ΣΙΤΑΡΙ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ - ATLANTIS OD - εγκεκριμένα Φυτοφάρμακα
Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

ΣΙΤΑΡΙ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ - ATLANTIS OD

Ανεμόχορτο: Αγρωστώδη Ετήσια ζιζάνια

ATLANTIS OD

Iodosulfuron-methyl-sodium methyl-sodium 0.002%

Ελαιώδες εναιώρημα (OD) / Βοηθητικές ουσίες: 98.69%


Οδηγίες εφαρμογής για ΣΙΤΑΡΙ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ:

Δόσεις σκευάσματος, δραστικές ουσίες και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογια, και τρόπο εφαρμογής του ATLANTIS OD για χρηση σε ΣΙΤΑΡΙ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Μεταφυτρωτικό εκλεκτικό ζιζανιοκτόνο για την καταπολέμηση αγρωστωδών και πλατύφυλλων ζιζανίων σε χειμερινό σιτάρι (σκληρό και μαλακό), ανοιξιάτικο σιτάρι (σκληρό και μαλακό), σίκαλη και τριτικάλε. Το Atlatis OD είναι διασυστηματικό, εκλεκτικό ζιζανιοκτόνο της ομάδας των σουλφονυλουριών. Δρα παρεμποδίζοντας το ένζυμο ALS, συνθετάση του οξειγαλακτικού, οπότε σταματά στα ζιζάνια η βιοσύνθεση αμινοξέων απαραίτητων για την ανάπτυξή τους (λευκίνης, ισολευκίνης, βαλίνης) με αποτέλεσμα να γίνονται χλωρωτικά και τελικά να νεκρώνονται. Απορροφάται κυρίως από τα φύλλα και σε πολύ μικρό βαθμό από τις ρίζες και στη συνέχεια μεταφέρεται τόσο με τον ανιόντα όσο και με τον κατιόντα χυμό. Κύριο σημείο δράσης είναι οι μεριστωμτικοί ιστοί των ζιζανίων. Μερικές μέρες μετά τον ψεκασμό η ανάπτυξη των καταπολεμούμενων ζιζανίων έχει ήδη σταματήσει και τα πρώτα συμπτώματα αρχίζουν να εμφανίζονται. Πλήρης νέκρωση επέρχεται σε διάστημα 4-6 εβδομάδων.
Μέθοδος εφαρμογής: Ψεκασμός της επιφάνειας της καλλιέργειας και των ζιζανίων με μπεκ τύπου σκούπας.
Το Atlantis OD μπορεί να εφαρμοστεί μόνο του ή σε ανάμιξη με Biopower σε χειμερινό σιτάρι (μαλακό και σκληρό). Στην τελευταία περίπτωση, πρέπει να ακολουθείτε τις παρακάτω οδηγίες:
- για Ανεμόχορτο, Κοινή πόα 0,90 κ.εκ ATLANTIS OD + 100 ml Biopower
- για Αλεπονουρά 0,90 -150 κ.εκ ATLANTIS OD + 100 ml Biopower
- για Ηρα, Αγριοβρώμη, Βρόμο, Φάλαρη , 150 κ.εκ ATLANTIS OD + 100 ml Biopower

