Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

ISOMATE CTT

Χρήση της Φερομόνης ISOMATE CTT

ISOMATE CTT

(E,E)-8,10-Dodecadien-1-ol 54%

Διαχυτήρες εμποτισμένων δακτυλίων (VP) / Βοηθητικές ουσίες: 3.1%


Πεδία εφαρμογής / Eγκρίσεις σκευάσματος

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε τις εγκρισεις του σκευάσματος σύμφωνα με το Υπουργειο αγροτικής ανάπτυξης, δραστικές ουσίες, δόσεις σκευάσματος και τρόπο εφαρμογής του ISOMATE CTT εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευασματος: Διαχυτήρες ελεγχόμενης απελευθέρωσης φερομόνης για την παρεμπόδιση της σύζευξης της καρπόκαψας (Cydia pomonella) σε μηλιά, αχλαδιά, καρυδιά, κυδωνιά και αχλαδομηλιά. Η φερομόνη προσελκύει τα αρσενικά ακμαία άτομα του εντόμου-στόχου παρεμποδίζοντας έτσι τη σύζευξη. Το προιόν επιδρά μόνο στα αρσενικά ακμαία άτομα και δεν έχει καμία επίδραση στα θηλυκά ακμαία, τα αυγά ή τις προνύμφες.
Τρόπος Εφαρμογής: Ανοίξτε τη συσκευασία προσεκτικά ώστε να μη σπάσει ο διαχυτήρας. Οι διαχυτήρες ISOMATE CTT, αφού ανοιχτούν, αναρτώνται ομοιόμορφα στα πλαϊνά κλαδιά που βρίσκονται στο 1/3 πάνω (υψηλότερο) μέρος των δένδρων, αποφεύγοντας την απευθείας έκθεσή τους στο ηλιακό φως, διότι αυτό μπορεί να προκαλέσει επιτάχυνση της απελευθέρωσης των φερομονών. Σε δέντρα ύψους μεγαλύτερου από 4 μέτρα συνιστάται να τοποθετηθεί το 1/3 των διαχυτήρων στο πάνω μέρος των δένδρων και τα 2/3 στο χαμηλότερο μέρος τους.

Χρόνος εφαρμογής: Για τον καθορισμό του χρόνου εφαρμογής χρησιμοποιείστε παγίδες παρακολούθησης πληθυσμού (monitoring) και τοποθετείστε τους διαχυτήρες με την πρώτη σύλληψη εντόμων. Είναι πολύ σημαντικό να τοποθετηθούν οι διαχυτήρες πριν αρχίσει η πτήση των ακμαίων της γενιάς που διαχειμάζει, δηλαδή με την έναρξη της πτήσης των πρώτων ακμαίων. Οι διαχυτήρες παραμένουν στον αγρό για τουλάχιστον 150 ημέρες, ανάλογα με την θερμοκρασία και την ταχύτητα του ανέμου.
(1)Τοποθετείστε τους διαχυτήρες την άνοιξη, πριν την έναρξη της πτήσης των πρώτων ακμαίων.
(2)Ο αριθμός των διαχυτήρων/στρ καθορίζεται ανάλογα με την έκταση του αγροτεμαχίου, τη δομή του οπωρώνα και την πίεση της προσβολής.
(3)Στην περίμετρο του αγροτεμαχίου πρέπει να γίνεται συμπληρωματική ανάρτηση διαχυτήρων και επίσης, όπου είναι δυνατόν, να επεκτείνεται η ανάρτηση και πέρα από το αγροτεμάχιο.
(4)Τοποθετήστε στο αγροτεμάχιο φερομονικές παγίδες παρακολούθησης (monitoring) και ελέγχετε κάθε εβδομάδα τις συλλήψεις. Ελέγχετε επίσης τους βλαστούς και τα καρπίδια κάθε 2 εβδομάδες.
Βασική προϋπόθεση για την επίτευξη καλού αποτελέσματος είναι να υπάρχουν χαμηλοί πληθυσμοί εντόμων. Στις περιπτώσεις μεσαίων και μεγάλων πληθυσμών είναι απαραίτητο τα πρώτα χρόνια να γίνεται συνδυασμένη εφαρμογή εγκεκριμένου εντομοκτόνου, ειδικά για την καταπολέμηση της πρώτης γενεάς, ώστε να μειωθεί η πίεση προσβολής από το έντομο. Η χρήση εντομοκτόνων δεν επηρεάζει τη λειτουργία των διαχυτήρων και επομένως μπορείτε να τους τοποθετείτε ανά πάσα στιγμή. Γονιμοποιημένα θηλυκά που προέρχονται από γειτονικούς αγρούς μπορεί να προκαλούν ζημιές γι΄αυτό θα πρέπει να γίνονται περιοδικοί έλεγχοι στους καρπούς για να αποφασιστεί εάν χρειαστεί και επέμβαση με εντομοκτόνο. Τα καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνονται σε μεγάλα αγροτεμάχια ή όταν τοποθετούνται διαχυτήρες σε μεγάλη έκταση. Μπορούν να προστατεύσουν ακόμα και μικρούς οπωρώνες, όταν βρίσκονται απομονωμένοι και υπάρχει χαμηλός πληθυσμός εντόμων, αλλά τότε είναι απαραίτητη η αύξηση του αριθμού των διαχυτήρων, για να διατηρηθεί μια επαρκώς υψηλή συγκέντρωση των φερομονών στον αέρα. Δεν συνιστάται η εφαρμογή του προϊόντος σε μικρά αγροτεμάχια που βρίσκονται ανάμεσα σε οπωρώνες ή σε αγροτεμάχια με εξαιρετικά ακανόνιστη και πριονωτή περίμετρο. Το ελάχιστο εμβαδόν έκτασης για την εφαρμογή του προϊόντος πρέπει να είναι τα 10 στρέμματα.
Φυτοτοξικότητα:
Δεν είναι φυτοτοξικό στις συνιστώμενες καλλιέργειες και δόσεις εφαρμογής (δεν έρχεται σε επαφή με την καλλιέργεια).
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής της Φερομόνης

Συσκευασία:
-Είδος-Μέγεθος:
Φάκελος (κενού αέρος).
100 Διαχυτήρες/φάκελο.
200 Διαχυτήρες/φάκελο.
400 Διαχυτήρες/φάκελο.
500 Διαχυτήρες/φάκελο
-Υλικό: Φάκελος: multilayer aluminum sheets
Διαχυτήρες (twin tube): σωλήνες αιθυλενίου-οξικού βινυλεστέρα.

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Αμοιβαία αναγνώριση (άρθρο 40)
Λήξη έγκρισης: 31/08/2024
Ημερομηνία απόσυρσης: 13/09/2023
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07
Παρασκευάζεται από την:
Shin-Etsu Chemical Co. Ltd. (Tokyo)
4-1, Marunouchi 1-chome, Chiyoda-ku
100-0005
Tokyo
JAPAN
TEL: +81-3 32465280
FAX: +81-3 3246-5371
e-mail: pheromone@shinetsu.jp
Υπεύθυνοι διάθεσης στην αγορά:
Anthesis Ι.Κ.Ε.
Εμ. Μπενάκη 8
14561
Κηφισιά, Αθήνα
TEL: (+30)210 8012367
FAX: (+30)210 62 33196
e-mail: info@anthesis.gr

Επιστροφή στην αναζήτηση