ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ - CAMIX 560 SE - εγκεκριμένα Φυτοφάρμακα
Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ - CAMIX 560 SE

Μουχρίτσες: Αγρωστώδη Ετήσια ζιζάνια

CAMIX 560 SE

S-metolachlor 50% / Mesotrione 6%

Γαλακτώδες αιώρημα (SE) / Βοηθητικές ουσίες: 44.02%


Οδηγίες εφαρμογής για ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ:

Δόσεις σκευάσματος

Μουχρίτσα (Echinochloa crus-galli)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Πράσινη Σετάρια (Setaria viridis)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Αγριομπαμπακιά (Abutilon theophrasti)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Βλήτο (Amaranthus sp.)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Λουβουδιά (Chenopodium album)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Τάτουλας (Datura stramonium)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Αγριοπιπεριά (Polygonum persicaria)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Γλυστρίδα (Αντράκλα) (Portulaca oleracea)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Αγριοντοματιά
Στύφνος
(Solanum nigrum)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Αγριομελιτζάνα (Xanthium strumarium)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Κίτρινη Κύπερη (Cyperus esculentus)
200-280 Κυβ.εκ. (ml) στο στρέμμα
Αιτίες Χορηγησης σκευάσματος: Αγρωστώδη Ετήσια, Κυπερώδη, Πλατύφυλλα Ετήσια, Χρήση ησσονος σηµασίας ζιζάνια (όσα αναφέρουν τη σχετική ένδειξη),
Όγκος ψεκαστικού υγρού: 30 - 40 λίτρα / στρέμμα
Μέγιστος αριθμός εφαρμογών ανά καλλ/κή περίοδο: 1
α) Προφυτρωτικά ως προς την καλλιέργεια και τα ζιζά- -νια. Β) Νωρίς μεταφυτρωτικά, στάδιο καλλιέργειας 2-3 φύλλα και τα ζιζάνια μόλις έχουν εμφανιστεί (αγρωστώδη μέχρι τα 2 φύλλα και πλατύφυλλα μέχρι τα 4 φύλλα).
Για την καλλιέργεια "ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ": Από την ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΦΗ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ μόνο τα σκευάσματα που προορίζονται για χρήση "ήσσονος σημασίας" όπως φαίνεται στη παραπάνω σχετική λιστα με τις δόσεις εφαρμογής του σκευάσματος.
Επίσης μπορούν να εξαιρεθούν μικρά μεγέθη συσκευασιών που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν σε υπαίθριες καλλιέργειες των οποίων η έκταση δεν ξεπερνά το ένα (1) στρέμμα και δεν φέρουν σήμανση με νεκροκεφαλή.
Τα παραπάνω όμως ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ της Ηλεκτρονικής Καταγραφής Πώλησης.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Εκλεκτικό ζιζανιοκτόνο για την καταπολέμηση ετήσιων αγρωστωδών και πλατύφυλλων ζιζανίων στον αραβόσιτο. Το mesotrione παρεμποδίζει την βιοσύνθεση της πλαστοκινόνης με δράση στο ένζυμο 4-HPPD με αποτέλεσμα την παρεμπόδιση της βιοσύνθεσης των καροτινοειδών. Το S-metolachlor απορροφάται κυρίως από το στέλεχος και το κολεόπτιλο και λιγότερο από τις ρίζες. Στα ζιζάνια παρεμποδίζεται η διαίρεση των κυττάρων και η ανάπτυξη βλαστών και ριζών.
Μέθοδος εφαρμογής: Καθολικός ομοιόμορφος ψεκασμός της επιφάνειας του εδάφους, με ψεκαστήρα υψηλού όγκου με χαμηλή πίεση και ψεκαστικό υγρό 30-40 λίτρα ανά στρέμμα. Κατά τη διάρκεια του
ψεκασμού, το ψεκαστικό υγρό να αναδεύεται συνεχώς.
1.Η μεγάλη δόση εφαρμόζεται σε βαρειά εδάφη.
2.Στον αραβόσιτο δεν επιτρέπεται η χρήση για χλωρά ζωοτροφή αν δεν περάσουν 60 ημέρες
από την εφαρμογή.
Να μην εφαρμόζεται σε γλυκό καλαμπόκι και σε καλαμπόκι που προορίζεται για την παραγωγή σπόρου.
Σε περίπτωση αποτυχίας της καλλιέργειας στην οποία εφαρμόσθηκε το ζιζανιοκτόνο, στο ίδιο
χωράφι μπορεί να ξανασπαρεί μόνο αραβόσιτος την ίδια καλλιεργητική περίοδο.
Στο χωράφι που χρησιμοποιήθηκε το ζιζανιοκτόνο μπορεί το φθινόπωρο (5 μήνες μετά την
εφαρμογή) να σπαρούν χειμερινά σιτηρά (σιτάρι, κριθάρι και σίκαλη) και χειμερινή ελαιοκράμβη και την επόμενη άνοιξη (12 μήνες μετά την εφαρμογή) ηλίανθος και βαμβάκι αφού προηγηθεί
βαθιά άροση.
Να μην σπέρνονται ζαχαρότευτλα, πατζάρι, σπανάκι, αρακάς, φασόλι και σόγια πριν περάσουν 24 μήνες από την εφαρμογή του ζιζανιοκτόνου.
Συνθήκες εφαρμογής: 1.Η μεγάλη δόση εφαρμόζεται σε βαρειά εδάφη. 2.Στον αραβόσιτο δεν επιτρέπεται η χρήση για χλωρά ζωοτροφή αν δεν περάσουν 60 ημέρες από την εφαρμογή. Να μην εφαρμόζεται σε γλυκό καλαμπόκι και σε καλαμπόκι που προορίζεται για την παραγωγή σπόρου. Σε περίπτωση αποτυχίας της καλλιέργειας στην οποία εφαρμόσθηκε το ζιζανιοκτόνο, στο ίδιο χωράφι μπορεί να ξανασπαρεί μόνο αραβόσιτος την ίδια καλλιεργητική περίοδο. Στο χωράφι που χρησιμοποιήθηκε το ζιζανιοκτόνο μπορεί το φθινόπωρο (5 μήνες μετά την εφαρμογή) να σπαρούν χειμερινά σιτηρά (σιτάρι, κριθάρι και σίκαλη) και χειμερινή ελαιοκράμβη και την επόμενη άνοιξη (12 μήνες μετά την εφαρμογή) ηλίανθος και βαμβάκι αφού προηγηθεί βαθιά άροση. Να μην σπέρνονται ζαχαρότευτλα, πατζάρι, σπανάκι, αρακάς, φασόλι και σόγια πριν περάσουν 24 μήνες από την εφαρμογή του ζιζανιοκτόνου.