* Δεν συνιστάται η χρήση Biopower στο ανοιξιάτικο σιτάρι (σκληρό και μαλακό), τη σίκαλη και το τριτικάλε
• Ιδανικές συνθήκες εφαρμογής είναι θερμοκρασία 5oC και σχετική υγρασία πάνω από 60%.
• Προφυλάξεις για τις παρακείμενες καλλιέργειες:
- Ψεκάστε σε ήρεμες καιρικές συνθήκες και χωρίς άνεμο.
- Κατά την εφαρμογή αποφύγετε τη διασπορά του ψεκαστικού υγρού σε γειτονικές καλλιέργειες και ιδιαίτερα σε καλλιέργεια φασολιού. Εάν είναι απαραίτητο, χρησιμοποιήστε συσκευή μείωσης της διασποράς (ακροφύσια μειωμένης διασποράς). Τηρείστε τις ορθές πρακτικές εφαρμογής έτσι ώστε να αποφευχθεί ο σχηματισμός λεπτών σταγονιδίων.
• Παροδικά συμπτώματα φυτοτοξικότητας, όπως χλώρωση ή καθυστέρηση της ανάπτυξης μπορεί να εμφανιστούν μετά την εφαρμογή όμως αυτά υποχωρούν σύντομα χωρίς να επηρεάζεται η παραγωγή. Η εμφάνιση των ανωτέρω συμπτωμάτων ευνοείται όταν επικρατούν έντονες βροχοπτώσεις πριν την εφαρμογή ή μεγάλες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας.
Σε περίπτωση αποτυχίας της καλλιέργειας στην οποία εφαρμόστηκε το Atlantis OD σε 150 κ.εκ. ./ στρέμμα, στο ίδιο χωράφι μπορεί να ξανασπαρεί μετά από 6 εβδομάδες:
- Χωρίς όργωμα: Ανοιξιάτικο μαλακό σιτάρι.
- Με όργωμα: Ανοιξιάτικο μαλακό και σκληρό σιτάρι, ανοιξιάτικο κριθάρι, σόργο, πατάτα ή αραβόσιτος.
Και στην περίπτωση της εφαρμογής ATLANTIS PRO σε 0,9 κ.εκ./ στρέμμα, είναι δυνατή η φύτευση των ακόλουθων καλλιεργειών (με καθυστέρηση 6 εβδομάδων μεταξύ του ψεκασμού και της επαναφύτευσης):
- Με άροση: ανοιξιάτικο κριθάρι, καλαμπόκι, πατάτα.
Μετά την εφαρμογή του Atlantis OD, στο πλαίσιο της αμειψισποράς μπορούν να σπαρθούν οι ακόλουθες καλλιέργειες με την προϋπόθεση να προηγηθεί άροση ή όργωμα του εδάφους σε βάθος τουλάχιστον 10 εκατοστών: μαλακό και σκληρό σιτάρι, κριθάρι, σίκαλη, τριτικάλε, κτηνοτροφικό μπιζέλι, αραβόσιτος, ζαχαρότευτλα, ηλίανθος, πατάτα, λινάρι και αντίδι.
Επίσης, μπορεί να σπαρθεί ελαιοκράμβη (σπορά κατά την τελευταία βδομάδα του Αυγούστου) εφόσον προηγηθεί άροση ή όργωμα του εδάφους σε βάθος τουλάχιστον 10 εκατοστών. Σε περίπτωση ξηρού έτους συνιστάται να προηγηθεί βαθύ όργωμα του εδάφους σε βάθος τουλάχιστον 20 εκατοστών.
Στην αρχική σφραγισμένη συσκευασία του διατηρείται σταθερό για 2 χρόνια τουλάχιστον.
Αποθηκεύετε το προϊόν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Συνθήκες εφαρμογής: Το Atlantis OD μπορεί να εφαρμοστεί μόνο του ή σε ανάμιξη με Biopower σε χειμερινό σιτάρι (μαλακό και σκληρό). Στην τελευταία περίπτωση, πρέπει να ακολουθείτε τις παρακάτω οδηγίες: - για Ανεμόχορτο, Κοινή πόα 0,90 κ.εκ ATLANTIS OD + 100 ml Biopower - για Αλεπονουρά 0,90 -150 κ.εκ ATLANTIS OD + 100 ml Biopower - για Ηρα, Αγριοβρώμη, Βρόμο, Φάλαρη , 150 κ.