ΣΙΤΑΡΙ ΣΚΛΗΡΟ - CORELLO 75 WG - εγκεκριμένα Φυτοφάρμακα
Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

ΣΙΤΑΡΙ ΣΚΛΗΡΟ - CORELLO 75 WG

Αγριοβρώμη: Αγρωστώδη Ετήσια ζιζάνια

CORELLO 75 WG

Clonquintocet-mexyl 7.5% / pyroxsulam 7.5%

Βρέξιμοι Κόκκοι (WG) / Βοηθητικές ουσίες: 84.7%


Οδηγίες εφαρμογής για ΣΙΤΑΡΙ ΣΚΛΗΡΟ:

Δόσεις σκευάσματος

Ήρα (Lolium sp.)
Φάλαρη (Phalaris sp.)
Αλεπονουρά (Alopecurus myosuroides)
Αγριοβρώμες (Avena sp.)
Βρόμος (Bromus sp.)
Ανθεμίδα (Anthemis arvensis)
Κοινό Χαμομήλι (Matricaria chamomilla)
Μεγαλόκαρπη Κολλητσίδα (Galium aparine)
Άγριο Σινάπι (Sinapis arvensis)
20-25 γραμμάρια στο στρέμμα
Αιτίες Χορηγησης σκευάσματος: Αγρωστώδη Ετήσια, Πλατύφυλλα Ετήσια,
Όγκος ψεκαστικού υγρού: 10 - 40 λίτρα / στρέμμα
Μέγιστος αριθμός εφαρμογών ανά καλλ/κή περίοδο: 1
Μέθοδος εφαρμογής: Καθολική εφαρμογή
Σιτάρι: Με την εμφάνιση του 1ου αδελφιού ως την εμφάνιση του 1ου κόμβου, (BBCH 21-31) Ζιζάνια: Για τα αγρωστώδη στο στάδιο των 3-5 φύλλων και για τα πλατύφυλλα από το στάδιο 2-4 φύλλα έως 6-8 φύλλα.
Τελευταία επέμβαση πρίν τη συγκομιδή - Αριθμός ημερών: 60
Από την ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΦΗ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ μόνο τα σκευάσματα που προορίζονται για εχθρούς, ασθένειες και ζιζάνια ήσσονος σημασίας.
Επίσης μπορούν να εξαιρεθούν μικρά μεγέθη συσκευασιών που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν σε υπαίθριες καλλιέργειες των οποίων η έκταση δεν ξεπερνά το ένα (1) στρέμμα και δεν φέρουν σήμανση με νεκροκεφαλή.
Τα παραπάνω όμως ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ της Ηλεκτρονικής Καταγραφής Πώλησης.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Το CORELLO 75WG είναι διασυστηματικό εκλεκτικό ζιζανιοκτόνο για την καταπολέμηση αγρωστωδών και πλατύφυλλων ζιζανίων σε σιτάρι. Δρα ως αναστολέας του ενζύμου acetolactate synthase (ALS) (οξυγαλακτική συνθετάση) εμποδίζοντας τη σύνθεση αμινοξέων των ζιζανίων. Η ανάπτυξη των ευαίσθητων ζιζανίων επιβραδύνεται μερικές ώρες μετά την εφαρμογή του σκευάσματος, αν και είναι δυνατόν για διάστημα αρκετών ημερών να μην παρατηρείται εμφανές αποτέλεσμα. Συμπτώματα όπως χλώρωση και νέκρωση εμφανίζονται πρώτα στο πάνω μέρος του μεριστώματος του φυτού. Τα καινούργια φύλλα του άνω τμήματος επίσης μαραίνονται. Στη συνέχεια η επίδραση αυτή διαδίδεται στα υπόλοιπα τμήματα του φυτού. Η οριστική καταπολέμηση των ζιζανίων παρατηρείται σε διάστημα 2-3 εβδομάδων μετά την εφαρμογή, ωστόσο μπορεί να χρειαστεί μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών. Βέλτιστη αποτελεσματικότητα επιτυγχάνεται σε ζιζάνια, τα οποία βρίσκονται στην αρχική, ταχεία φάση ανάπτυξης.
Μέθοδος εφαρμογής: Καθολικός ψεκασμός φυλλώματος, με μικρότερη προτεινόμενη πίεση 2-3 atm και ψεκαστικό όγκο 10-40 λίτρα ψεκαστικού υγρού ανά στρέμμα.
1.Για την αύξηση της αποτελεσματικότητας προτείνεται η χρήση του επιφανειοδραστικού παράγοντα PG26-2N (Kaytar, Dassoil) με δόση 200κ.εκ./ΗL.
2.Σε περιπτώσεις με υψηλή πυκνότητα πληθυσμού ζιζανίων να εφαρμόζεται η δόση των 25γρ. σκ./στρέμμα.
3.Να εφαρμόζεται με άπνοια και χαμηλή πίεση (2-3 ατμόσφαιρες).
4.Βροχόπτωση μία ώρα μετά την εφαρμογή δεν επιδρά στην αποτελεσματικότητα του CORELLO 75 WG.
5.Να ψεκάζεται όταν η ατμοσφαιρική θερμοκρασία είναι μεταξύ 8 και 25°C. Σε χαμηλότερες θερμοκρασίες ο έλεγχος των ζιζανίων μπορεί να καθυστερήσει όμως το τελικό αποτέλεσμα δεν θα επηρεαστεί.
6.Αποφεύγετε να ψεκάζετε σε θερμοκρασία μικρότερη των 5°C ή όταν αναμένεται παγετός.
7.Να μην εφαρμόζεται σε καλλιέργειες που υποφέρουν από οποιουδήποτε είδους καταπόνηση, όπως ξηρασία, θερμός αέρας κ.λ.π.
8.Να αποφεύγεται ο ψεκασμός φυτών που είναι υγρά λόγω βροχής ή ατμοσφαιρικής υγρασίας.
*Καταπολεμούμενα ζιζάνια:
Ετήσια Αγρωστώδη:
Eυαίσθητα:
Αγριοβρώμη (Avena sp.) AVESS, Αλεπονουρά (Alopecurus myosuroides) ALOMY,
Ήρα (Lolium sp.) LOLSS, Βρώμος (Bromus sp.) BROSS.
Mετρίως ευαίσθητα: Φαλαρίδα (Phalaris sp.) PHASS.
Ετήσια Πλατύφυλλα:
Eυαίσθητα: Ανθεμίδα (Anthemis arvensis) ANTAR, Σινάπι (Sinapis arvensis) SINAR.
Mετρίως ευαίσθητα:
Κολλητσίδα (Galium aparine) GALAP, Χαμομήλι (Matricaria chamomilla) MATCH.
Συνθήκες εφαρμογής: 1.Για την αύξηση της αποτελεσματικότητας προτείνεται η χρήση του επιφανειοδραστικού παράγοντα PG26-2N (Kaytar, Dassoil) με δόση 200κ.εκ./ΗL. 2.Σε περιπτώσεις με υψηλή πυκνότητα πληθυσμού ζιζανίων να εφαρμόζεται η δόση των 25γρ. σκ./στρέμμα. 3.Να εφαρμόζεται με άπνοια και χαμηλή πίεση (2-3 ατμόσφαιρες). 4.Βροχόπτωση μία ώρα μετά την εφαρμογή δεν επιδρά στην αποτελεσματικότητα του CORELLO 75 WG. 5.Να ψεκάζεται όταν η ατμοσφαιρική θερμοκρασία είναι μεταξύ 8 και 25°C. Σε χαμηλότερες θερμοκρασίες ο έλεγχος των ζιζανίων μπορεί να καθυστερήσει όμως το τελικό αποτέλεσμα δεν θα επηρεαστεί. 6.Αποφεύγετε να ψεκάζετε σε θερμοκρασία μικρότερη των 5°C ή όταν αναμένεται παγετός. 7.Να μην εφαρμόζεται σε καλλιέργειες που υποφέρουν από οποιουδήποτε είδους καταπόνηση, όπως ξηρασία, θερμός αέρας κ.λ.π. 8.Να αποφεύγεται ο ψεκασμός φυτών που είναι υγρά λόγω βροχής ή ατμοσφαιρικής υγρασίας. *Καταπολεμούμενα ζιζάνια: Ετήσια Αγρωστώδη: Eυαίσθητα: Αγριοβρώμη (Avena sp.) AVESS, Αλεπονουρά (Alopecurus myosuroides) ALOMY, Ήρα (Lolium sp.) LOLSS, Βρώμος (Bromus sp.) BROSS. Mετρίως ευαίσθητα: Φαλαρίδα (Phalaris sp.) PHASS. Ετήσια Πλατύφυλλα: Eυαίσθητα: Ανθεμίδα (Anthemis arvensis) ANTAR, Σινάπι (Sinapis arvensis) SINAR. Mετρίως ευαίσθητα: Κολλητσίδα (Galium aparine) GALAP, Χαμομήλι (Matricaria chamomilla) MATCH.

