Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

ΕFFECT RODENT WAX BLOCKS

Χρήση ΕFFECT RODENT WAX BLOCKS

ΕFFECT RODENT WAX BLOCKS

difenacoum 0.005%%

(BB) / Βοηθητικές ουσίες: 0%


Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευασματος: Τρωκτικοκτόνο σε εσωτερικούς χώρους και γύρω από κτίρια για μη επαγγελματική χρήση. Ισχυρό αντιπηκτικό τρωκτικοκτόνο, που χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση των ποντικών (Mus musculus) και των αρουραίων (Rattus rattus και R. norvegicus). Aρκεί ένα και μόνο γεύμα από τα τρωκτικά για να ληφθεί με το δόλωμα η θανατηφόρος δόση.
Τρόπος Εφαρμογής: Η χρήση των δολωμάτων προορίζεται για εσωτερικούς χώρους κτιρίων, γύρω από κτίρια αστικών ή αγροτικών περιοχών και σε υπονόμους.
Πριν την εφαρμογή πρέπει να καθαρίζεται ο χώρος από τις διάφορες τροφές των τρωκτικών.
Οι θέσεις δόλωσης θα πρέπει να είναι προφυλαγμένες και μη προσιτές από ανθρώπους, κατοικίδια ζώα και πτηνά.
Κατά την τοποθέτηση των δολωμάτων θα πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα ώστε να ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος κατάποσης τους από παιδιά ή κατοικίδια ζώα. Όπου είναι εφικτό, τα δολώματα θα πρέπει να ασφαλίζονται με τρόπο ώστε να μην μπορούν να τραβηχτούν προς τα έξω. Στην περίπτωση όπου χρησιμοποιούνται δολωματικοί σταθμοί ασφαλείας (tamper resistant) θα πρέπει να αναφέρουν ευκρινώς επί της συσκευασίας τους ότι περιέχουν δόλωμα, ώστε να μην συγχέονται με άδειους δολωματικούς σταθμούς.
Η δόλωση αρχίζει όταν φανούν τα πρώτα σημάδια από την παρουσία τρωκτικών.
Οι θέσεις δόλωσης πρέπει να αλλάζουν περιοδικά.
Η τοποθέτηση των δολωμάτων γίνεται χωρίς να έρθουν σε επαφή με τα χέρια.
Τα δολώματα πρέπει να επιθεωρούνται καθημερινά και να αναπληρώνονται μέχρι να σταματήσουν να τρώγονται από τα τρωκτικά.
Θα πρέπει να αποφεύγεται η χρήση αντιπηκτικών δραστικών ουσιών σε μέρη όπου υπάρχουν ενδείξεις ανάπτυξης ανθεκτικότητας των τρωκτικών σε αυτές τις δραστικές ουσίες. Για να ελεγχθεί η εξάπλωση της ανθεκτικότητας, συνίσταται να γίνεται εναλλαγή των δολωμάτων, χρησιμοποιώντας διαφορετικές αντιπηκτικές δραστικές ουσίες κάθε φορά.
Όταν τα δολώματα χρησιμοποιούνται σε δημόσιους χώρους, οι περιοχές στις οποίες έχουν τοποθετηθεί δολώματα θα πρέπει να επισημαίνονται για όλο το χρονικό διάστημα που υπάρχουν δολώματα. Επίσης θα πρέπει να υπάρχει σχετική ειδοποίηση στην οποία να αναφέρεται ο κίνδυνος πρωτογενούς και δευτερογενούς δηλητηρίασης από αντιπηκτικό τρωκτικοκτόνο, ενώ κατά μήκος των περιοχών τοποθέτησης δολωμάτων θα πρέπει να αναφέρονται και οι πρώτες βοήθειες σε περίπτωση δηλητηρίασης.
Επίσης, για κάθε ομάδα χρηστών θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη και τα παρακάτω:
(α) Για ερασιτέχνες χρήστες:
