Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

TALENDO EXTRA EC

Χρήση του μυκητοκτόνου TALENDO EXTRA EC

TALENDO EXTRA EC

proquinazid 16% / Tetraconazole 8%

Γαλακτοποιήσιμο υγρό (EC) / Βοηθητικές ουσίες: 74.64%


Πεδία εφαρμογής / Eγκρίσεις σκευάσματος

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε τις εγκρισεις του σκευάσματος σύμφωνα με το Υπουργειο αγροτικής ανάπτυξης, δραστικές ουσίες, δόσεις σκευάσματος και τρόπο εφαρμογής του TALENDO EXTRA EC εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευασματος: Μίγμα δύο Μυκητοκτόνων, ενός επαφής (Proquinazid) με προληπτική δράση και ενός Διασυστηματικού (tetraconazole )της ομάδας των DMIs (υποομάδα τριαζολών), με προληπτική, θεραπευτική και εξοντωτική δράση σε ευρύ φάσμα μυκήτων (Βασιδιομύκητες, Ασκομύκητες, Δευτερομύκητες). για την καταπολέμηση του Ωϊδίου (Uncinula necator) στο αμπέλι. Το Proquinazid ανήκει στην κατηγορία των κουιναζολινών με καινοτόμο τρόπο δράσης και δρα προληπτικά παρεμποδίζοντας την βλάστηση των σπορίων και το σχηματισμό απρεσσορίων του μήκυτα. Το tetraconazole δρα παρεμποδίζοντας τη βιοσύνθεση της εργοστερόλης.
Τρόπος Εφαρμογής: Ψεκασμός φυλλώματος.
ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
-Για τον έλεγχο της ανθεκτικότητας ο αριθμός εφαρμογών με το TALENDO EXTRA EC περιορίζεται σε 1 ανά καλλιεργητική περίοδο
Επίσης συνιστάται Tο προϊόν να εφαρμόζεται προληπτικά πριν την εγκατάσταση της ασθένειας (εφόσον οι συνθήκες ευνοούν την ανάπτυξη της) ή θεραπευτικά στα αρχικά στάδια της ασθένειας.

ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ:
Kατά την εφαρμογή του σκευάσματος συνιστάται να λαμβάνεται ειδική μέριμνα για την αποφυγή μεταφοράς σταγονιδίων έξω από την επιθυμητή περιοχή, σε υδάτινες επιφάνειες ή σε αρδευτικά αυλάκια.
Η εφαρμογή με σταγονίδια μεγάλου όγκου, μειώνει την δυνατότητα διασποράς, αλλά δεν εμποδίζει την διασπορά των σταγονιδίων εάν οι εφαρμογές (ψεκασμοί) γίνονται κάτω από μη ευνοϊκές καιρικές συνθήκες.
Ο χρήστης θα πρέπει να χρησιμοποιεί γάντια κατά την ανάμειξη/φόρτωση και την εφαρμογή και κατά το χειρισμό του εξοπλισμού εφαρμογής ή των μολυσμένων επιφανειών. Θα πρέπει να χρησιμοποιεί ενδύματα τύπου 6 προστασίας από υγρά χημικά προϊόντα και κατάλληλα υποδήματα κατά τις εφαρμογές χειρός και στις υψηλές καλλιέργειες κατά την εφαρμογή με τρακτέρ. Το τρακτέρ πρέπει να διαθέτει κλειστή καμπίνα και διάταξη διήθησης αέρα και ακροφύσια χαμηλής αερομεταφοράς. Διαφορετικά ο χειριστής θα πρέπει να φέρει ενδύματα τύπου 6. Κατά τον καθαρισμό του εξοπλισμού πρέπει να χρησιμοποιούνται τα ίδια μέσα προστασίας με αυτά της διαδικασίας εφαρμογής.



Ο ψεκασμός με TALENDO EXTRA EC δεν επηρεάζεται αν ακολουθήσει βροχή εντός 2-4 ωρών από τον ψεκασμό.
Μην εισέρχεστε στην καλλιέργεια προτού στεγνώσει το προϊόν. Για τις επόμενες 24 ώρες θα πρέπει να χρησιμοποιούνται κατάλληλα ενδύματα προστασίας και γάντια.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του μυκητοκτόνου

Συσκευασία:
-Είδος-Μέγεθος (κ.εκ)-Υλικό: Δοχείο/φιάλη. 50, 100, 125, 250, 500, 750, 1000, 1250, 3000, 5000, 10000 high-density polyethylene coextruded with an inner layer of ethylvinyl alcohol copolymer HDPE.

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Νέα έγκριση (CMS) (άρθρο 37.4)
Λήξη έγκρισης: 15/05/2027
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07+GHS08+GHS09
Παρασκευάζεται από την:
ISAGRO SPA, Milano
Caldera Park, Via Caldera 21
20153
Milano
ITALY
TEL: +39 02 40901319
FAX: +39 02 40901320
e-mail: isagro@isagro.it
Υπεύθυνοι διάθεσης στην αγορά:
CORTEVA AGRISCIENCE ΕΛΛΑΣ Α.Ε.
Ύδρας 2 και Λ. Κηφισίας 280
15232
Χαλάνδρι, Αθήνα
TEL: +30210 6889700
e-mail: fotini.tsali@corteva.com

Επιστροφή στην αναζήτηση