Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

PROFIL 20 SG

Acetamiprid 20%

Υδατοδιαλυτοί κόκκοι (SG) / Βοηθητικές ουσίες: 79.85%


Οδηγίες εφαρμογής για ΚΥΚΛΑΜΙΝΟ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ:

Δόσεις και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογία, και τρόπο εφαρμογής του PROFIL 20 SG για χρηση σε ΚΥΚΛΑΜΙΝΟ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Εντομοκτόνο της ομάδας των νεονικοτινοειδών. Είναι διασυστηματικό εντομοκτόνο, επαφής και στομάχου, με ευρύ φάσμα δράσης εναντίον κυρίως μυζητικών εντόμων όπως οι αφίδες, οι αλευρώδεις, και ορισμένα Λεπιδόπτερα όπως ο φυλλοκνίστης των εσπεριδοειδών (Phyllocnistis citri). Δρα δεσμεύοντας τους μετασυναπτικούς (νικοτινικούς) υποδοχείς της ακετυλοχολίνης στο κεντρικό νευρικό σύστημα του εντόμου.
Μέθοδος εφαρμογής: Ψεκασμός φυλλώματος.
Να χρησιμοποιούνται οι στρατηγικές της ολοκληρωμένης διαχείρισης προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των επεμβάσεων στο ελάχιστο.
Να αποφεύγετε την χρήση του PROFIL 20 SG σε καλλιέργειες που έχουν ψεκασθεί με άλλα νεονικοτινοειδή σκευάσματα καθώς επίσης και στις περιπτώσεις που σκευάσματα αυτής της κατηγορίας έχουν αποδειχθεί αναποτελεσματικά.
Να γίνεται εναλλαγή του PROFIL 20 SG με σκευάσματα που έχουν διαφορετικό τρόπο δράσης από τα νεονικοτινοειδή.
Προληπτικά μέτρα για την προστασία των ωφέλιμων αρθρόποδων:
Σε θερμοκήπια που γίνεται εφαρμογή του PROFIL 20 SG, η εξαπόλυση βομβίνων (για επικονίαση των ανθέων) ή/και αρπακτικών ακάρεων, να γίνεται μόνο μετά το στέγνωμα των φύλλων.
Η εξαπόλυση των υμενόπτερων παρασιτοειδών θα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον 2 βδομάδες μετά την εφαρμογή του PROFIL 20 SG.
Η εξαπόλυση του αρπακτικού Orius θα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον 7 βδομάδες μετά την εφαρμογή του PROFIL 20 SG.
Επιβάλλεται η διατήρηση αψέκαστης ζώνης δέντρων εσπεριδοειδών σε ποσοστό 5% για τη προστασία του ωφέλιμου εντόμου c. noaki.
Συνθήκες εφαρμογής: Να χρησιμοποιούνται οι στρατηγικές της ολοκληρωμένης διαχείρισης προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των επεμβάσεων στο ελάχιστο. Να αποφεύγετε την χρήση του PROFIL 20 SG σε καλλιέργειες που έχουν ψεκασθεί με άλλα νεονικοτινοειδή σκευάσματα καθώς επίσης και στις περιπτώσεις που σκευάσματα αυτής της κατηγορίας έχουν αποδειχθεί αναποτελεσματικά. Να γίνεται εναλλαγή του PROFIL 20 SG με σκευάσματα που έχουν διαφορετικό τρόπο δράσης από τα νεονικοτινοειδή. Προληπτικά μέτρα για την προστασία των ωφέλιμων αρθρόποδων: Σε θερμοκήπια που γίνεται εφαρμογή του PROFIL 20 SG, η εξαπόλυση βομβίνων (για επικονίαση των ανθέων) ή/και αρπακτικών ακάρεων, να γίνεται μόνο μετά το στέγνωμα των φύλλων. Η εξαπόλυση των υμενόπτερων παρασιτοειδών θα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον 2 βδομάδες μετά την εφαρμογή του PROFIL 20 SG. Η εξαπόλυση του αρπακτικού Orius θα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον 7 βδομάδες μετά την εφαρμογή του PROFIL 20 SG. Επιβάλλεται η διατήρηση αψέκαστης ζώνης δέντρων εσπεριδοειδών σε ποσοστό 5% για τη προστασία του ωφέλιμου εντόμου c. noaki.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του εντομοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Οριστική έγκριση για ΔΟ του Παραρτήματος Ι της Οδηγίας 91/414/ΕΕ (σύμφωνα με το άρθρο 4 της Οδηγίας 91/414/ΕΕ)
Λήξη έγκρισης: 31/07/2021
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //

Σημείωση: Οσα σκευάσματα εμφανίζονται στους καταλόγους, παρόλο που η ημερομηνία λήξης τους είναι προγενέστερη της σημερινής, για τα οποία δεν υπάρχει ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ή δεν εμφανίζεται η λέξη ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ, η έγκρισή τους είναι σε ισχύ και βρίσκονται σε διαδικασία ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.

Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07+GHS08+GHS09