εκ ATLANTIS OD + 100 ml Biopower * Δεν συνιστάται η χρήση Biopower στο ανοιξιάτικο σιτάρι (σκληρό και μαλακό), τη σίκαλη και το τριτικάλε • Ιδανικές συνθήκες εφαρμογής είναι θερμοκρασία 5oC και σχετική υγρασία πάνω από 60%. • Προφυλάξεις για τις παρακείμενες καλλιέργειες: - Ψεκάστε σε ήρεμες καιρικές συνθήκες και χωρίς άνεμο. - Κατά την εφαρμογή αποφύγετε τη διασπορά του ψεκαστικού υγρού σε γειτονικές καλλιέργειες και ιδιαίτερα σε καλλιέργεια φασολιού. Εάν είναι απαραίτητο, χρησιμοποιήστε συσκευή μείωσης της διασποράς (ακροφύσια μειωμένης διασποράς). Τηρείστε τις ορθές πρακτικές εφαρμογής έτσι ώστε να αποφευχθεί ο σχηματισμός λεπτών σταγονιδίων. • Παροδικά συμπτώματα φυτοτοξικότητας, όπως χλώρωση ή καθυστέρηση της ανάπτυξης μπορεί να εμφανιστούν μετά την εφαρμογή όμως αυτά υποχωρούν σύντομα χωρίς να επηρεάζεται η παραγωγή. Η εμφάνιση των ανωτέρω συμπτωμάτων ευνοείται όταν επικρατούν έντονες βροχοπτώσεις πριν την εφαρμογή ή μεγάλες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας. Σε περίπτωση αποτυχίας της καλλιέργειας στην οποία εφαρμόστηκε το Atlantis OD σε 150 κ.εκ. ./ στρέμμα, στο ίδιο χωράφι μπορεί να ξανασπαρεί μετά από 6 εβδομάδες: - Χωρίς όργωμα: Ανοιξιάτικο μαλακό σιτάρι. - Με όργωμα: Ανοιξιάτικο μαλακό και σκληρό σιτάρι, ανοιξιάτικο κριθάρι, σόργο, πατάτα ή αραβόσιτος. Και στην περίπτωση της εφαρμογής ATLANTIS PRO σε 0,9 κ.εκ./ στρέμμα, είναι δυνατή η φύτευση των ακόλουθων καλλιεργειών (με καθυστέρηση 6 εβδομάδων μεταξύ του ψεκασμού και της επαναφύτευσης): - Με άροση: ανοιξιάτικο κριθάρι, καλαμπόκι, πατάτα. Μετά την εφαρμογή του Atlantis OD, στο πλαίσιο της αμειψισποράς μπορούν να σπαρθούν οι ακόλουθες καλλιέργειες με την προϋπόθεση να προηγηθεί άροση ή όργωμα του εδάφους σε βάθος τουλάχιστον 10 εκατοστών: μαλακό και σκληρό σιτάρι, κριθάρι, σίκαλη, τριτικάλε, κτηνοτροφικό μπιζέλι, αραβόσιτος, ζαχαρότευτλα, ηλίανθος, πατάτα, λινάρι και αντίδι. Επίσης, μπορεί να σπαρθεί ελαιοκράμβη (σπορά κατά την τελευταία βδομάδα του Αυγούστου) εφόσον προηγηθεί άροση ή όργωμα του εδάφους σε βάθος τουλάχιστον 10 εκατοστών. Σε περίπτωση ξηρού έτους συνιστάται να προηγηθεί βαθύ όργωμα του εδάφους σε βάθος τουλάχιστον 20 εκατοστών. Στην αρχική σφραγισμένη συσκευασία του διατηρείται σταθερό για 2 χρόνια τουλάχιστον. Αποθηκεύετε το προϊόν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του ζιζανιοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Αμοιβαία αναγνώριση (άρθρο 40)
Λήξη έγκρισης: 30/06/2022
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //

Σημείωση: Οσα σκευάσματα εμφανίζονται στους καταλόγους, παρόλο που η ημερομηνία λήξης τους είναι προγενέστερη της σημερινής, για τα οποία δεν υπάρχει ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ή δεν εμφανίζεται η λέξη ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ, η έγκρισή τους είναι σε ισχύ και βρίσκονται σε διαδικασία ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.

Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07+GHS09
Παρασκευάζεται από την:
Bayer S.A.S., Division Crop Science, Environmental Science
16, rue Jean-Marie Leclair, CP 90106
69266
Lyon Cedex 09
FRANCE
Υπεύθυνοι διάθεσης στην αγορά::
Bayer Ελλάς ΑΒΕΕ
Αγησιλάου 6-8, Μαρούσι
15123
ΑΘΗΝΑ
TEL: 210 6166000
e-mail: ioannis.tsoutsanis@bayer.com

Επιστροφή στην σελίδα ΣΙΤΑΡΙ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