Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

Biorend-R green

Steinernema carpocapsae (Steinernematidae / Rhabditida)


Οδηγίες εφαρμογής για ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑΣ:

οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε Περισσότερες πληροφορίες για το Βιολογικό σκευάσματα Biorend-R green και για χρήση του σε ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑΣ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Ωφέλιμοι νηματώδεις για την καταπολέμηση της καραφατμέ (αγρότιδα), σποντόπτερων και άλλων λεπιδοπτέρων που τρέφονται στη ριζόσφαιρα του χλοοτάπητα.

Σύγχρονο σκεύασμα για τις ανάγκες του χλοοτάπητα τόσο για την προστασία όσο και την ανάπτυξή του. Ιδιαίτερα αποτελεσματικό εναντίων της καραφατμέ (αγρότιδα), σποντόπτερων και άλλων λεπιδοπτέρων που τρέφονται στη ριζόσφαιρα του χλοοτάπητα. Ικανοποιητική δράση επίσης εναντίων διπτέρων και κολεοπτέρων. Για την αντιμετώπιση όμως της μηλολόνθης απαιτείται διαφορετικό σκεύασμα με βάση τον νηματώδη Steinernema carpocapsae.

Περίοδος εφαρμογής
Βασική επιδίωξη είναι να εγκαταστήσουμε τους εντομοπαθογόνους νηματώδεις στο έδαφος την περίοδο που αναμένουμε επισκέψεις ενηλίκων, ωοτοκίες, έξοδο από την διάπαυση ή οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα από τα φυτοφάγα. Η συνήθης εποχή είναι από τέλος Μαΐου μέχρι αρχές Φθινοπώρου ανάλογα πάντα με το είδος του εντόμου που απασχολεί και φυσικά τις κλιματολογικές συνθήκες.
Οι ωφέλιμοι νηματώδεις, αν και οργανισμοί εδάφους, δεν εγκαθίστανται μόνιμα σε αυτό. Χωρίς παρουσία ξενιστή και σε κατάσταση αδράνειας‐αναμονής μπορούν να ζήσουν για 1‐2 μήνες ανάλογα τις θερμοκρασίες και φυσικά την ποιότητα και τη σύσταση του εδάφους. Εάν υπάρχουν ξενιστές, αυτοί παρασιτούνται οπότε εξέρχεται νέα γενεά νηματωδών και επιμηκύνεται η παρουσία τους για μεγαλύτερο διάστημα. Συχνά όμως, το αποτέλεσμα των νηματωδών στην εξάλειψη των ξενιστών είναι τόσο εντυπωσιακό που τελικά στρέφεται εναντίων του είδους τους καθώς το τέλος των ξενιστών συνεπάγεται και την δική τους πληθυσμιακή μείωση. Είναι λοιπόν χρήσιμο να εγκαθιστούμε εντομοπαθογόνους νηματώδεις στα τέλη Μαΐου όπου και αναμένονται οι επιθέσεις των φυτοφάγων, και ξανά-ενισχύσουμε τον πληθυσμό τους δύο μήνες αργότερα ώστε να υπάρχει υψηλό φορτίο ωφέλιμων νηματωδών και σε μια ενδεχόμενη 2η γενιά φυτοφάγων, όπως συμβαίνει για παράδειγμα με την περίπτωση της Αγρότιδας ή Καραφατμέ. Με τον τρόπο αυτό καλύπτουμε αποτελεσματικά όλη την περίοδο Μαΐου‐Σεπτεμβρίου που εστιάζεται το σύνολο των επιθέσεων από τα έντομα. Σε περίπτωση αυξημένων απαιτήσεων φυτοπροστασίας ίσως απαιτηθούν 1‐2 περισσότερες εφαρμογές.

Εφαρμογή
Προτιμούμε οι εφαρμογές να γίνονται αργά το σούρουπο καθώς οι νηματώδεις είναι ευαίσθητοι στην υπεριώδη ακτινοβολία.
Σε δοχείο που περιέχει περίπου 5-10 λίτρα νερό, προσθέτουμε τους νηματώδεις και αναδεύουμε για 2‐3 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε την ανάλογη δόση Biorend‐R και συνεχίζουμε την ανάδευση έως ότου γίνει ομοιογενές μείγμα. Τέλος, αδειάζουμε το δοχείο στο ψεκαστικό βυτίο και προσθέτουμε την ανάλογη ποσότητα νερού.
Εάν η εφαρμογή γίνει με το σύστημα άρδευσης, ενσωματώνουμε το διάλυμα του Biorend-R στο σύστημα στη μέση της διάρκειας του ποτίσματος.
Εάν η εφαρμογή γίνει με ψεκαστικό μηχάνημα, αμέσως μετά θα πρέπει να ποτίσουμε το χλοοτάπητα με 1 λίτρο νερό / τ.μ.
Πραγματοποιούνται 3 εφαρμογές το έτος: Μάιο, Ιούλιο και Σεπτέμβριο παρέχοντας μια συνεχής προστασία στη ριζόσφαιρα όπου υφίσταται το πρόβλημα.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του μακροοργανισμού

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Εθνικός Κατάλογος Σκευασμάτων Φυτοπροστασίας που περιέχουν Μακρο-οργανισμούς
Αριθµός εγγραφής στον Ε.Κ.Σ.Φ.Μ: 04002
Παρασκευάζεται από την:
E-nema GmbH (Schwentinental)
Klausdorfer Str. 28-36
D-24223
Schwentinental
GERMANY
TEL: 0049430 782950
FAX: 0049430 78295-14
e-mail: info@e-nema.de
Υπεύθυνοι διάθεσης στην αγορά::
BIO-INSECTA I.K.E.
1ο χλμ Ν. Συλλάτων - Ροδόκηπου
63080
Νέα Σύλλατα