- Για χρήση κατά των ποντικών, τα δολώματα θα πρέπει να τοποθετούνται εντός δολωματικών σταθμών (που μπορεί να είναι και επαναχρησιμοποιήσιμοι) ή σε προφυλαγμένα σημεία δόλωσης. Για χρήση κατά των αρουραίων τα δολώματα θα πρέπει να τοποθετούνται εντός δολωματικών σταθμών που φέρουν προστασία από το άνοιγμα (tamper resistant).
- Τα δολώματα θα πρέπει να παρέχονται στο χρήστη εντός συσκευασίας. Σε κάθε συσκευασία θα πρέπει να περιέχεται ποσότητα δολώματος που να είναι ικανή να χρησιμοποιηθεί για μια θέση δόλωσης (ποντικιού ή αρουραίου).
- Οι δολωματικοί σταθμοί θα πρέπει να τοποθετούνται στα σημεία όπου ζουν, διέρχονται ή τρέφονται τα τρωκτικά και κατά προτίμηση θα πρέπει να είναι στερεωμένοι στο έδαφος.
- Η χρήση του προϊόντος θα πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τα όσα αναγράφονται στην ετικέτα του.
(β) Για επαγγελματίες χρήστες:
- Για χρήση κατά των ποντικών, τα δολώματα θα πρέπει να τοποθετούνται εντός δολωματικών σταθμών (που μπορεί να είναι και επαναχρησιμοποιήσιμοι) ή σε προφυλαγμένα σημεία δόλωσης. Για χρήση κατά των αρουραίων τα δολώματα θα πρέπει να τοποθετούνται εντός δολωματικών σταθμών που φέρουν προστασία από το άνοιγμα (tamper resistant) ή καλυμμένα σημεία δόλωσης.
- Τα δολώματα θα πρέπει να τοποθετούνται στα σημεία όπου ζουν, διέρχονται ή τρέφονται τα τρωκτικά και στην ιδανική περίπωση θα πρέπει να τοποθετούνται εντός δολωματικών σταθμών επάνω στην επιφάνεια του εδάφους. Οι δολωματικοί σταθμοί θα πρέπει να φέρουν προστασία από το άνοιγμα, ώστε το δόλωμα να είναι προφυλαγμένο εντός του δολωματικού σταθμού. Στην περίπτωση όπου τα δολώματα δεν τοποθετούνται εντός δολωματικών σταθμών μπορούν να τοποθετούνται σε δίσκους (trays) και να τοποθετούνται σε προφυλαγμένες θέσεις δόλωσης με τέτοιο τρόπο ώστε να μην είναι προσιτά σε οργανισμούς μη στόχους (ανθρώπους, κατοικίδια ζώα και πτηνά).
- Η χρήση του προϊόντος θα πρέπει να γίνεται σύμφωνα με όσα αναγράφονται στην ετικέτα του.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής

Συσκευασία:
Οι συσκευασίες μέχρι 500γρ θα πωλούνται από καταστήματα εμπορίας γεωργικών
φαρμάκων και από φαρμακεία σε ιδιαίτερους χώρους (ράφια, προθήκες κλπ) αλλά μακριά
από τρόφιμα και καλλυντικά. Οι υπόλοιπες συσκευασίες θα πωλούνται μόνο από
καταστήματα εμπορίας γεωργικών φαρμάκων.
Στις συσκευασίες που προορίζονται μόνο για επαγγελματική χρήση θα αναγράφεται η
φράση «Επιτρέπεται η πώλησή του σε συνεργεία μυοκτονίας που έχουν άδεια από το Υπ.
Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων».

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Οριστική έγκριση σύμφωνα με το ΠΔ 205/01, άρθρο 4 με αμοιβαία αναγνώριση.
Λήξη έγκρισης: 01/07/2024
Υπεύθυνοι διάθεσης στην αγορά:
ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΗ AETE
Χειμάρας 3
143 43
Ν. Χαλκηδόνα

Επιστροφή στην αναζήτηση