Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

ZULU

Pyriproxyfen 10%

Γαλακτοποιήσιμο υγρό (EC) / Βοηθητικές ουσίες: 88.3%


Οδηγίες εφαρμογής για ΚΥΚΛΑΜΙΝΟ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ:

Δόσεις και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογία, και τρόπο εφαρμογής του ZULU για χρηση σε ΚΥΚΛΑΜΙΝΟ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Εντομοκτόνο-ρυθμιστής ανάπτυξης-μιμητικό της ορμόνης νεότητας των εντόμων. Επιδρά μέσω επαφής και κατάποσης στη μορφογένεση, την αναπαραγωγή και την εμβρυογένεση των εντόμων, ανάλογα με το στάδιο ανάπτυξής τους (ωό, προνύμφη, νύμφη, ακμαίο), παρεμποδίζοντας την ομαλή εξέλιξη και ενηλικίωση τους. Συγκεκριμένα έχει επίδραση: α)στα ωά ηλικίας 1-3 ημερών όπου η εκκόλαψη περιορίζεται ή επιβραδύνεται και παρατηρούνται μετεμβρυακές αλλαγές. β)αναστέλλει την μεταμόρφωση των προνυμφών. γ)προκαλεί παρεμπόδιση της έκδυσης των νυμφών και της εμφάνισης των ακμαίων και δ)έχει στειρωτικές ιδιότητες στα θηλυκά, με αποτέλεσμα μειωμένη ωοτοκία και ελάττωση της βιωσιμότητας των ωών. Η αποτελεσματικότητα του σκευάσματος στα έντομα-στόχους εμφανίζεται πιο αργά και σταδιακά συγκρινόμενη με αυτήν των εντομοκτόνων που δρουν στο νευρικό σύστημα των εντόμων. Είναι ιδιαίτερα δραστικό σε κοκκοειδή και αλευρώδεις όταν εφαρμόζεται στα πρώτα στάδια ανάπτυξής τους. Η μετακίνηση της δραστικής ουσίας pyriproxifen στα φυτά είναι διελασματική.
Μέθοδος εφαρμογής: Ψεκασμός πλήρους κάλυψης.
1)Σε περίπτωση υψηλών πληθυσμών ακμαίων αλευρωδών, να χρησιμοποιείται κατάλληλο ακμαιοκτόνο ώστε να μειωθεί ο πληθυσμός και κατόπιν να εφαρμόζεται το ΖULU
2)Στα πυρηνόκαρπα για την καταπολέμηση της Ψώρας του Σαν Ζοζέ, στην προανθική εφαρμογή, ο συνδυασμός του με θερινό πολτό (paraffin oil EC) αυξάνει την αποτελεσματικότητα του σκευάσματος.
3)Σε κάθε περίπτωση να εφαρμόζεται η συνιστώμενη συγκέντρωση δηλ. η δόση σε κ.εκ/100 λιτ. νερό.
4)Στην Τομάτα και Μελιτζάνα η συνιστώμενη δόση ανά 100 λιτ. νερό να συνδυάζεται κατάλληλα με τον όγκο ψεκαστικού υγρού ώστε να μην ξεπερνιέται η μεγίστη δόση/στρ.
Χρονικό διάστημα ασφαλείας μεταξύ εφαρμογής και:
-σποράς ή φύτευσης της προστατευόμενης καλλιέργειας.
-σποράς ή φύτευσης τωνκαλλιεργειών που ακολουθούν.
-της πρόσβασης του ανθρώπου ή των ζώων στην καλλιέργεια στην οποία έχει εφαρμοστεί το
σκεύασμα: Όταν έχει στεγνώσει το ψεκαστικό υγρό πάνω στα φυτά.
Συνθήκες εφαρμογής: 1)Σε περίπτωση υψηλών πληθυσμών ακμαίων αλευρωδών, να χρησιμοποιείται κατάλληλο ακμαιοκτόνο ώστε να μειωθεί ο πληθυσμός και κατόπιν να εφαρμόζεται το ΖULU 2)Στα πυρηνόκαρπα για την καταπολέμηση της Ψώρας του Σαν Ζοζέ, στην προανθική εφαρμογή, ο συνδυασμός του με θερινό πολτό (paraffin oil EC) αυξάνει την αποτελεσματικότητα του σκευάσματος. 3)Σε κάθε περίπτωση να εφαρμόζεται η συνιστώμενη συγκέντρωση δηλ. η δόση σε κ.εκ/100 λιτ. νερό. 4)Στην Τομάτα και Μελιτζάνα η συνιστώμενη δόση ανά 100 λιτ. νερό να συνδυάζεται κατάλληλα με τον όγκο ψεκαστικού υγρού ώστε να μην ξεπερνιέται η μεγίστη δόση/στρ. Χρονικό διάστημα ασφαλείας μεταξύ εφαρμογής και: -σποράς ή φύτευσης της προστατευόμενης καλλιέργειας. -σποράς ή φύτευσης τωνκαλλιεργειών που ακολουθούν. -της πρόσβασης του ανθρώπου ή των ζώων στην καλλιέργεια στην οποία έχει εφαρμοστεί το σκεύασμα: Όταν έχει στεγνώσει το ψεκαστικό υγρό πάνω στα φυτά.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του εντομοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Νέα έγκριση (CMS) (άρθρο 37.4)
Λήξη έγκρισης: 31/12/2022
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //

Σημείωση: Οσα σκευάσματα εμφανίζονται στους καταλόγους, παρόλο που η ημερομηνία λήξης τους είναι προγενέστερη της σημερινής, για τα οποία δεν υπάρχει ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ή δεν εμφανίζεται η λέξη ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ, η έγκρισή τους είναι σε ισχύ και βρίσκονται σε διαδικασία ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.

Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07+GHS08+GHS09
Παρασκευάζεται από την:
PROPLAN - Plant Protection Company, SL
Valle del Roncal 12-Oficina 7
28232
Las Rozas, Madrid
SPAIN
TEL: 34916266097
FAX: 0034916266099
e-mail: msoroa@proplanppc.es
Υπεύθυνοι διάθεσης στην αγορά::
ADAMA ΕΛΛΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.
Λεωφόρος Κηφισίας 44, Κτήριο Γ
151 25
Μαρούσι
TEL: 211 1205580
FAX: 211 120 5590
e-mail: technical@adama.com
INTEREXPO Α.Ε.
ΒΙ.ΠΕ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
715 00
ΗΡΑΚΛΕΙΟ