Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

ΛΩΤΟΣ

Χρήση του εντομοκτόνου με ακαρεοκτόνο δραση DIAMECTHIN

DIAMECTHIN

Abamectine 1.8%

Γαλακτοποιήσιμο υγρό (EC) / Βοηθητικές ουσίες: 97.8%


Yπαρχει απαγόρευση χρήσης του σκευάσματος για την καλλιέργεια από 01/09/2024

Δόσεις σκευάσματος

Θυσανόπτερα (Thysanoptera)
Καρπόκαψα (Cydia pomonella)
Κόκκινος Τετράνυχος (Panonychus ulmi)
Κίτρινος Τετράνυχος (Tetranychus urticae)
Trioza diospyri
60-96
Αιτίες Χορηγησης σκευάσματος: Έντομα, Ακάρεα,
Όγκος ψεκαστικού υγρού: 75 - 120 λίτρα / στρέμμα
Μέγιστος αριθμός εφαρμογών ανά καλλ/κή περίοδο: 2
Μέθοδος εφαρμογής: Ψεκασμός μεγάλου όγκου
Μετά την πτώση των πετάλων έως 3 ημέρες πριν τη συγκομιδή
Τελευταία επέμβαση πρίν τη συγκομιδή - Αριθμός ημερών: 3
Από την ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΦΗ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ μόνο τα σκευάσματα που προορίζονται για εχθρούς, ασθένειες και ζιζάνια ήσσονος σημασίας.
Επίσης μπορούν να εξαιρεθούν μικρά μεγέθη συσκευασιών που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν σε υπαίθριες καλλιέργειες των οποίων η έκταση δεν ξεπερνά το ένα (1) στρέμμα και δεν φέρουν σήμανση με νεκροκεφαλή.
Τα παραπάνω όμως ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ της Ηλεκτρονικής Καταγραφής Πώλησης.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Εντομοκτόνο ακαρεοκτόνο στομάχου και επαφής με διελασματική δράση κατά των κινητών μορφών εντόμων και ακάρεων. Προκαλεί παράλυση στα έντομα με αποτέλεσμα το θάνατό τους από ασιτία, σε διάστημα 3-5 ημερών από τον ψεκασμό.
Μέθοδος εφαρμογής: Ψεκασμός φυλλώματος.
1.Οι μεγάλες δόσεις εφαρμόζονται όταν υπάρχουν μεγάλοι πληθυσμοί.
2.Δεν έχει ελεγχθεί η φυτοτοξικότητα στις ποικιλίες Σουλτανίνα και Κορινθιακή Σταφίδα.
3.Να μην εφαρμόζεται σε αραβόσιτο που προορίζεται για βόσκηση.
*Για τις χρήσεις ήσσονος σημασίας στις καλλιέργειες κυδωνιάς, μουσμουλιάς, λωτού, βερικοκιάς, δαμασκηνιάς, κερασιάς, αμυγδαλιάς, φουντουκιάς, φιστικιάς, καστανιάς, καρυδιάς, κουκουναριάς και ραδικιού δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα και δεν έχει γίνει έλεγχος για ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις από τη χρήση του σκευάσματος. Για τη χρήση του σκευάσματος στις καλλιέργειες αυτές ο κάτοχος της άδειας δεν φέρει ευθύνη για πιθανές αποτυχίες που αφορούν την αποτελεσματικότητα ή τη φυτοτοξικότητα από τη χρήση του σκευάσματος.
Συνθήκες εφαρμογής: 1.Οι μεγάλες δόσεις εφαρμόζονται όταν υπάρχουν μεγάλοι πληθυσμοί. 2.Δεν έχει ελεγχθεί η φυτοτοξικότητα στις ποικιλίες Σουλτανίνα και Κορινθιακή Σταφίδα. 3.Να μην εφαρμόζεται σε αραβόσιτο που προορίζεται για βόσκηση. *Για τις χρήσεις ήσσονος σημασίας στις καλλιέργειες κυδωνιάς, μουσμουλιάς, λωτού, βερικοκιάς, δαμασκηνιάς, κερασιάς, αμυγδαλιάς, φουντουκιάς, φιστικιάς, καστανιάς, καρυδιάς, κουκουναριάς και ραδικιού δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα και δεν έχει γίνει έλεγχος για ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις από τη χρήση του σκευάσματος. Για τη χρήση του σκευάσματος στις καλλιέργειες αυτές ο κάτοχος της άδειας δεν φέρει ευθύνη για πιθανές αποτυχίες που αφορούν την αποτελεσματικότητα ή τη φυτοτοξικότητα από τη χρήση του σκευάσματος.

Συνδυαστικότητα και φυτοτοξικότητα

Φυτοτοξικότητα:
Δεν είναι φυτοτοξικό στις συνιστώμενες χρήσεις και δόσεις εφαρμογής

Τύπος έγκρισης: Νέα έγκριση (CMS) (άρθρο 37.4)
Λήξη έγκρισης: 30/04/2024
Ημερομηνία απόσυρσης: 01/09/2024
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: 01/09/2024
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS05+GHS07+GHS08+GHS09
Παρασκευάζεται από την:
INDUSTRIAS AFRASA SA
SPAIN
Υπεύθυνοι διάθεσης στην αγορά::
ROVENSA IKE
Λεωφόρος Μεσογείων 396
15341
Αγία Παρασκευή
TEL: +351 218717716
e-mail: margarida.moura@ascenza.rovensa.com