Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

MERLIN FLEXX XTRA

Χρήση του ζιζανιοκτόνου MERLIN FLEXX XTRA

MERLIN FLEXX XTRA

Isoxaflutole 24%

Συμπ. Αιώρημα (SC) / Βοηθητικές ουσίες: 78.59%


Πεδία εφαρμογής / Eγκρίσεις σκευάσματος

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε τις εγκρισεις του σκευάσματος σύμφωνα με το Υπουργειο αγροτικής ανάπτυξης, δραστικές ουσίες, δόσεις σκευάσματος και τρόπο εφαρμογής του MERLIN FLEXX XTRA εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευασματος: Το ζιζανιοκτόνο Merlin Flexx περιέχει τη δραστική ουσία isoxaflutole και εφαρμόζεται προφυτρωτικά και νωρίς μεταφυτρωτικά της καλλιέργειας του αραβοσίτου, όταν τα ζιζάνια βρίσκονται στο στάδιο της γρήγορης ανάπτυξης. Το isoxaflutole είναι διασυστηματικό ζιζανιοκτόνο και δρα παρεμποδίζοντας το ένζυμο 4-HPPD. Απορροφάται τόσο από τις ρίζες όσο και από τους βλαστούς και το φύλλωμα των ζιζανίων και προκαλεί χαρακτηριστική χλώρωση στα ζιζάνια. Οι σπόροι που έρχονται σε επαφή με το isoxaflutole δεν βλασταίνουν ή τα νεαρά ζιζάνια είναι χλωρωτικά και η ανάπτυξή τους σταματάει γρήγορα. Η εφαρμογή του isoxaflutole σε ήδη φυτρωμένα νεαρά ζιζάνια προκαλεί τον τραυματισμό τους και τον τελικό έλεγχό τους.
Τρόπος Εφαρμογής: Ψεκασμός εδάφους με 20-40 λίτρα ψεκαστικού υγρού/στρέμμα με μπεκ τύπου σκούπας και πίεση 2-3 atm. Βροχή ή πότισμα ύψους 5 mm σε διάστημα 5 ημερών μετά την εφαρμογή αυξάνει την αποτελεσματικότητα.
Το Merlin Flexx πρέπει να εφαρμόζεται σε κατάλληλα προετοιμασμένο έδαφος, χωρίς μεγάλους σβώλους. H δραστικότητά του ευνοείται από συνθήκες υγρασίας μετά την εφαρμογή.
 Ψεκάστε σε ήρεμες καιρικές συνθήκες και χωρίς άνεμο. Κατά τον ψεκασμό, πρέπει να αποφύγετε οπωσδήποτε τη διασπορά του προϊόντος σε διπλανές καλλιέργειες.
Σε περίπτωση αποτυχίας της καλλιέργειας του αραβοσίτου, στην ίδια περίοδο μπορεί να σπαρθεί με ή χωρίς όργωμα του χωραφιού μόνο αραβόσιτος προοριζόμενος για σποροπαραγωγή ή χορτονομή ή γλυκός αραβόσιτος.
Δεν συνιστάται η σπορά των ακόλουθων εναλλακτικών καλλιεργειών: σόργο, ηλίανθος,
φασόλι και σόγια.
Μετά την εφαρμογή του Merlin Flexx, στο πλαίσιο της αμειψισποράς μπορούν να σπαρθούν οι
ακόλουθες καλλιέργειες (με όργωμα): μαλακό σιτάρι, σκληρό σιτάρι, κριθάρι, μπιζέλια, ηλίανθος, σόγια, ρεβίθια, πατάτα και σόργο.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του ζιζανιοκτόνου

Συσκευασία:
-Είδος-Μέγεθος-Υλικό: Φιάλες. 250 κ.εκ. - 10 λίτρα. Υψηλής πυκνότητας πολυαιθυλένιο (HDPE).

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Αμοιβαία αναγνώριση (άρθρο 40)
Λήξη έγκρισης: 31/07/2020

Σημείωση: Οσα σκευάσματα εμφανίζονται στους καταλόγους, παρόλο που η ημερομηνία λήξης τους είναι προγενέστερη της σημερινής, για τα οποία δεν υπάρχει ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ή δεν εμφανίζεται η λέξη ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ, η έγκρισή τους είναι σε ισχύ και βρίσκονται σε διαδικασία ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.

Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS08+GHS09

Επιστροφή στην αναζήτηση