Συνδυαστικότητα και φυτοτοξικότητα

Φυτοτοξικότητα:
Παροδικά συμπτώματα φυτοτοξικότητας, στο σιτάρι όπως χλώρωση ή καθυστέρηση της ανάπτυξης μπορεί να εμφανιστούν μετά την εφαρμογή όμως αυτά υποχωρούν σύντομα χωρίς να επηρεάζεται η παραγωγή. Η εμφάνιση των ανωτέρω συμπτωμάτων ευνοείται όταν επικρατούν περιβαλλοντικές συνθήκες μη ευνοϊκές για την ανάπτυξη της καλλιέργειας όπως χαμηλές θερμοκρασίες παρατεταμένες βροχοπτώσεις ή εναλλαγές νυχτερινού παγετού με υψηλές θερμοκρασίες ημέρας.
Έχει παρατηρηθεί φυτοτοξικότητα στο κριθάρι.
Μέγιστα Επιτρεπτά Όρια Υπολειμμάτων (MRLs) του παραπάνω σκευάσματος για τη συγγεκριμένη καλλιεργεια
Δραστική ουσίαΕπεξήγησηΜέγ.Υπολειμματικότητα
Pyroxsulam 0.01 mg/kg

Τύπος έγκρισης: Νέα έγκριση (ZRMS) (άρθρο 33)
Λήξη έγκρισης: 30/04/2025
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Επικίνδυνο για το περιβάλλον (GHS09)

Επιστροφή στην σελίδα ΣΙΤΑΡΙ ΣΚΛΗΡΟ