Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

SIMPELL PRO 480 SC

Spinosad 48%

Συμπ. Αιώρημα (SC) / Βοηθητικές ουσίες: 54.1%


Οδηγίες εφαρμογής για ΦΡΑΟΥΛΑ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ:

Δόσεις και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογία, και τρόπο εφαρμογής του SIMPELL PRO 480 SC για χρηση σε ΦΡΑΟΥΛΑ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Το spinosad είναι διασυστηµατικό εντοµοκτόνο επαφής και στοµάχου µε προληπτική και θεραπευτική δράση για την αντιµετώπιση εντόµων των τάξεων Lepidoptera, Diptera Siphonaptera, Thysanoptera, και κάποια Coleoptera σε διάφορες καλλιέργειες και δευτερευόντως για µυζητικά έντοµα και ακάρεα. Το spinosad δρα στο κεντρικό νευρικό σύστηµα των εντόµων δεσµεύοντας τους υποδοχείς της ακετυλοχολίνης και προκαλεί παρατεταµένη ενεργοποίησή τους, εξαιτίας της οποίας το έντοµο παραλύει λόγω νευροµυϊκής κόπωσης. Η παράλυση είναι µη αναστρέψιµη και ο θάνατος των εντόµων επέρχεται µέσα σε τρεις (3) ηµέρες.
Μέθοδος εφαρμογής: Εφαρµόζεται µε ψεκασµό καλύψεως φυλλώµατος.
*H δόση είναι ανάλογη της πυκνότητας του πληθυσμού των εντόμων.
**Συνιστάται συνδυασμός με παραφινικό λάδι στη δόση 250 κ.εκ./hl στην αχλαδιά για αντιμετώπιση της ψύλλας Psylla pyri, για αύξηση της αποτελεσματικότητας.
***Στην τομάτα, αγρού και θερμοκηπίου, για την αντιμετώπιση του Φυλλορύκτη, το σκεύασμα μπορεί να εφαρμοστεί στη δόση 35-50 κ.εκ. σκευάσματος/hl σε συνδυασμό με παραφινικό λάδι στη δόση 300 κ.εκ. σκ./hl.
****Μπορεί να εφαρμοστεί σε συνδυασμό με παραφινικό λάδι (Simpell Pro 480 SC 20-25 κ.εκ.
σκευάσματος/hl + 250-300 κ.εκ. σκ./hl παραφινικό λάδι).
*****Επανάληψη εφαρμογής εφόσον βρέξει μέσα σε 4 ώρες.
-Η χρήση στην κερασιά περιλαμβάνει τη βυσσινιά.
-Η χρήση στο μαρούλι περιλαμβάνει τα κατσαρά μαρούλια, τα μαρούλια σαλάτες, τα κεφαλωτά μαρούλια και τα κοινά μαρούλια.
1«Δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα κατά του Drosophila suzukii στις καλλιέργειες της ροδακινιάς, της βερικοκιάς, του αμπελιού και της φράουλας και κατά του Spodoptera frugiperda στην καλλιέργεια του βαμβακιού από τη χρήση του σκευάσματος. Για τις χρήσεις αυτές, ο κάτοχος της άδειας δεν φέρει ευθύνη για πιθανές αποτυχίες που αφορούν την αποτελεσματικότητα από τη χρήση του σκευάσματος».

2«Δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα και δεν έχει γίνει έλεγχος για ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις στις καλλιέργειες της δαμασκηνιάς, της κερασιάς, της βυσσινιάς, της φιστικιάς, του σπανακιού, της ρόκας, του βατόμουρου, του σμέουρου, του μύρτιλλου, του μαρουλιού, του παντζαριού (φύλλωμα) και της γλυποτατάτας από τη χρήση του σκευάσματος. Για τις εν λόγω χρήσεις, ο κάτοχος της άδειας δεν φέρει ευθύνη για πιθανές αποτυχίες που αφορούν την αποτελεσματικότητα ή τη φυτοτοξικότητα από τη χρήση του σκευάσματος».
Συνθήκες εφαρμογής: *H δόση είναι ανάλογη της πυκνότητας του πληθυσμού των εντόμων. **Συνιστάται συνδυασμός με παραφινικό λάδι στη δόση 250 κ.εκ./hl στην αχλαδιά για αντιμετώπιση της ψύλλας Psylla pyri, για αύξηση της αποτελεσματικότητας. ***Στην τομάτα, αγρού και θερμοκηπίου, για την αντιμετώπιση του Φυλλορύκτη, το σκεύασμα μπορεί να εφαρμοστεί στη δόση 35-50 κ.εκ. σκευάσματος/hl σε συνδυασμό με παραφινικό λάδι στη δόση 300 κ.εκ. σκ./hl. ****Μπορεί να εφαρμοστεί σε συνδυασμό με παραφινικό λάδι (Simpell Pro 480 SC 20-25 κ.εκ. σκευάσματος/hl + 250-300 κ.εκ. σκ./hl παραφινικό λάδι). *****Επανάληψη εφαρμογής εφόσον βρέξει μέσα σε 4 ώρες. -Η χρήση στην κερασιά περιλαμβάνει τη βυσσινιά. -Η χρήση στο μαρούλι περιλαμβάνει τα κατσαρά μαρούλια, τα μαρούλια σαλάτες, τα κεφαλωτά μαρούλια και τα κοινά μαρούλια. 1«Δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα κατά του Drosophila suzukii στις καλλιέργειες της ροδακινιάς, της βερικοκιάς, του αμπελιού και της φράουλας και κατά του Spodoptera frugiperda στην καλλιέργεια του βαμβακιού από τη χρήση του σκευάσματος. Για τις χρήσεις αυτές, ο κάτοχος της άδειας δεν φέρει ευθύνη για πιθανές αποτυχίες που αφορούν την αποτελεσματικότητα από τη χρήση του σκευάσματος». 2«Δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα και δεν έχει γίνει έλεγχος για ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις στις καλλιέργειες της δαμασκηνιάς, της κερασιάς, της βυσσινιάς, της φιστικιάς, του σπανακιού, της ρόκας, του βατόμουρου, του σμέουρου, του μύρτιλλου, του μαρουλιού, του παντζαριού (φύλλωμα) και της γλυποτατάτας από τη χρήση του σκευάσματος. Για τις εν λόγω χρήσεις, ο κάτοχος της άδειας δεν φέρει ευθύνη για πιθανές αποτυχίες που αφορούν την αποτελεσματικότητα ή τη φυτοτοξικότητα από τη χρήση του σκευάσματος».
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του βιολογικού εντομοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Νέα έγκριση (ZRMS) (άρθρο 33)
Λήξη έγκρισης: 15/03/2026
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Επικίνδυνο για το περιβάλλον (GHS09)