Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

COPPER KEY FLOW

Copper oxychloride, σε Cu 52%

Συμπ. Αιώρημα (SC) / Βοηθητικές ουσίες: 43.95%


Οδηγίες εφαρμογής για ΚΥΚΛΑΜΙΝΟ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ:

Δόσεις σκευάσματος

Ανθράκωση (Colletotrichum spp.)
Περονόσπορος (Peronospora spp.)
Σεπτορίωση (Septoria spp.)
1500ml σκευάσματος στα 500 lt ψεκ.Υγρού
300ml σκευάσματος στα 100 lt ψεκ.Υγρού
45ml σκευάσματος στα 15 lt ψεκ.Υγρού
Αιτίες Χορηγησης σκευάσματος: Μύκητες,
Όγκος ψεκαστικού υγρού: 50 - 100 λίτρα / στρέμμα
Μέγιστος αριθμός εφαρμογών ανά καλλ/κή περίοδο: 2
Τρόπος και χρόνος εφαρμογής: Προληπτικές εφαρμογές εφόσον οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την ανάπτυξη της ασθένειας ή με την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων
Το σκέυασμα συνταγογραφείται στην καλλιέργεια "ΚΑΛΛΩΠΙΣΤΙΚΑ ΦΥΤΑ".
Από την ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΦΗ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ μόνο τα σκευάσματα που προορίζονται για εχθρούς, ασθένειες και ζιζάνια ήσσονος σημασίας.
Επίσης μπορούν να εξαιρεθούν μικρά μεγέθη συσκευασιών που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν σε υπαίθριες καλλιέργειες των οποίων η έκταση δεν ξεπερνά το ένα (1) στρέμμα και δεν φέρουν σήμανση με νεκροκεφαλή.
Τα παραπάνω όμως ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ της Ηλεκτρονικής Καταγραφής Πώλησης.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Μυκητοκτόνο- βακτηριοκτόνο επαφής με προστατευτική δράση. Δρα σε πολλαπλά σημεία, παρεμποδίζοντας τη βλάστηση των σπορίων των ευαίσθητων μυκήτων στην επιφάνεια των φυτικών ιστών.
Μέθοδος εφαρμογής: Ψεκασμοί φυλλώματος.
1.Στα λαχανικά να αποφεύγονται οι ψεκασμοί με υψηλές θερμοκρασίες και κατά τις θερμές ώρες της ημέρας.
2.Να εφαρμόζεται προληπτικά ή στα πρώτα στάδια της προσβολής.
3.Στις περιοχές όπου εφαρμόζονται, να ακολουθούνται οι συστάσεις των Γεωργικών Προειδοποιήσεων.
4.Η συνολική εφαρμοζόμενη ποσότητα χαλκούχων σκευασμάτων ανά καλλιεργητική περίοδο δεν θα πρέπει ναυπερβαίνει τα 400 γραμ. ανά στρέμμα (ποσότητα εκφρασμένη σε μεταλλικό χαλκό).
Συνθήκες εφαρμογής: 1.Στα λαχανικά να αποφεύγονται οι ψεκασμοί με υψηλές θερμοκρασίες και κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. 2.Να εφαρμόζεται προληπτικά ή στα πρώτα στάδια της προσβολής. 3.Στις περιοχές όπου εφαρμόζονται, να ακολουθούνται οι συστάσεις των Γεωργικών Προειδοποιήσεων. 4.Η συνολική εφαρμοζόμενη ποσότητα χαλκούχων σκευασμάτων ανά καλλιεργητική περίοδο δεν θα πρέπει ναυπερβαίνει τα 400 γραμ. ανά στρέμμα (ποσότητα εκφρασμένη σε μεταλλικό χαλκό).

Συνδυαστικότητα και φυτοτοξικότητα

Φυτοτοξικότητα:
Στη ροδάκινα μπορεί να είναι φυτοτοξικό μετά το φούσκωμα των οφθαλμών. Σε ευαίσθητες ποικιλίες μήλων (Golden delicious, Jonathan, Reinette και Staimon) και αχλαδιών (Williams, Πας Κρασσάν) μπορεί να είναι φυτοτοξικό εφόσον εφαρμόζεται µετά την έναρξη της βλάστησης. Γενικά να αποφεύγεται η χρήση του κατά την άνθηση. Ειδικά για τις καλλιέργειες των καλλωπιστικών, συνιστάται αρχικά η διενέργεια δοκιμαστικής εφαρμογής σε μικρή έκταση.
Συνδυαστικότητα:
Δεν συνδυάζεται με αλκαλικά σκευάσματα.

Copper oxychloride:
Δεν συνδυάζεται με: σκευάσματα αλκαλικής αντίδρασης, Thiram, Captan, Maneb, Folpet, Thiram, Dinocap, Dodine, Ziram, fardam, διθειοκαρβαμιδικά εντομοκτόνα, καρβαμιδικά εντομοκτόνα, οργανοφωσφορικά εντομοκτόνα, Formetanate, πολύ όξινα σκευάσματα, διαφυλλικά λιπάσματα, Cydia pomonella granulosis virus,

Αν στην ετικέτα ή οι πίνακες συνδυαστικότητας δεν δίδονται πληροφορίες για τη συνδυαστικότητα, θα πρέπει να γίνεται δοκιµαστική ανάµειξη για να εξετασθεί τουλάχιστον η περίπτωση φυσικής ασυµβατότητας του συνδυασµού.
H προσθήκη των φυτοφαρμάκων με τη σειρά: WP, FL, WDG και EC ή S

Τύπος έγκρισης: Νέα έγκριση (CMS) (άρθρο 37.4)
Λήξη έγκρισης: 31/01/2020
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //

Σημείωση: Οσα σκευάσματα εμφανίζονται στους καταλόγους, παρόλο που η ημερομηνία λήξης τους είναι προγενέστερη της σημερινής, για τα οποία δεν υπάρχει ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ή δεν εμφανίζεται η λέξη ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ, η έγκρισή τους είναι σε ισχύ και βρίσκονται σε διαδικασία ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.

Επικίνδυνο για το περιβάλλον (GHS09)