Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

FYSIUM

Χρήση του ορμονικού σκευάσματος FYSIUM

FYSIUM

1-methylcyclopropene (1-MCP) 98%

Δισκία (GE)


Πεδία εφαρμογής / Eγκρίσεις σκευάσματος

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε τις εγκρισεις του σκευάσματος σύμφωνα με το Υπουργειο αγροτικής ανάπτυξης, δραστικές ουσίες, δόσεις σκευάσματος και τρόπο εφαρμογής του FYSIUM εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευασματος: Φυτορρυθµιστική ουσία. Ρυθμιστής ανάπτυξης που αναστέλλει την παραγωγή και τη δέσµευση (πρόσληψη) του αιθυλενίου, τόσο από εσωτερικές πηγές όσο και από εξωτερικές πηγές. Έτσι εξουδετερώνονται οι αρνητικές επιπτώσεις του αιθυλενίου στην ποιότητα των μήλων κατά την περίοδο συντήρησης, διατηρώντας αναλλοίωτη την ποιότητά τους και επιμηκύνοντας την περίοδο συντήρησης τους. Το ενεργό συστατικό 1-MCP δεσμεύεται από τους υποδοχείς αιθυλενίου που υπάρχουν στις μεμβράνες των κυττάρων των φυτών, εμποδίζοντάς τους να δεσμεύουν τα μόρια αιθυλενίου.
Τρόπος Εφαρμογής: Το FYSIUM ® εφαρμόζεται με ένα κατοχυρωμένο σύστημα απελευθέρωσης της δραστικής ουσίας 1-μεθυλοκυκλοπροπένιο (1-MCP), που αποτελείται από τη γεννήτρια FYSIUM ® και τα φυσίγγια (Cartridge) FYSIUM ® για κάθε ένα από τα χημικά συστατικά, Component A, Component B & Component C.
Βασίζεται στην απελευθέρωση του αερίου της δ.ο. 1-μεθυλοκυκλοπροπένιο (1-MCP) που παράγεται in situ, μέσω χημικής αντίδρασης των τριών συστατικών μέσα στην ειδική συσκευή (γεννήτρια) σε αεροστεγείς χώρους συντήρησης που διαθέτουν ανεμιστήρες εσωτερικού αέρα.
H εφαρμογή του σκευάσματος πρέπει να γίνεται μόνον από κατάλληλα εκπαιδευμένους χειριστές.
Ακολουθήστε με προσοχή τις παρακάτω οδηγίες:
1.Πριν από την εφαρμογή, βεβαιωθείτε ότι ο χώρος εφαρμογής είναι αεροστεγής.
Πιθανή διαρροή θα μειώσει την αποτελεσματικότητα του FYSIUM®. Πρέπει επίσης να διαθέτει μηχανισμούς για την κυκλοφορία του αέρα, ώστε να εξασφαλίζεται η ομοιόμορφη επαφή του αερίου 1-MCP με όλα τα φρούτα. Τοποθετήστε πινακίδα σε όλες τις εισόδους που να προειδοποιεί: «ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Εφαρμογή FYSIUM® σε εξέλιξη.
ΜΗΝ εισέρχεστε στο χώρο, μην ανοίγετε την πόρτα».
2.Τοποθετήστε την γεννήτρια FYSIUM® σε σταθερή επιφάνεια ή αναρτήστε την σε τοίχο, ακριβώς έξω από τον χώρο αποθήκευσης των μήλων, μέσω του άγκιστρου FYSIUM®. Συνδέστε τη στο δίκτυο ηλεκτροδότησης και ενεργοποιήστε την. Τα φυσίγγια περιέχουν τη συνιστώμενη ποσότητα συστατικών, ανάλογα με τον όγκο του θαλάμου, όπου θα γίνει η εφαρμογή. Τοποθετήστε τα στη γεννήτρια με δύναμη, ώστε να κουμπώσουν. Συνδέστε τον πλαστικό σωλήνα στην υποδοχή της γεννήτριας FYSIUM® και εισάγετε τον μέσα στον χώρο όπου θα γίνει η εφαρμογή, μέσω μιας πύλης εισόδου. Εκκινήστε τη λειτουργία της γεννήτριας.
3.Η απελευθέρωση του 1-MCP στο χώρο θα ξεκινήσει μερικά λεπτά μετά το πάτημα του κουμπιού START. Η διαδικασία απελευθέρωσης του αερίου (1-MCP) ολοκληρώνεται μέσα σε 2 ώρες και η γεννήτρια FYSIUM® θα σταματήσει αυτόματα.
4.Απενεργοποιήστε τη γεννήτρια FYSIUM® και αποσυνδέστε την από το ηλεκτρικό ρεύμα. Αφαιρέστε τη σωλήνωση και βεβαιωθείτε πως δεν υπάρχει διαρροή.
Τοποθετήστε γρήγορα το πώμα στην υποδοχή των φυσιγγίων FYSIUM®. Αφαιρέστε τα φυσίγγια FYSIUM® από την γεννήτρια FYSIUM® και τοποθετήστε το πώμα στην είσοδο του αέρα. Οι σωλήνες πρέπει να αερίζονται μετά από κάθε χρήση, με πεπιεσμένο αέρα, τρόμπα ή με χρήση ανάλογου εργαλείου.
5.Μετά την εφαρμογή, ο θάλαμος θα πρέπει να παραμείνει σφραγισμένος για 22 ώρες. Ο θάλαμος όπου έγινε η εφαρμογή θα πρέπει να αεριστεί σχολαστικά, με τους ανεμιστήρες σε λειτουργία, για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν την επανείσοδο στο χώρο.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του ορμονικού σκευάσματος

