Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Εγκατάσταση της εφαρμογής σε κινητό Blackberry Βρείτε μας στο Facebook

KUGAR ONE

Χρήση του ζιζανιοκτόνου KUGAR ONE

KUGAR ONE

Clodinafop-propargyl 3% / pinoxaden 3% / Clonquintocet-mexyl 0.75% / Florasulam 0.75%

Γαλακτοποιήσιμο υγρό (EC) / Βοηθητικές ουσίες: 93.23%


Πεδία εφαρμογής / Eγκρίσεις σκευάσματος

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε τις εγκρισεις του σκευάσματος σύμφωνα με το Υπουργειο αγροτικής ανάπτυξης, δραστικές ουσίες, δόσεις σκευάσματος και τρόπο εφαρμογής του KUGAR ONE εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευασματος: Mεταφυτρωτικό ζιζανιοκτόνο για τον έλεγχο ετήσιων αγρωστωδών και πλατύφυλλων ζιζανίων στο σιτάρι. Aπορροφάται από τα φύλλα των ζιζανίων και μετακινείται στον μεριστωματικό ιστό όπου δρα παρεμποδίζοντας ταυτόχρονα την βιοσύνθεση των λιπαρών οξέων και των αμινοξέων με διακλαδισμένη αλυσίδα ατόμων άνθρακα. Το pinoxaden ανήκει στη χημική ομάδα των φενυλοπυραζολινών που δρα παρεμποδίζοντας τη δράση του ενζύμου Acetyl- CoA- Carboxylase (ACCase), απαραίτητο ένζυμο για τη βιοσύνθεση των λιπαρών οξέων. To clodinafop-propargyl ανήκει στη χημική ομάδα των aryloxyphenoxy propionic παραγώγων που ονομάζονται κοινώς “FOPS”, τα οποία δρουν παρεμποδίζοντας τη σύνθεση του ενζύμου Acetyl- CoA- Carboxylase (ACCase), απαραίτητο ένζυμο για την βιοσύνθεση των λιπαρών οξέων. To florasulam ανήκει στην ομάδα των τριαζολοπυριμιδινών-σουλφανιδίων. Αναστέλει τη δράση του ενζύμου οξεικογαλακτική συνθετάση (acetolactate synthase-ALS), απαραίτητο ένζυμο για την βιοσύνθεση των αμινοξέων με διακλαδισμένη αλυσίδα ατόμων άνθρακα.
Τρόπος Εφαρμογής: Μεταφυτρωτικός ψεκασμός. Όγκος ψεκαστικού υγρού 10-50 λίτρα νερό στο στρέμμα, με ψεκαστήρες όλων των τύπων και μπεκ τύπου σκούπας.
Ψεκάστε με πίεση μικρότερη από δύο (2) ατμόσφαιρες (30 PSI) υπό συνεχή ανάδευση.
-To εύρος της δόσης είναι ανάλογο του σταδίου ανάπτυξης και της πυκνότητας των ζιζανίων.
-Εφαρμόστε το προϊόν σε καλλιέργειες που βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Μην εφαρμόζετε το προϊόν σε καλλιέργειες που είναι προσβεβλημένες ή είναι ταλαιπωρημένες από το κρύο ή την ξηρασία, γιατί η αποτελεσματικότητα μπορεί να μην είναι η βέλτιστη.
-Η επανειλημμένη χρήση του σκευάσματος ή άλλων ζιζανιοκτόνων με τον ίδιο τρόπο δράσης, μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη ανθεκτικότητας.
5.Για την μέγιστη αποτελεσματικότητα, να εφαρμόζετε το TRAXOS ONE, σε ζιζάνια που βρίσκονται σε φάση έντονης / ενεργής ανάπτυξη. Μην εφαρμόζετε το προϊόν όταν είναι τα ζιζάνια σε κατάσταση στρες.
Να εφαρμόζονται εναλλακτικές μέθοδοι αντιμετώπισης ζιζανίων (μηχανική μέθοδος, καλλιεργητικά μέτρα κλπ) όπου αυτό είναι δυνατό και να γίνεται εναλλαγή ζιζανιοκτόνων (ζιζανιοκτόνα με διαφορετικό τρόπο δράσης) για την αποφυγή ανάπτυξης ανθεκτικότητας.
Μην καθαρίζετε το ψεκαστικό μηχάνημα κοντά σε επιφανειακά νερά. Αποφύγετε τη ρύπανση των υδάτων μέσω των συστημάτων αποστράγγισης των αγροτικών εκμεταλλεύσεων και των οδικών δικτύων.
Μη ρυπαίνετε το αρδευτικό ή πόσιμο νερό και γειτονικές ευαίσθητες καλλιέργειες.
Χρησιμοποιείτε χωριστά ψεκαστικά μέσα για τα ζιζανιοκτόνα
Φυλάξτε το χωριστά από άλλα φυτοπροστατευτικά προϊόντα, λιπάσματα και σπόρους
Μη ψεκάζετε όταν φυσάει.
Μη διπλοψεκάζετε τα άκρα των ζωνών.
Σε περίπτωση εκ νέου σποράς της καλλιέργειας λόγω καιρικών συνθηκών ή καταστροφή της καλλιέργειας, είναι δυνατόν να ξανασπαρθεί σιτάρι, κριθάρι, βρώμη, σίκαλη και αραβόσιτο, χωρίς να τηρηθεί κανένα διάστημα ασφαλείας.
Συνδυαστικότητα:
Το ΤRAΧOS ONE, δεν συνδυάζεται με σκευάσματα που περιέχουν 2,4D ή dicamba καθώς υπάρχει κίνδυνος μειωμένης αποτελεσματικότητας των αγρωστωδών ζιζανίων.
Φυτοτοξικότητα:
Δεν είναι φυτοτοξικό όταν εφαρμόζεται σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στην ετικέτα του.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του ζιζανιοκτόνου

