Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ ΜΗΤΡΙΚΗ

Χρήση του εντομοκτόνου με ακαρεοκτόνο δραση VERTIMEC PRO 1,8 SC

VERTIMEC PRO 1,8 SC

Abamectine 1.8%

Συμπ. Αιώρημα (SC) / Βοηθητικές ουσίες: 98.25%


Οδηγίες εφαρμογής για ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ ΜΗΤΡΙΚΗ:

Δόσεις σκευάσματος

Θρίπες (Frankliniella sp. KARNY)
Λιριόμυζες (Liriomyza sp.)
Τετράνυχοι (Tetranychus sp.)
50-150 Κυβ.εκ. (ml) στο στρέμμα
Τετράνυχος, Θρίπας, Λυριόμυζα 50 κ.εκ στα 100 λίτρα ψεκ. Υγρού
Αιτίες Χορηγησης σκευάσματος: Έντομα, Ακάρεα,
Όγκος ψεκαστικού υγρού: 100 - 300 λίτρα / στρέμμα
καταπολεμά τον τετράνυχο με την εμφάνιση των πρώτων κινητών μορφών, τη θρίπα στα πρώτα προνυμφικά στάδια και την λυριόμυζα με την εμφάνιση των πρώτων στοών
Τελευταία επέμβαση πρίν τη συγκομιδή - Αριθμός ημερών: 0
δεν έχει εφαρμογή
Το σκέυασμα συνταγογραφείται στην καλλιέργεια "ΚΑΛΛΩΠΙΣΤΙΚΑ ΦΥΤΑ".
Από την ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΦΗ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ μόνο τα σκευάσματα που προορίζονται για εχθρούς, ασθένειες και ζιζάνια ήσσονος σημασίας.
Επίσης μπορούν να εξαιρεθούν μικρά μεγέθη συσκευασιών που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν σε υπαίθριες καλλιέργειες των οποίων η έκταση δεν ξεπερνά το ένα (1) στρέμμα και δεν φέρουν σήμανση με νεκροκεφαλή.
Τα παραπάνω όμως ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ της Ηλεκτρονικής Καταγραφής Πώλησης.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Εντομοκτόνο-ακαρεοκτόνο στομάχου και επαφής. Προκαλεί παράλυση στα έντομα με αποτέλεσμα το θάνατό τους από ασιτία.
Τρόπος Εφαρμογής: Ψεκασμοί καλύψεως φυλλώματος. Έγχυση στον κορμό.
Υπεύθυνος σε σχέση με τις αποτυχίες όσον αφορά την αποτελεσματικότητα ή τη φυτοτοξικότητα του προϊόντος για
τη χρήση ήσσονος σημασίας, είναι το πρόσωπο που χρησιμοποιεί το φυτοπροστατευτικό προϊόν.
Η έγχυση στον κορμό πρέπει να πραγματοποιείται με ειδικό εξοπλισμό από εξειδικευμένο χρήστη.
Για την εφαρμογή του προϊόντος με έγχυση στον κορμό, ο χρήστης πρέπει να φορά ατομικά μέσα προστασίας για την προφύλαξη της αναπνευστικής οδού, του δέρματος, των οφθαλμών/προσώπου, τόσο κατά την εφαρμογή όσο και κατά την προετοιμασία του μίγματος και την διαχείριση του στο τέλος της εφαρμογής. Κατά την εφαρμογή ή πριν την εφαρμογή του σκευάσματος μέσω έγχυσης στον κορμό, να τοποθετούνται δοχεία, τοποθετημένα κάτω από τα δένδρα, με σκοπό την αποφυγή πιθανόν διαρροών. Η περιοχή που έχει εφαρμοστεί το προϊόν μέσω έγχυσης, θα πρέπει να περιφραχθεί για να αποτραπεί η είσοδος και η πρόσβαση.
-Μη ψεκάζεται όταν οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοούν τους ψεκασμούς, πχ με παρουσία ανέμου.
-Χρησιμοποιείστε κατάλληλο εξοπλισμό για να εξασφαλίσετε επαρκή διαβροχή και καλή κάλυψη της καλλιέργειας.
-Ανεξαρτήτως από τους όγκους νερού, συνιστάται να τηρείτε τις δόσεις ανά στρέμμα που αναφέρονται παραπάνω.
