπάσματα, Cydia pomonella granulosis virus,

Αν στην ετικέτα ή οι πίνακες συνδυαστικότητας δεν δίδονται πληροφορίες για τη συνδυαστικότητα, θα πρέπει να γίνεται δοκιµαστική ανάµειξη για να εξετασθεί τουλάχιστον η περίπτωση φυσικής ασυµβατότητας του συνδυασµού.
H προσθήκη των φυτοφαρμάκων με τη σειρά: WP, FL, WDG και EC ή S

Τύπος έγκρισης: Επανέγκριση (άρθρο 80.5). Σκευάσματα που υπέβαλαν φάκελο προ 6/2011 και εγκρίθηκαν με το ΠΔ 115
Λήξη έγκρισης: 31/01/2020
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //

Σημείωση: Οσα σκευάσματα εμφανίζονται στους καταλόγους, παρόλο που η ημερομηνία λήξης τους είναι προγενέστερη της σημερινής, για τα οποία δεν υπάρχει ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ή δεν εμφανίζεται η λέξη ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ, η έγκρισή τους είναι σε ισχύ και βρίσκονται σε διαδικασία ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.

Επικίνδυνο για το περιβάλλον (GHS09)
Παρασκευάζεται από την:
ISAGRO SPA, Milano
Caldera Park, Via Caldera 21
20153
Milano
ITALY
TEL: +39 02 40901319
FAX: +39 02 40901320
e-mail: isagro@isagro.it
Υπεύθυνοι διάθεσης στην αγορά::
BASF Ελλάς Μονοπρόσωπη Α.Β.Ε.Ε.
Παραδείσου 2 & Κηφισίας
15125
Μαρούσι
TEL: 210 6860117
FAX: 210 6860200
e-mail: dimitris.theodosiou@basf.com