Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

ALGENKILLER protect

Χρήση ALGENKILLER protect

ALGENKILLER protect

terbutryn 0.096%

(GR) / Βοηθητικές ουσίες: 99.9%


Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευασματος: Συντηρητικό πολυμερισμένων υλικών για χρήση σε δεξαμενές και λίμνες κήπου για την προστασία των τοιχωμάτων από άλγη και φύκια. Λόγω συνεργιστικής δράσης, βελτιώνει την απόδοση των αντλιών και των φίλτρων, τα οποία παραμένουν καθαρά για περισσότερο χρόνο. Η δραστική ουσία Terbutryn έχει βιοκτόνο δράση. Οι φυσικοί μικροοργανισμοί που περιέχει το σκεύασμα, μειώνουν την διαθεσιμότητα θρεπτικών ουσιών για τα άλγη/φύκια με αποτέλεσμα να γίνονται πιο ευαίσθητα στην βιοκτόνο δράση του terbutryn και να πεθαίνουν. Τα νεκρά άλγη/φύκια αποικοδομούνται από τους φυσικούς μικροοργανισμούς. Έτσι, το προϊόν παρέχει προληπτική δράση μεγάλης διάρκειας.
Τρόπος Εφαρμογής: Δόση εφαρμογής: 150 γραμ. σκευάσματος για μέγιστη ποσότητα 10.000 λίτρα νερού. Η δόση όμως μπορεί να προσαρμοσθεί ανάλογα με τα βιολογικά χαρακτηριστικά της δεξαμενής. Η ειδική σακούλα εξασφαλίζει την ακρίβεια στην δοσολογία.
Σε δεξαμενές με νούφαρα συνιστάται να γίνει εφαρμογή σε τρεις δόσεις των 50 γραμ. ανά 8 ημέρες, για να αποφευχθούν τυχόν ζημιές στα νούφαρα.

Α) Για χρήση σε δεξαμενές με αντλία (ανακυκλωμένου νερού) :
Γεμίστε την ειδική σακούλα με την συνιστώμενη ποσότητα ALGENKILLER Protect, δέστε την με ένα κόμπο και τοποθετήστε την σε βάθος 15 - 20 εκ., σε μέρος με τρεχούμενο νερό (στην επιστροφή του νερού, σε νερό που πέφτει στη δεξαμενή, κλπ.) ή μέσα στο φίλτρο.

Β) Για χρήση σε δεξαμενές χωρίς αντλία (στάσιμου νερού) :
Προσθέστε την συνιστώμενη ποσότητα ALGENKILLER Protect σε ένα ποτιστήρι με νερό και αναδεύετε καλά. Ρίξτε το νερό με το σκεύασμα ομοιόμορφα στη δεξαμενή. Επειδή το ALGENKILLER Protect δεν διαλύεται στο νερό, ξεπλύνετε καλά το ποτιστήρι ρίχνοντας το νερό ξεπλύματος στη δεξαμενή.

Πριν την εφαρμογή θα πρέπει να απομακρυνθούν τα υπάρχοντα φύκια. Η αποικοδόμηση τους απαιτεί πολύ οξυγόνο. Σε περίπτωση που υπάρχουν ψάρια στη δεξαμενή θα πρέπει να εξασφαλιστεί η επάρκεια σε οξυγόνο. Αν υπάρχουν λάμπες UV θα πρέπει να παραμένουν ανενεργές, για 4 εβδομάδες μετά την εφαρμογή
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής

Συσκευασία:
-Είδος-μέγεθος: Υφασμάτινες σακούλες των 150γρ. συσκευάζονται ανά 10 (1,5kgr), 25 (3,75kgr), 50 (7,5kgr) σε πλαστικούς κάδους.
Πλαστικές σακούλες των 150 γρ. σε κουτί
-Υλικό: Σακούλα από υλικό πολλαπλών στρώσεων (PET/Al/PE) και κάδος από πολυπροπυλένιο (PP).
-Σε εμφανές σημείο της ετικέτας της συσκευασίας να υπάρχει η φράση: «ΦΥΛΑΞΤΕ ΤΟ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ»

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Οριστική έγκριση σύμφωνα με το ΠΔ 205/01.
Παρασκευάζεται από την:
WEITZ GmbH
Wasserwelt, An der Miltenberger Str 1
D-63839
Kleinwallstadt
GERMANY
Υπεύθυνοι διάθεσης στην αγορά:
WEITZ GmbH
Wasserwelt, An der Miltenberger Str 1
D-63839
Kleinwallstadt

Επιστροφή στην αναζήτηση