Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

PRIMUS PERFECT

Χρήση του ζιζανιοκτόνου PRIMUS PERFECT

PRIMUS PERFECT

Clopyralid 30% / Florasulam 2.5%

Συμπ. Αιώρημα (SC) / Βοηθητικές ουσίες: 70.58%


Πεδία εφαρμογής / Eγκρίσεις σκευάσματος

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε τις εγκρισεις του σκευάσματος σύμφωνα με το Υπουργειο αγροτικής ανάπτυξης, δραστικές ουσίες, δόσεις σκευάσματος και τρόπο εφαρμογής του PRIMUS PERFECT εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευασματος: Mεταφυτρωτικό ζιζανιοκτόνο για την καταπολέμηση πλατύφυλλων ζιζανίων σε καλλιέργειες σιτηρών. Το florasulam ανήκει στην ομάδα των triazolopyrimidine sulfonanilides που είναι αναστολείς του ενζύμου ALS (acetolactate synthase) το οποίο είναι απαραίτητο για την δημιουργία αμινοξέων στα ζιζάνια. Προκαλεί αναστολή της ανάπτυξης των ζιζανίων. Ορατά συμπτώματα εμφανίζονται μέσα στις επόμενες της εφαρμογής ημέρες. Καταστροφή των ευαίσθητων ειδών επέρχεται μέσα στις επόμενες 1 έως 8 εβδομάδες ανάλογα με τις καλλιεργητικές συνθήκες. Το clopyralid ανήκει στην ομάδα των pyridine-carboxylic acids. Απορροφάται από τα φύλλα και τις ρίζες ενώ μεταφέρεται τόσο μέσω των ηθμωδών όσο και των ξυλωδών αγγείων. Συγκεντρώνεται δε στους μεριστωματικούς ιστούς. Τα ζιζάνια μετά τον ψεκασμό δείχνουν συμπτώματα επίδρασης αυξινών (φυτοορμονών). Τα κύτταρα επιμηκύνονται και η αυξημένη αναπνοή οδηγεί στο θάνατο του ζιζανίου.
Τρόπος Εφαρμογής: Μεταφυτρωτική εφαρμογή, με καθολικό ψεκασμό φυλλώματος.
Αρκεί μια ώρα (1 ώρα) μεταξύ ψεκασμού και βροχόπτωσης, για να εισχωρήσει το προϊόν μέσα στα φυτά.
Εφαρμόστε σε καλλιέργειες που βρίσκονται σε κατάσταση ευρωστίας.
Αποφύγετε τη διαρροή ψεκαστικού νέφους σε γειτονικές ευαίσθητες καλλιέργειες: ελαιοκράμβη, τεύτλα, μπιζέλια, λινάρι, καλλιέργειες ψυχανθών και καλλωπιστικών, φυτώρια καθώς και σε πολυετείς καλλιέργειες (αμπέλια και οπωροφόρα). Εάν είναι απαραίτητο, χρησιμοποιήστε συσκευή μείωσης της διασποράς (ακροφύσια μειωμένης διασποράς).
Εφαρμόστε απουσία ανέμου και με θερμοκρασίες που δεν ξεπερνούν τους 25° C.
Μην χρησιμοποιείτε την κομπόστ ή την κοπριά που έχει παραχθεί από υπολείμματα ψεκασμένων καλλιεργειών (σανό/άχυρο) για τη λίπανση κηπευτικών ή καλλωπιστικών.
Διαχείριση ανθεκτικότητας:
Ο κίνδυνος ανάπτυξης ανθεκτικότητας κάποιων ζιζανίων στο florasulam είναι υψηλός. Εφαρμόστε πρόγραμμα παρακολούθησης ζιζανίων για την ανάπτυξη ανθεκτικότητας.
Εφαρμόστε εναλλακτικές πρακτικές ελέγχου των ζιζανίων (μηχανικές ή καλλιεργητικές κλπ), όταν είναι δυνατό. Επίσης εφαρμόστε εναλλαγή ζιζανιοκτόνων με σκευάσματα άλλου τρόπου δράσης, για να αποφύγετε την ανάπτυξη ανθεκτικότητας.
Η χρήση του προϊόντος δεν παρουσιάζει κίνδυνο για τις φθινοπωρινές και ανοιξιάτικες καλλιέργειες που ακολουθούν στα φυσιολογικά πλαίσια εναλλαγής καλλιεργειών.
-Να τηρείται μια ελάχιστη περίοδος 125 ημερών μετά την εφαρμογή του σκευάσματος και πριν την φύτευση μία νέας καλλιέργειας στην οποία ζιζανιοκτόνα που περιέχουν clopyralid δεν έχουν έγκριση.
-Καλλιέργειες που αναπτύσσονται σε λιγότερο από 125 ημέρες μετά την εφαρμογή δεν θα πρέπει να ψεκάζονται ξανά με ζιζανιοκτόνα που περιέχουν clopyralid.
- σε περίπτωση καταστροφής της καλλιέργειας μετά την εφαρμογή του προϊόντος, μπορεί να γίνει σπορά χωρίς να προηγηθεί άρωση των εξής: σιτηρά, στενόφυλλα για ζωοτροφή, ή αραβόσιτος (ο τελευταίος μετά από 1 μήνα).
Στην αρχική σφραγισμένη συσκευασία του, σε μέρος ξηρό και δροσερό, προστατευμένο από το ηλιακό φως, παραμένει σταθερό για 3 χρόνια τουλάχιστον.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του ζιζανιοκτόνου

Συσκευασία:
-Είδος-Μέγεθος-Υλικό: Φιάλες/Δοχεία. 0,05 - 20 λίτρα. PET ή HDPE.

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Ανανέωση της άδειας μετά την ανανέωση της δ.ο. για CMS (άρθρο 43)
Λήξη έγκρισης: 30/04/2023

Σημείωση: Οσα σκευάσματα εμφανίζονται στους καταλόγους, παρόλο που η ημερομηνία λήξης τους είναι προγενέστερη της σημερινής, για τα οποία δεν υπάρχει ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ή δεν εμφανίζεται η λέξη ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ, η έγκρισή τους είναι σε ισχύ και βρίσκονται σε διαδικασία ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.

Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07+GHS09

Επιστροφή στην αναζήτηση