Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

RETENGO 20 EC

Χρήση του μυκητοκτόνου RETENGO 20 EC

RETENGO 20 EC

Pyraclostrobin 20%

Γαλακτοποιήσιμο υγρό (EC) / Βοηθητικές ουσίες: 80.12%


Πεδία εφαρμογής / Eγκρίσεις σκευάσματος

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε τις εγκρισεις του σκευάσματος σύμφωνα με το Υπουργειο αγροτικής ανάπτυξης, δραστικές ουσίες, δόσεις σκευάσματος και τρόπο εφαρμογής του RETENGO 20 EC εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευασματος: Το σκεύασμα είναι ένα μυκητοκτόνο με δράση κατά των ασθενειών που προσβάλουν το φύλλωμα των σιτηρών (σιτάρι, κριθάρι), του αραβοσίτου και του ηλιάνθου. Επίσης, έχει θετική επίδραση στη φυσιολογία των φυτών που οδηγεί σε αύξηση της παραγωγής, ακόμη και απουσία ορατών συμπτωμάτων ασθένειας. Περιέχει Pyraclostrobin το οποίο παρεμποδίζει την κυτταρική αναπνοή στη θέση Qo του συμπλόκου ΙΙΙ της αναπνευστικής αλυσίδας και εμφανίζει αποπλαστική και διελασματική κίνηση. Παρεμποδίζει τη βλάστηση των σπορίων, την ανάπτυξη του μυκηλίου και τη σποριογένεση. Μετά την εφαρμογή του, απορροφάται μερικώς από τα φύλλα, το οποίο εξηγεί τη προστατευτική, διελασματική και τοπικά διασυστηματική του δράση.
Τρόπος Εφαρμογής: Ψεκασμοί καλύψεως της βλάστησης.
Το σκεύασμα έχει επίδραση στη φυσιολογία των φυτών των σιτηρών, η οποία μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της παραγωγής, ακόμη και σε συνθήκες απουσίας ορατών συμπτωμάτων της ασθένειας.
1 Εφαρμόστε το σκεύασμα προληπτικά ή όταν εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα της ασθένειας.
2.Σε περίπτωση υψηλής έντασης προσβολής της ασθένειας, σε υψηλές βροχοπτώσεις ή σε υψηλό ρυθμό αύξησης της βλάστησης, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείται η υψηλότερη δόση διατηρώντας ένα μεσοδιάστημα για τον επόμενο ψεκασμό ίσο με 21 ημέρες.
3.Συστήνεται η χρήση των όγκων του ψεκαστικού υγρού κατά τέτοιο τρόπο ώστε να επιτυγχάνεται μια πλήρης και ομοιογενής κάλυψη της βλάστησης.
4.Στον Ηλίανθο, το σκεύασμα έχει σημαντική δευτερεύουσα δράση στην Αλτερνάρια και στο Ωίδιο.
5.Η χρήση στα σιτηρά περιλαμβάνει το τριτικάλε.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του μυκητοκτόνου

Συσκευασία:
-Είδος-Μέγεθος-Υλικό: Δοχείο. 150 κ.εκ. έως 10 λίτρα. PA/PE (COEX).

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Νέα έγκριση (CMS) (άρθρο 37.4)
Λήξη έγκρισης: 31/01/2025
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07+GHS08+GHS09

Επιστροφή στην αναζήτηση