Σημείωση: Οσα σκευάσματα εμφανίζονται στους καταλόγους, παρόλο που η ημερομηνία λήξης τους είναι προγενέστερη της σημερινής, για τα οποία δεν υπάρχει ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ή δεν εμφανίζεται η λέξη ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ, η έγκρισή τους είναι σε ισχύ και βρίσκονται σε διαδικασία ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.
2.Σε περίπτωση που υπάρχουν στην περιοχή φερομονικές παγίδες παρακολούθησης του πληθυσμού (monitoring), η τοποθέτηση των δακτυλίων πρέπει να γίνεται εφόσον σε δύο συνεχείς νύχτες συλληφθούν τουλάχιστον δύο ακμαία του ρόδινου ανά νύχτα.
Καθυστερημένη εφαρμογή μειώνει την αποτελεσματικότητα του σκευάσματος.
3.Τα χωράφια πρέπει να είναι επίπεδα, μακριά από εθνικούς δρόμους, ηλεκτρικό φωτισμό και οπωσδήποτε όχι σε ανεμόπληκτες περιοχές.
4.Συνήθως μία εφαρμογή αρκεί για να καλύψει ολόκληρη την καλλιεργητική περίοδο. Πάντως συνιστάται η παρακολούθηση του ρόδινου σκουληκιού με φερομονικές παγίδες παρακολούθησης του πληθυσμού και σε τυχόν περίπτωση μεγάλης αύξησής του, συνιστάται συμπληρωματικά, ψεκασμός με εντομοκτόνο.
5.Συνιστάται στελεχοκοπή και παράχωμα των υπολειμμάτων του βαμβακιού μετά τη συγκομιδή, με σκοπό τον περιορισμό του αρχικού πληθυσμού του ρόδινου σκουληκιού.
6. Στην περίπτωση που η έκταση εφαρμογής γειτνιάζει με βαμβακοφυτείες στις οποίες δεν εφαρμόζεται καταπολέμηση του ρόδινου σκουληκιού, συνιστάται να γίνονται παρατηρήσεις στα σύνορα του κτήματος για τον εντοπισμό πιθανών προσβολών. Σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί επέμβαση με εντομοκτόνο στα σύνορα του κτήματος.
7. Για να αποδώσει ικανοποιητικά η μέθοδος, η έκταση όπου εφαρμόζεται πρέπει να υπερβαίνει τα 50 στρέμματα.
8. Η καλλιέργεια βαμβακιού θα πρέπει να είναι σε απόσταση τουλάχιστον 50 μέτρων από άλλες ευαίσθητες στο ρόδινο σκουλήκι καλλιέργειες.
9. Η χρήση της φερομόνης προσιδιάζει σε προγράμματα εφαρμογής ολοκληρωμένης καταπολέμησης. Για την αντιμετώπιση των υπόλοιπων εχθρών του βαμβακιού, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται σκευάσματα χαμηλής τοξικότητας για τα ωφέλιμα έντομα και μικρής υπολειμματικής διάρκειας.
Η μορφή και ο τρόπος εφαρμογής του αποκλείουν την ανάμιξη του προϊόντος με άλλες ουσίες.