Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επιπλέον, μοιραζόμαστε πληροφορίες που αφορούν τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας με συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων, οι οποίοι ενδεχομένως να τις συνδυάσουν με άλλες πληροφορίες που τους έχετε παραχωρήσει ή τις οποίες έχουν συλλέξει σε σχέση με την από μέρους σας χρήση των υπηρεσιών τους.
Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies και αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους ορους χρήσης μας. Αν είστε εγγεγραμμένο μέλος της ιστοσελίδας μας μπορείτε ανα πάσα στιγμή να διαγραψετε το λογαριασμό σας.
Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας
Για να δείτε τις εγκρισεις του σκευάσματος σύμφωνα με το Υπουργειο αγροτικής ανάπτυξης, δραστικές ουσίες, δόσεις σκευάσματος και τρόπο εφαρμογής του LEPINOX PLUS εισέλθετε στο σύστημα
Στόχος σκευασματος: Εντομοκτόνο στομάχου, με εκλεκτική δράση κατά προνυμφών λεπιδοπτέρων. Δρα δια
καταπόσεως των παραγομένων τοξινών (κρυσταλλικών πρωτεϊνών) του Bacillus
thuringiensis, οι οποίες αφού διεισδύσουν στα αιμολεμφικά υγρά προσβάλλουν τις
ακραίες κυτταρικές μεμβράνες προκαλώντας λύση κυττάρων και έτσι επιφέρουν τον
θάνατο των προνυμφών σε διάστημα λίγων ημερών.
Τρόπος Εφαρμογής: Ψεκασμοί καλύψεως φυλλώματος με συμβατικούς ψεκαστήρες. Ειδικά για την ευδεμίδα και την κογχυλίδα στο αμπέλι, συνιστάται ο ψεκασμός να γίνεται στη ζώνη των σταφυλιών.
1.Ψεκάστε μόλις φανούν οι νεαρές προνύμφες και παρατηρηθούν οι πρώτες ζημιές και επαναλάβετε κατά διαστήματα ώστε ο πληθυσμός να κρατηθεί χαμηλός.
Χρειάζεται καλό λούσιμο όλης της φυλλικής επιφάνειας γιατί οι προνύμφες πρέπει να καταπιούν το σκεύασμα.
Μετά την κατάποση οι κάμπιες σταματούν να τρέφονται και πεθαίνουν σε μερικές ημέρες.
2.Μην ψεκάζετε εάν αναμένεται βροχή. Εάν βρέξει (σε διάστημα 7-10 ημερών) μετά από ψεκασμό, τότε αυτός πρέπει να επαναληφθεί.
3.Το εύρος των δόσεων εξαρτάται από το στάδιο ανάπτυξης των φυτών και την ένταση της προσβολής.
4.Να μη χρησιμοποιείτε νερό για ψεκασμό με pH άνω του 8, αλλιώς να χρησιμοποιείτε παράγοντα οξίνισης. Για διασφάλιση της διάρκειας δράσης συνιστάται η χρήση κατάλληλου προσκολλητικού.
5.Οι ψεκασμοί να διενεργούνται τις πιο δροσερές ώρες της ημέρας.
Το εγκεκριμένο Έντυπο Ορθής Γεωργικής Πρακτικής (GEP) παρουσιάζεται στο Παράρτημα ΙΙ της παρούσας.
Η έγκριση στις ποικιλίες αχλαδιάς Κοντούλα και Κρυστάλλι καθώς και στις ποικιλίες αμπελιού Κορινθιακή σταφίδα και Σουλτανίνα, θα δοθεί εφόσον προσκομιστούν τουλάχιστον 2 πειράματα φυτοτοξικότητας από τη χώρα μας, τα οποία να υποστηρίζουν την ασφαλή χρήση του LEPINOX PLUS σε μία τουλάχιστον από τις αναφερόμενες ποικιλίες ανά καλλιέργεια και αυτά αξιολογηθούν από την ΑΑΑ.
Με το Plant Protection έχετε πρόσβαση στις λίστες των επιτρεπόμενων σκευασμάτων ανά καλλιέργεια, τις οδηγίες χρήσης, τα δοσολογικά σχήματα, και τον τρόπο εφαρμογής τους, εύκολα, γρήγορα, αξιόπιστα.
Χρειάζεται καλό λούσιμο όλης της φυλλικής επιφάνειας γιατί οι προνύμφες πρέπει να καταπιούν το σκεύασμα.
Μετά την κατάποση οι κάμπιες σταματούν να τρέφονται και πεθαίνουν σε μερικές ημέρες.
2.Μην ψεκάζετε εάν αναμένεται βροχή. Εάν βρέξει (σε διάστημα 7-10 ημερών) μετά από ψεκασμό, τότε αυτός πρέπει να επαναληφθεί.
3.Το εύρος των δόσεων εξαρτάται από το στάδιο ανάπτυξης των φυτών και την ένταση της προσβολής.
4.Να μη χρησιμοποιείτε νερό για ψεκασμό με pH άνω του 8, αλλιώς να χρησιμοποιείτε παράγοντα οξίνισης. Για διασφάλιση της διάρκειας δράσης συνιστάται η χρήση κατάλληλου προσκολλητικού.
5.Οι ψεκασμοί να διενεργούνται τις πιο δροσερές ώρες της ημέρας.
Το εγκεκριμένο Έντυπο Ορθής Γεωργικής Πρακτικής (GEP) παρουσιάζεται στο Παράρτημα ΙΙ της παρούσας.
Η έγκριση στις ποικιλίες αχλαδιάς Κοντούλα και Κρυστάλλι καθώς και στις ποικιλίες αμπελιού Κορινθιακή σταφίδα και Σουλτανίνα, θα δοθεί εφόσον προσκομιστούν τουλάχιστον 2 πειράματα φυτοτοξικότητας από τη χώρα μας, τα οποία να υποστηρίζουν την ασφαλή χρήση του LEPINOX PLUS σε μία τουλάχιστον από τις αναφερόμενες ποικιλίες ανά καλλιέργεια και αυτά αξιολογηθούν από την ΑΑΑ.