Για τη διαχείριση κινδύνων ανάπτυξης ανθεκτικότητας, να εφαρμόζεται το σκεύασμα, σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης του και σε εναλλαγή με σκευάσματα διαφορετικού τρόπου δράσης.
Να μην πραγματοποιούνται δύο συνεχόμενες εφαρμογές με το ίδιο προϊόν, αλλά να εναλλάσσεται με εντομοκτόνα ή ακαρεοκτόνα που δρουν με διαφορετικό τρόπο.
Υπεύθυνος σε σχέση με τις αποτυχίες όσον αφορά την αποτελεσματικότητα ή τη φυτοτοξικότητα του προϊόντος για τη χρήση ήσσονος σημασίας, είναι το πρόσωπο που χρησιμοποιεί το φυτοπροστατευτικό προϊόν.
2. Τελευταία εφαρμογή έως και 30 ημέρες πριν τη συγκομιδή της πράσινης ελιάς (BBCH 75).
Συνθήκες εφαρμογής: Υπεύθυνος σε σχέση με τις αποτυχίες όσον αφορά την αποτελεσματικότητα ή τη φυτοτοξικότητα του προϊόντος για τη χρήση ήσσονος σημασίας, είναι το πρόσωπο που χρησιμοποιεί το φυτοπροστατευτικό προϊόν. Η έγχυση στον κορμό πρέπει να πραγματοποιείται με ειδικό εξοπλισμό από εξειδικευμένο χρήστη. Για την εφαρμογή του προϊόντος με έγχυση στον κορμό, ο χρήστης πρέπει να φορά ατομικά μέσα προστασίας για την προφύλαξη της αναπνευστικής οδού, του δέρματος, των οφθαλμών/προσώπου, τόσο κατά την εφαρμογή όσο και κατά την προετοιμασία του μίγματος και την διαχείριση του στο τέλος της εφαρμογής. Κατά την εφαρμογή ή πριν την εφαρμογή του σκευάσματος μέσω έγχυσης στον κορμό, να τοποθετούνται δοχεία, τοποθετημένα κάτω από τα δένδρα, με σκοπό την αποφυγή πιθανόν διαρροών. Η περιοχή που έχει εφαρμοστεί το προϊόν μέσω έγχυσης, θα πρέπει να περιφραχθεί για να αποτραπεί η είσοδος και η πρόσβαση. -Μη ψεκάζεται όταν οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοούν τους ψεκασμούς, πχ με παρουσία ανέμου. -Χρησιμοποιείστε κατάλληλο εξοπλισμό για να εξασφαλίσετε επαρκή διαβροχή και καλή κάλυψη της καλλιέργειας. -Ανεξαρτήτως από τους όγκους νερού, συνιστάται να τηρείτε τις δόσεις ανά στρέμμα που αναφέρονται παραπάνω. Για τη διαχείριση κινδύνων ανάπτυξης ανθεκτικότητας, να εφαρμόζεται το σκεύασμα, σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης του και σε εναλλαγή με σκευάσματα διαφορετικού τρόπου δράσης. Να μην πραγματοποιούνται δύο συνεχόμενες εφαρμογές με το ίδιο προϊόν, αλλά να εναλλάσσεται με εντομοκτόνα ή ακαρεοκτόνα που δρουν με διαφορετικό τρόπο. Υπεύθυνος σε σχέση με τις αποτυχίες όσον αφορά την αποτελεσματικότητα ή τη φυτοτοξικότητα του προϊόντος για τη χρήση ήσσονος σημασίας, είναι το πρόσωπο που χρησιμοποιεί το φυτοπροστατευτικό προϊόν. 2. Τελευταία εφαρμογή έως και 30 ημέρες πριν τη συγκομιδή της πράσινης ελιάς (BBCH 75).

Συνδυαστικότητα και φυτοτοξικότητα

Φυτοτοξικότητα:
Δεν είναι φυτοτοξικό στις εγκεκριμένες καλλιέργειες και στις συνιστώμενες δόσεις εφαρμογής.
Να μην εφαρμόζετε το προϊόν σε καλλιέργεια μαργαρίτας της ποικιλίας Shasta (leucanthernum sp.).

Τύπος έγκρισης: Αμοιβαία αναγνώριση (άρθρο 40)
Λήξη έγκρισης: 30/04/2023
Ημερομηνία απόσυρσης: 13/09/2023
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07+GHS08+GHS09