Συσκευασία:
Το σύστημα/ εφαρμογής του σκευάσματος αυτού αποτελείται από τρία ξεχωριστά μέρη /
συστατικά:
Component A (tetrabutylammoniumfluoride.3H20 in DMSO).
Component B (S,R & R,R-Cyclopropanol, 2-(butyldimethylsilyl)-1-methyl-, 1-methanesulfonate)
Component C (Sodium hydroxide in water)
Στον πίνακα που ακολουθεί περιγράφεται ξεχωριστά η συσκευασία για το καθένα από τα
συστατικά που περιλαμβάνονται στο σύστημα εφαρμογής του σκευάσματος:
-Είδος Περιεκτικότητα Υλικό
1 Φιάλη που περιέχει Component A 1 λίτρο HDPE
2 Φιάλη που περιέχει Component B 150 κ.εκ. HDPE
3 Φιάλη που περιέχει Component C 1 λίτρο HDPE
4 Φυσίγγια (Cartridge) που περιέχει Component A 220 κ.εκ. LDPE / polypropylene (PP)
5 Φυσίγγια (Cartridge) που περιέχει Component Β 30 κ.εκ. LDPE / polypropylene (PP)
6 Φυσίγγια (Cartridge) που περιέχει Component C 115 κ.εκ. LDPE / polypropylene (PP)
Το γέμισμα των φυσιγγίων (Cartridges) με τα Component A, Component B & Component C γίνεται σε εργαστήριο, από εκπαιδευμένους τεχνικούς, με κατάλληλο εξοπλισμό ατομικής προστασίας

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Ανανέωση της άδειας μετά την ανανέωση της δ.ο. για CMS (άρθρο 43)
Λήξη έγκρισης: 31/07/2035
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS02+GHS05+GHS07+GHS08+GHS09
Παρασκευάζεται από την:
Janssen PMP
Turnhoutseweg 30
2340
Beerse
BELGIUM
Υπεύθυνοι διάθεσης στην αγορά:
FOMESA ΕΛΛΑΣ ΑΕ
Αγ. Άννης 97
18233
Αγ. Ι.Ρέντη, Πειραιάς
TEL: 210 4225034
e-mail: info@fomesahellas.gr

Επιστροφή στην αναζήτηση