Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

NeemAzal T/S

Azadirachtin A 1%

Γαλακτοποιήσιμο υγρό (EC) / Βοηθητικές ουσίες: 96%


Οδηγίες εφαρμογής για ΠΕΛΑΡΓΟΝΙΟ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ:

Δόσεις σκευάσματος

Αφίδες (Aphis gossypii)
Αλευρώδης του καπνού (Bemisia tabaci)
Θρίπας της Καλιφόρνιας (Frankliniella occidentalis)
Πράσινο σκουλήκι (Heliothis armigera)
Σποντόπτερα (Laphygma exigua)
Σποντόπτερα (Spodoptera frugiperda (Laphygma frugiperda))
Πράσινη αφίδα (Myzus persicae)
Θρίπες (Thrips sp.)
Θρίπας του καπνού (Thrips tabaci)
Αλευρώδης των θερμοκηπίων (Trialeurodes vaporariorum)
200-300 Κυβ.εκ. (ml) στο στρέμμα
Αιτίες Χορηγησης σκευάσματος: Έντομα,
Ψεκασμός φυλλώματος με την εμφάνιση της προσβολής (μέχρι BBCH 85)
Τελευταία επέμβαση πρίν τη συγκομιδή - Αριθμός ημερών: 3
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Εντομοκτόνο επαφής και στομάχου με διασυστηματική δράση. Η δραστική του ουσία είναι προιόν εκχύλισης των σπόρων του τροπικού φυτού Azadirachta indica, δέντρο του Νημ (Νeem). Δρα μέσω επαφής και κατάποσης ως ρυθμιστής ανάπτυξης, παρεμβαίνοντας στην εξέλιξη των εντόμων στα ατελή στάδια. Παράλληλα, παρεμποδίζει την σύνθεση εκδυσόνης (ορμόνη που ελέγχει την έκδυση). Έχει επίσης αντιτροφικές και απωθητικές ιδιότητες.
Μέθοδος εφαρμογής: Ψεκασμός φυλλώματος.
1.Να εφαρμόζετε κατά τις δροσερές και σκιερές ώρες της ημέρας.
2.Να ψεκάζετε απουσία ανέμου.
3.Η δόση μεταξύ 200-300 κ.εκ. ανά στρέμμα εξαρτάται από το επίπεδο της προσβολής.
4.Πριν τη χρήση του σκευάσματος στα καλλωπιστικά να προηγείται δοκιμαστική εφαρμογή σε μικρή κλίμακα για τον έλεγχο φυτοτοξικότητας.
5.Να προηγείται δοκιμαστική εφαρμογή στις ποικιλίες αμπελιού Κορινθιακή σταφίδα και Σουλτανίνα. Στις ποικιλίες αυτές δεν είναι αποδεδειγμένη η απουσία φυτοτοξικότητας.
*Δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα κατά του Spodoptera frugiperda στις καλλιέργειες: τομάτας (Υ+Θ), πιπεριάς (Υ+Θ), μελιτζάνας (Υ+Θ), αγγουριού (Θ), κολοκυθιού (Θ), πεπονιού (Υ), καρπουζιού (Υ), κολοκύθας (Υ), ροδακινιάς, βερικοκιάς, μηλιάς, αμπελιού, φράουλας (Υ) και καλλωπιστικών (Υ+Θ). Για τις χρήσεις αυτές, ο κάτοχος της άδειας δεν φέρει ευθύνη για πιθανές αποτυχίες που αφορούν την αποτελεσματικότητα από τη χρήση του σκευάσματος.
Συνθήκες εφαρμογής: 1.Να εφαρμόζετε κατά τις δροσερές και σκιερές ώρες της ημέρας. 2.Να ψεκάζετε απουσία ανέμου. 3.Η δόση μεταξύ 200-300 κ.εκ. ανά στρέμμα εξαρτάται από το επίπεδο της προσβολής. 4.Πριν τη χρήση του σκευάσματος στα καλλωπιστικά να προηγείται δοκιμαστική εφαρμογή σε μικρή κλίμακα για τον έλεγχο φυτοτοξικότητας. 5.Να προηγείται δοκιμαστική εφαρμογή στις ποικιλίες αμπελιού Κορινθιακή σταφίδα και Σουλτανίνα. Στις ποικιλίες αυτές δεν είναι αποδεδειγμένη η απουσία φυτοτοξικότητας. *Δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα κατά του Spodoptera frugiperda στις καλλιέργειες: τομάτας (Υ+Θ), πιπεριάς (Υ+Θ), μελιτζάνας (Υ+Θ), αγγουριού (Θ), κολοκυθιού (Θ), πεπονιού (Υ), καρπουζιού (Υ), κολοκύθας (Υ), ροδακινιάς, βερικοκιάς, μηλιάς, αμπελιού, φράουλας (Υ) και καλλωπιστικών (Υ+Θ). Για τις χρήσεις αυτές, ο κάτοχος της άδειας δεν φέρει ευθύνη για πιθανές αποτυχίες που αφορούν την αποτελεσματικότητα από τη χρήση του σκευάσματος.

Συνδυαστικότητα και φυτοτοξικότητα

Φυτοτοξικότητα:
Δεν είναι φυτοτοξικό όταν εφαρμόζεται σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στην ετικέτα του.

Τύπος έγκρισης: Αμοιβαία αναγνώριση (άρθρο 40)
Λήξη έγκρισης: 31/08/2025
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Επικίνδυνο για το περιβάλλον (GHS09)