Συνδυαστικότητα και φυτοτοξικότητα

Φυτοτοξικότητα:
Δεν είναι φυτοτοξικό στις συνιστώμενες καλλιέργειες και δόσεις εφαρμογής.

Mesotrione:
Η εφαρμογή καρβαμιδικών και των οργανοφωσφορικών εντομοκτόνων πρέπει να απέχει τέσσερις (4) εβδομάδες πριν ή μετά την εφαρμογή του σκευάσματος.
S-metolachlor:
Συνδυάζεται με: Metribuzin, Fluometuron, Fluometuron,

Αν στην ετικέτα ή οι πίνακες συνδυαστικότητας δεν δίδονται πληροφορίες για τη συνδυαστικότητα, θα πρέπει να γίνεται δοκιµαστική ανάµειξη για να εξετασθεί τουλάχιστον η περίπτωση φυσικής ασυµβατότητας του συνδυασµού.
H προσθήκη των φυτοφαρμάκων με τη σειρά: WP, FL, WDG και EC ή S
Μέγιστα Επιτρεπτά Όρια Υπολειμμάτων (MRLs) του παραπάνω σκευάσματος για τη συγγεκριμένη καλλιεργεια
Δραστική ουσίαΕπεξήγησηΜέγ.Υπολειμματικότητα
Mesotrione 0.01 mg/kg
S-metolachlor Metolachlor και S-metolachlor (metolachlor συμπεριλαμβανομένων άλλων μιγμάτων συστατικών ισομερών), ορίζονται Ανώτατα Όρια Υπολειμμάτων για όλη την ομάδα των εν λόγω φυτοφαρμάκων0.05 mg/kg

Τύπος έγκρισης: Οριστική έγκριση για ΔΟ του Παραρτήματος Ι της Οδηγίας 91/414/ΕΕ (σύμφωνα με το άρθρο 4 της Οδηγίας 91/414/ΕΕ)
Λήξη έγκρισης: 31/07/2021
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //

Σημείωση: Οσα σκευάσματα εμφανίζονται στους καταλόγους, παρόλο που η ημερομηνία λήξης τους είναι προγενέστερη της σημερινής, για τα οποία δεν υπάρχει ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ή δεν εμφανίζεται η λέξη ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ, η έγκρισή τους είναι σε ισχύ και βρίσκονται σε διαδικασία ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.

Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07+GHS08+GHS09

Επιστροφή στην σελίδα ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