Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

GRANSTAR EXTRA SG

Χρήση του ζιζανιοκτόνου GRANSTAR EXTRA SG

GRANSTAR EXTRA SG

Tribenuron-methyl methyl 16.7%

Υδατοδιαλυτοί κόκκοι (SG) / Βοηθητικές ουσίες: 48.41%


Πεδία εφαρμογής / Eγκρίσεις σκευάσματος

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε τις εγκρισεις του σκευάσματος σύμφωνα με το Υπουργειο αγροτικής ανάπτυξης, δραστικές ουσίες, δόσεις σκευάσματος και τρόπο εφαρμογής του GRANSTAR EXTRA SG εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευασματος: Το GRANSTAR EXTRA 74,4 SG, είναι εκλεκτικό μεταφυτρωτικό ζιζανιοκτόνο για την καταπολέμηση πλατύφυλλων ζιζανίων στο σιτάρι (μαλακό και σκληρό). Είναι μίγμα του thifensulfuron-methyl και του tribenuron-methyl. Δρα διασυστηματικά, απορροφάται κυρίως από το φύλλωμα και δευτερευόντως από τη ρίζα των ζιζανίων, μετακινείται στα ακραία μεριστώματα, βλαστού και ρίζας και εμποδίζει την ανάπτυξή τους. Δρα ως παρεμποδιστής του ενζύμου συνθετάση του οξικογαλακτικού (ALS) με αποτέλεσμα την παρεμπόδιση της βιοσύνθεσης των αμινοξέων.
Τρόπος Εφαρμογής: Καθολικός ψεκασμός με πίεση μικρότερη από 3 ατμόσφαιρες (40 psi) και συνεχή ανάδευση με τα συνήθη ψεκαστικά εδάφους και με 20-40 λίτρα ψεκαστικού υγρού στο στρέμμα.
Η προσθήκη του μη ιονιζόμενου επιφανειοδραστικού TREND 90 SL σε αναλογία 0.05% κατ’ όγκο είναι απαραίτητη για την καλύτερη δράση του σκευάσματος.
1. Για τα ζιζάνια μπιφόρα (Bifora radians), αγριομαργαρίτα (Chrysanthemum segetum), καπνόχορτο (Fumaria spp.), μικρόκαρπη κολλιτσίδα (Gallium spurium), πολυκόμπι (Polygonum aviculare), και ρανούγκουλος (Ranunculus spp.), να χρησιμοποιείται η μεγαλύτερη συνιστώμενη δόση και η εφαρμογή να γίνεται πριν τα ζιζάνια αυτά ξεπεράσουν το στάδιο των 2-3 φύλλων.
2. Τα αποτελέσματα είναι καλύτερα όταν ο ψεκασμός γίνεται όταν τα περισσότερα ζιζάνια έχουν φυτρώσει και βρίσκονται σε μικρό στάδιο ζωηρής ανάπτυξης (2-4 φύλλα).
3. Υγρασία του εδάφους και ο ζεστός καιρός επιταχύνουν την δράση του ενώ μεγάλη ξηρασία και πολύ κρύο την επιβραδύνουν.
4. Δεν χρειάζεται επανάληψη του ψεκασμού αν βρέξει αφού περάσουν 2 ώρες από τον ψεκασμό.
5. Μετά από μία εφαρμογή με GRANSTAR EXTRA SG δεν συνιστάται η συγκαλλιέργεια ανάμεσα σε άλλα φυτά κτηνοτροφικών ή ψυχανθών (που χρησιμοποιούνται για ζωοτροφή).
6. ΤΑ ΧΛΩΡΑ ΜΕΡΗ ΤΩΝ ΣΙΤΗΡΩΝ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ ΤΟ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ GRANDSTAR EXTRA SG ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΑΝ ΖΩΟΤΡΟΦΗ Η ΓΙΑ ΝΟΜΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΤΟΥ ΣΠΟΡΟΥ.
7. Η χρήση στην καλλιέργεια του σιταριού περιλαμβάνει και τις ακόλουθες καλλιέργειες: δίκοκκο
σιτάρι, σπέλτα και Triticale.
Διαχείριση ανθεκτικότητας:
Να εφαρμόζονται εναλλακτικές μέθοδοι αντιμετώπισης ζιζανίων (μηχανική μέθοδος, καλλιεργητικά μέτρα κλπ), όπου αυτό είναι δυνατό για την αποφυγή ανάπτυξης ανθεκτικότητας.
Μη σπέρνετε ή φυτεύετε άλλη καλλιέργεια εκτός από σιτάρι, κριθάρι ή καλαμπόκι πριν περάσουν 90 μέρες από την εφαρμογή του GRANSTAR EXTRA SG.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του ζιζανιοκτόνου

Συσκευασία:
-Είδος-Μέγεθος-Υλικό: Βάζο. 75 έως 225 γρ. Bάζο (HDPE).

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Οριστική έγκριση για ΔΟ του Παραρτήματος Ι της Οδηγίας 91/414/ΕΕ (σύμφωνα με το άρθρο 4 της Οδηγίας 91/414/ΕΕ)
Λήξη έγκρισης: 30/06/2018

Σημείωση: Οσα σκευάσματα εμφανίζονται στους καταλόγους, παρόλο που η ημερομηνία λήξης τους είναι προγενέστερη της σημερινής, για τα οποία δεν υπάρχει ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ή δεν εμφανίζεται η λέξη ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ, η έγκρισή τους είναι σε ισχύ και βρίσκονται σε διαδικασία ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.

Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07+GHS08+GHS09
Παρασκευάζεται από την:
FMC international Switzerland Sarl (Vernier)
Chemin de Blandonnet 8
CH 1214
Vernier
SWITZERLAND
Υπεύθυνοι διάθεσης στην αγορά:
INTEREXPO Α.Ε.
ΒΙ.ΠΕ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
715 00
ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Επιστροφή στην αναζήτηση