Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

SERENADE ASO

Bacillus subtilis (QST 713) 96.94%

Συμπ. Αιώρημα (SC) / Βοηθητικές ουσίες: 3.06%


Οδηγίες εφαρμογής για ΝΕΡΟΚΑΡΔΑΜΟ ή ΝΑΣΤΟΥΡΤΙΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΥΠΑΙΘΡΟΥ:

Δόσεις και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογια, και τρόπο εφαρμογής του SERENADE ASO για χρηση σε ΝΕΡΟΚΑΡΔΑΜΟ ή ΝΑΣΤΟΥΡΤΙΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΥΠΑΙΘΡΟΥ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Το SERENADE ASO® είναι ένα σκεύασμα με βάση το στέλεχος του Bacillus amyloliquefaciens (former subtilis) QST 713, σε μορφή συμπυκνωμένου εναιωρήματος για την καταπολέμηση μυκητολογικών και βακτηριακών προσβολών σε μεγάλο εύρος υπαίθριων και θερμοκηπιακών καλλιεργειών με εφαρμογή κατά περίπτωση στο φύλλωμα ή/και στο έδαφος. Το στέλεχος του Bacillus amyloliquefaciens QST 713 προστατεύει το φυτό από τις ασθένειες εμποδίζοντας την προσκόλληση και διείσδυση των παθογόνων στο φύλλωμα όπου έχει εφαρμοστεί το σκεύασμα. Επίσης η ανάπτυξη των παθογόνων σταματάει επειδή το Bacillus amyloliquefaciens QST 713 δρα ανταγωνιστικά με αυτά. Επιπρόσθετα το στέλεχος του Bacillus amyloliquefaciens QST 713 παράγει κυρίως λιποπεπτίδια τα οποία δρουν συνεργιστικά μεταξύ τους, διατρυπούν τις κυτταρικές μεμβράνες των παθογόνων και καταστρέφουν τους βλαστικούς σωλήνες και το μυκήλιο. Με αυτό τον τρόπο σταματούν την προσβολή και την επέκταση της ασθένειας. Επιπλέον το στέλεχος του Bacillus amyloliquefaciens QST 713 επάγει τη διασυστηματική αντοχή των φυτών (αυξημένη δράση περοξειδασών) ενάντια στις προσβολές από μύκητες και βακτήρια.
Μέθοδος εφαρμογής: Α.Ψεκασμοί καλύψεως φυλλώματος ή
Β.Εφαρμογή στο έδαφος με ριζοπότισμα ή στάγδην άρδευση.
Δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα και δεν έχει γίνει έλεγχος για ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις στις καλλιέργειες της ελιάς, καρυδιάς, καστανιάς, φουντουκιάς, ροδιάς, αβοκάντου, φιστικιάς, ακτινιδίου, μπανάνας, λωτού, αγκινάρας, μπάμιας, σπαραγγιού, κρόκου, ηλιάνθου, ελαιοκράμβης, μανιταριών και στα φυτώρια υπαίθρου και θερμοκηπίου, συμπερ. φυτωρίων/ σπορείων Καπνού, καθώς και για παραγωγή πολλαπλασιαστικού υλικού σε θερμοκηπιακό περιβάλλον σε σταθερό υπόστρωμα ή υγρό (floating) (Χρήσεις Ήσσονος Σημασίας) από τη χρήση του σκευάσματος. Για την χρήση του σκευάσματος στις καλλιέργειες αυτές ο κάτοχος της άδειας δεν φέρει ευθύνη για πιθανές αποτυχίες που αφορούν την αποτελεσματικότητα ή τη φυτοτοξικότητα. Δεν έχει ελεγχθεί η αποτελεσματικότητα για την καταπολέμηση του Venturia carpophila στα πυρηνόκαρπα.
Συνθήκες εφαρμογής: Δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα και δεν έχει γίνει έλεγχος για ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις στις καλλιέργειες της ελιάς, καρυδιάς, καστανιάς, φουντουκιάς, ροδιάς, αβοκάντου, φιστικιάς, ακτινιδίου, μπανάνας, λωτού, αγκινάρας, μπάμιας, σπαραγγιού, κρόκου, ηλιάνθου, ελαιοκράμβης, μανιταριών και στα φυτώρια υπαίθρου και θερμοκηπίου, συμπερ. φυτωρίων/ σπορείων Καπνού, καθώς και για παραγωγή πολλαπλασιαστικού υλικού σε θερμοκηπιακό περιβάλλον σε σταθερό υπόστρωμα ή υγρό (floating) (Χρήσεις Ήσσονος Σημασίας) από τη χρήση του σκευάσματος. Για την χρήση του σκευάσματος στις καλλιέργειες αυτές ο κάτοχος της άδειας δεν φέρει ευθύνη για πιθανές αποτυχίες που αφορούν την αποτελεσματικότητα ή τη φυτοτοξικότητα. Δεν έχει ελεγχθεί η αποτελεσματικότητα για την καταπολέμηση του Venturia carpophila στα πυρηνόκαρπα.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής Βιολογικού Μυκητοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Νέα έγκριση (CMS) (άρθρο 37.4)
Λήξη έγκρισης: 30/04/2024
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Παρασκευάζεται από την:
Bayer S.A.S. - Division Crop Science (Lyon)
16, rue Jean-Marie Leclair CS 90106
F-69266
Lyon Cedex 09
FRANCE
Υπεύθυνοι διάθεσης στην αγορά::
Bayer Ελλάς ΑΒΕΕ
Αγησιλάου 6-8, Μαρούσι
15123
ΑΘΗΝΑ
TEL: 210 6166000
e-mail: ioannis.tsoutsanis@bayer.com