Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

AgriNema Carpo

Steinernema carpocapsae (Steinernematidae / Rhabditida)


Οδηγίες εφαρμογής για ΣΠΟΡΕΙΑ:

οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε Περισσότερες πληροφορίες για το Βιολογικό σκευάσματα AgriNema Carpo και για χρήση του σε ΣΠΟΡΕΙΑ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος

Ωφέλιμοι  νηματώδεις του είδους Steinernema carpocapsae για τον αποτελεσματικό έλεγχο των κρεμμυδοφάγων, προνυμφών λεπιδοτέρων και άλλων σημαντικών εντομολογικών εχθρών. Το AgriNema Carpo δρα μόνο εναντίον των προνυμφών των εντόμων και είναι ασφαλές για τους ανθρώπους, τα κατοικίδια, τα φυτά και τα ωφέλιμα έντομα.
 

Οι Ωφέλιμοι νηματώδεις ενεργοποιούνται και ξεκινούν να ψάχνουν τις προνύμφες των επιβλαβών εντόμων. Μόλις τις εντοπίσουν εισέρχονται στο σώμα τους μέσω των φυσικών ανοιγμάτων πολλαπλασιάζονται μέσα σε αυτό κατακλύζοντας το και σε συνεργασία με συμβιωτικά βακτήρια που φέρουν προκαλούν την θανάτωση της προνύμφης. Στην συνέχεια εξέρχονται και αναζητούν νέα προνύμφη επαναλαμβάνοντας την ίδια συμπεριφορά.

Γενική συνιστώμενη δοσολογία  για δένδρα: 1-10 εκατομμύρια νηματώδεις ανα δένδρο. Για λοιπές καλλιέργειες: 0,5 εκατομμύριο ανα τετραγωνικό μέτρο χρησιμοποιώντας τουλάχιστον 100ml νερό.  

 

Μπορεί να εφαρμοστεί με διαφυλλικούς ψεκασμούς ή μέσω του συστήματος άρδευσης.

Υδρολίπανση: Διαλύστε το περιεχόμενο της συσκευασίας σε 5-10 λίτρα νερό και μετά προσθέστε το μείγμα στην συνολική ποσότητα νερού. Διαφυλλικά: Εξασφαλίστε την καθαριότητα του ψεκαστικού μηχανισμού. Αφαιρέστε όλα τα φίλτρα (στον σωλήνα και τα ακροφύσια), χρησιμοποιήστε ακροφύσια με διάμετρο τουλάχιστον 0,5mm.
Η πίεση δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 5 bar.
Εφαρμόστε τους νηματώδεις με τουλάχιστον 1,200 λίτρα νερό ανα εκτάριο.
Εάν το έδαφος είναι τελείως στεγνό πριν την εφαρμογή ποτίστε πριν κάνετε την εφαρμογή. Αναδεύστε το μείγμα για 3 λεπτά και διατηρήστε την ανάδευση κατά τον ψεκασμό για να αποφύγετε την δημιουργία ιζήματος.
Μετα την εφαρμογή συνεχίστε με σκέτο νερό βάζοντας 1-2 λίτρα για να ξεπλύνετε τους νηματώδεις από τον εξοπλισμό και να βοηθήσετε τους νηματώδεις να εισχωρήσουν στο έδαφος. Για καλύτερα αποτελέσματα κρατήστε την υγρασία του εδάφους για 3-4 εβδομάδες μετα την εφαρμογή.
Για δένδρα: 1-10 εκατομμύρια νηματώδεις ανα δένδρο.
Για λοιπές καλλιέργειες: 0,5 εκατομμύριο ανα τετραγωνικό μέτρο χρησιμοποιώντας τουλάχιστον 100ml νερό.   Φοίνικες: 10-25 εκατομμύρια νηματώδεις αναλόγως το μέγεθος του φοίνικα.

Ιδανικά δεν θα πρέπει να εφαρμόζεται όταν οι θερμοκρασίες τις ημέρας είναι πολύ υψηλές και όταν έχει ισχυρούς ανέμους.

Συνδυαστικότητα -Αποθήκευση
Το προιόν θα πρέπει να εφαρμόζεται αμέσως μετα την παραλαβή. Δεν πρέπει να καταψύχεται ή να εκτίθεται σε υψηλές θερμοκρασίες και το ηλιακό φως. .

Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του μακροοργανισμού

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Εθνικός Κατάλογος Σκευασμάτων Φυτοπροστασίας που περιέχουν Μακρο-οργανισμούς
Αριθµός εγγραφής στον Ε.Κ.Σ.Φ.Μ: 14001
Παρασκευάζεται από την:
Αρματάς Λ.-Χατζηκωστής Γ. - AGRIPRO Ο.Ε.
Thesi Piritsa Ionias, POBox 1560
57008
Thessaloniki
GREECE
TEL: +30 2310 783528
FAX: +30 2310 783528
e-mail: agripro.gr@gmail.com