Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

OBERON 240 SC

spiromesifen 24%

Συμπ. Αιώρημα (SC) / Βοηθητικές ουσίες: 76.31%


Οδηγίες εφαρμογής για ΦΡΑΟΥΛΑ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ:

Δόσεις και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογία, και τρόπο εφαρμογής του OBERON 240 SC για χρηση σε ΦΡΑΟΥΛΑ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Εντομοκτόνο - ακαρεοκτόνο για την καταπολέμηση ακάρεων και του αλευρώδη σε καλλιέργειες κηπευτικών και καλλωπιστικών θερμοκηπίου. Δρά κυρίως εξ’ επαφής και σε βιοχημικό επίπεδο παρεμποδίζει τη βιοσύνθεση των λιπιδίων. Παρουσιάζει και διελασματική κίνηση χωρίς να είναι διασυστηματικό. Το OBERON 240SC είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό εναντίον των νεαρών σταδίων (ωών, προνυμφών, νυμφών) των καταπολεμούμενων εχθρών των οποίων ο θάνατος επέρχεται μετά την παρέλευση 3-10 ημερών από την εφαρμογή. Επιπλέον, στα ακάρεα εμφανίζει δράση και στα θηλυκά ακμαία.
Μέθοδος εφαρμογής: Ψεκασμός καλύψεως φυλλώματος.
Διαχείριση ανθεκτικότητας:
Για την πρόληψη ή καθυστέρηση της ανάπτυξης ανθεκτικότητας του τετράνυχου και του αλευρώδη στο OBERON 240 SC συστήνεται η ακόλουθη στρατηγική:
• Χρήση καλλιεργητικών τεχνικών και φυσικών και βιολογικών μεθόδων ώστε να μειώνεται ο αριθμός των εφαρμογών στις απολύτως απαραίτητες για τον αποτελεσματικό έλεγχο των
εχθρών.
• Οι εφαρμογές να γίνονται με βάση το οικονομικό όριο ζημιάς (εφόσον υπάρχει) και με τέτοιο τρόπο ώστε να μειώνεται ο κίνδυνος για τους ωφέλιμους οργανισμούς.
• Οι εφαρμογές με το OBERON 240 SC να γίνονται έγκαιρα με στόχο τα ευαίσθητα στάδια των εχθρών.
• Οι εφαρμογές να γίνονται με τη συνιστώμενη δόση και μεσοδιαστήματα.
• Να εξασφαλίζεται καλή και ομοιόμορφη κάλυψη της άνω και κάτω επιφάνειας των φύλλων με το ψεκαστικό υγρό.
• Το OBERON 240 SC να εφαρμόζεται μέχρι 4 φορές ανά καλλιεργητική περίοδο σε εναλλαγή με εντομοκτόνα/ακαρεοκτόνα άλλων ομάδων με διαφορετικό τρόπο δράσης.
• Εάν διαπιστωθούν περιπτώσεις μειωμένης αποτελεσματικότητας, οι εφαρμογές που ακολουθούν θα πρέπει να γίνονται με σκευάσματα διαφορετικής ομάδας.
Προφυλάξεις για την ασφαλή εφαρμογή του OBERON 240 SC σε προγράμματα IPM στα θερμοκήπια Εξαπόλυση αρπακτικών ακάρεων και εντόμων να να γίνεται αφού μεσολαβήσουν
2-3 εβδομάδες από τον ψεκασμό.
Συνθήκες εφαρμογής: Διαχείριση ανθεκτικότητας: Για την πρόληψη ή καθυστέρηση της ανάπτυξης ανθεκτικότητας του τετράνυχου και του αλευρώδη στο OBERON 240 SC συστήνεται η ακόλουθη στρατηγική: • Χρήση καλλιεργητικών τεχνικών και φυσικών και βιολογικών μεθόδων ώστε να μειώνεται ο αριθμός των εφαρμογών στις απολύτως απαραίτητες για τον αποτελεσματικό έλεγχο των εχθρών. • Οι εφαρμογές να γίνονται με βάση το οικονομικό όριο ζημιάς (εφόσον υπάρχει) και με τέτοιο τρόπο ώστε να μειώνεται ο κίνδυνος για τους ωφέλιμους οργανισμούς. • Οι εφαρμογές με το OBERON 240 SC να γίνονται έγκαιρα με στόχο τα ευαίσθητα στάδια των εχθρών. • Οι εφαρμογές να γίνονται με τη συνιστώμενη δόση και μεσοδιαστήματα. • Να εξασφαλίζεται καλή και ομοιόμορφη κάλυψη της άνω και κάτω επιφάνειας των φύλλων με το ψεκαστικό υγρό. • Το OBERON 240 SC να εφαρμόζεται μέχρι 4 φορές ανά καλλιεργητική περίοδο σε εναλλαγή με εντομοκτόνα/ακαρεοκτόνα άλλων ομάδων με διαφορετικό τρόπο δράσης. • Εάν διαπιστωθούν περιπτώσεις μειωμένης αποτελεσματικότητας, οι εφαρμογές που ακολουθούν θα πρέπει να γίνονται με σκευάσματα διαφορετικής ομάδας. Προφυλάξεις για την ασφαλή εφαρμογή του OBERON 240 SC σε προγράμματα IPM στα θερμοκήπια Εξαπόλυση αρπακτικών ακάρεων και εντόμων να να γίνεται αφού μεσολαβήσουν 2-3 εβδομάδες από τον ψεκασμό.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του εντομοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Νέα έγκριση (ZRMS) (άρθρο 33)
Λήξη έγκρισης: 30/09/2024
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07+GHS09