Συσκευασία:
-Είδος-Μέγεθος-Υλικό:
-Φιάλες 500 κ.εκ, 1 λίτρο.
1.Πολυαιθυλένιο υψηλής πυκνότητας που έχει υποστεί φθορίωση (fluorinated high density polyethylene).
2.Πολυαιθυλένιο υψηλής πυκνότητας με πολυαμίδιο (co-extruded high density polyethylene/ polyamide (HDPE/PA)
-Μπιτόνια 5 λίτρα, 10 λίτρα, 20 λίτρα.
1.Πολυαιθυλένιο υψηλής πυκνότητας που έχει υποστεί φθoρίωση (fluorinated high density polyethylene).
2.Πολυαιθυλένιο υψηλής πυκνότητας με πολυαμίδιο (co-extruded high density polyethylene/polyamide (HDPE/PA).

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Προσωρινή έγκριση σύμφωνα με τον Κανονισμό 1107/2009
Λήξη έγκρισης: 31/12/2017
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγωρά: //

Σημείωση: Οσα σκευάσματα εμφανίζονται στους καταλόγους, παρόλο που η ημερομηνία λήξης τους είναι προγενέστερη της σημερινής, για τα οποία δεν υπάρχει ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ή δεν εμφανίζεται η λέξη ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ, η έγκρισή τους είναι σε ισχύ και βρίσκονται σε διαδικασία ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.

Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07+GHS09
Παρασκευάζεται από την:
Syngenta Crop. Protection AG.
Lichtstrasse 35
CH-4002
BASLE
SWITZERLAND
TEL: 41616974638
FAX: 41616978970
Υπεύθυνοι διάθεσης στην αγορά:
Syngenta Hellas Α.Ε.Β.Ε.
Λ. Ανθούσας
15344
Ανθούσα Αττικής
TEL: 210 6664415
FAX: 210 6665777
e-mail: voula.kalliakaki@syngenta.com

Επιστροφή στην αναζήτηση