ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ - MERLIN FLEXX L - εγκεκριμένα Φυτοφάρμακα
Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ - MERLIN FLEXX L

σπονδυλωτή σετάρια: Αγρωστώδη Ετήσια ζιζάνια

MERLIN FLEXX L

Isoxaflutole 4.4%

Συμπ. Αιώρημα (SC) / Βοηθητικές ουσίες: 95.52%


Οδηγίες εφαρμογής για ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ:

Δόσεις σκευάσματος, δραστικές ουσίες και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογια, και τρόπο εφαρμογής του MERLIN FLEXX L για χρηση σε ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Το ζιζανιοκτόνο Merlin Flexx L περιέχει τη δραστική ουσία isoxaflutole και εφαρμόζεται προφυτρωτικά και νωρίς μεταφυτρωτικά της καλλιέργειας του αραβοσίτου, όταν τα ζιζάνια βρίσκονται στο στάδιο της γρήγορης ανάπτυξης. Στο γλυκό καλαμπόκι εφαρμόζεται μόνο πριν την βλάστηση. Παρεμποδίζει την βιοσύνθεση των καροτενοειδών με αποτέλεσμα την καταστροφή της χλωροφύλλης λόγω φωτοοξείδωσης και την λεύκανση των ζιζανίων. Χρησιμοποιείται μετασπαρτικά-προφυτρωτικά της καλλιέργειας του αραβοσίτου. Όταν τα ζιζάνια έρχονται σε επαφή με το ζιζανιοκτόνο, είτε αποτυγχάνουν να φυτρώσουν είτε αποχρωματίζονται και νεκρώνονται.
Μέθοδος εφαρμογής: Ψεκασμός εδάφους με 30-λίτρα ψεκαστικού υγρού/στρέμμα με μπεκ τύπου σκούπας και πίεση 2-3 atm. Βροχή ή πότισμα ύψους 5 mm σε διάστημα 5 ημερών μετά την εφαρμογή αυξάνει την αποτελεσματικότητα.
Το Merlin Flexx L πρέπει να εφαρμόζεται σε κατάλληλα προετοιμασμένο έδαφος, χωρίς μεγάλους σβώλους. H δραστικότητά του ευνοείται από συνθήκες υγρασίας μετά την εφαρμογή.
Μην εφαρμόζετε το προϊόν σε καλλιέργειες αραβοσίτου που δεν έχουν φυτευτεί σωστά, είναι σε κακή κατάσταση υγείας, υποφέρουν από κρύο, υπέρμετρες βροχοπτώσεις, ξηρασία ή πρόκειται να υποστούν μεγάλες διαφορές θερμοκρασίας.
Προφυλάξεις για τις παρακείμενες καλλιέργειες:
- Ψεκάστε σε ήρεμες καιρικές συνθήκες και χωρίς άνεμο.
- Κατά τον ψεκασμό, πρέπει να αποφύγετε οπωσδήποτε τη διασπορά του προϊόντος σε διπλανές καλλιέργειες. Οι καλλιέργειες ζαχαρότευτλου, ηλίανθου, και σε λιγότερο βαθμό πατάτας, είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες.
Σε περίπτωση αποτυχίας της καλλιέργειας του αραβοσίτου, στην ίδια περίοδο μπορούν να σπαρθούν οι κάτωθι καλλιέργειες:
- Με ή χωρίς όργωμα του χωραφιού: αραβόσιτος προοριζόμενος για σποροπαραγωγή ή χορτονομή ή γλυκός αραβόσιτος.
- Με όργωμα του χωραφιού: σίκαλη προοριζόμενη για χορτονομή.
Αφήνοντας ένα χρονικό διάστημα 75 ημερών μεταξύ της εφαρμογής του Merlin Flexx L και της νέας σποράς, μπορεί να σπαρθεί:
- Με ή χωρίς όργωμα: ελαιοκράμβη.
- Με όργωμα: τριφύλλι.
Δεν μπορούν να σπαρθούν οι ακόλουθες εναλλακτικές καλλιέργειες: σόργο, ηλίανθος, φασόλια και σόγια.
Μετά την εφαρμογή του Merlin Flexx L, στο πλαίσιο
της αμειψισποράς μπορούν να σπαρθούν οι ακόλουθες καλλιέργειες (με ή χωρίς όργωμα): μαλακό σιτάρι, σκληρό σιτάρι, κριθάρι, φασόλια, μπιζέλια, λινάρι, ηλίανθος, ζαχαρότευτλα, πατάτα, σόγια, αραβόσιτος, γλυκός αραβόσιτος και σόργο.
Συνθήκες εφαρμογής: Το Merlin Flexx L πρέπει να εφαρμόζεται σε κατάλληλα προετοιμασμένο έδαφος, χωρίς μεγάλους σβώλους. H δραστικότητά του ευνοείται από συνθήκες υγρασίας μετά την εφαρμογή. Μην εφαρμόζετε το προϊόν σε καλλιέργειες αραβοσίτου που δεν έχουν φυτευτεί σωστά, είναι σε κακή κατάσταση υγείας, υποφέρουν από κρύο, υπέρμετρες βροχοπτώσεις, ξηρασία ή πρόκειται να υποστούν μεγάλες διαφορές θερμοκρασίας. Προφυλάξεις για τις παρακείμενες καλλιέργειες: - Ψεκάστε σε ήρεμες καιρικές συνθήκες και χωρίς άνεμο. - Κατά τον ψεκασμό, πρέπει να αποφύγετε οπωσδήποτε τη διασπορά του προϊόντος σε διπλανές καλλιέργειες. Οι καλλιέργειες ζαχαρότευτλου, ηλίανθου, και σε λιγότερο βαθμό πατάτας, είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες. Σε περίπτωση αποτυχίας της καλλιέργειας του αραβοσίτου, στην ίδια περίοδο μπορούν να σπαρθούν οι κάτωθι καλλιέργειες: - Με ή χωρίς όργωμα του χωραφιού: αραβόσιτος προοριζόμενος για σποροπαραγωγή ή χορτονομή ή γλυκός αραβόσιτος. - Με όργωμα του χωραφιού: σίκαλη προοριζόμενη για χορτονομή. Αφήνοντας ένα χρονικό διάστημα 75 ημερών μεταξύ της εφαρμογής του Merlin Flexx L και της νέας σποράς, μπορεί να σπαρθεί: - Με ή χωρίς όργωμα: ελαιοκράμβη. - Με όργωμα: τριφύλλι. Δεν μπορούν να σπαρθούν οι ακόλουθες εναλλακτικές καλλιέργειες: σόργο, ηλίανθος, φασόλια και σόγια. Μετά την εφαρμογή του Merlin Flexx L, στο πλαίσιο της αμειψισποράς μπορούν να σπαρθούν οι ακόλουθες καλλιέργειες (με ή χωρίς όργωμα): μαλακό σιτάρι, σκληρό σιτάρι, κριθάρι, φασόλια, μπιζέλια, λινάρι, ηλίανθος, ζαχαρότευτλα, πατάτα, σόγια, αραβόσιτος, γλυκός αραβόσιτος και σόργο.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του ζιζανιοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Αμοιβαία αναγνώριση (άρθρο 40)
Λήξη έγκρισης: 31/07/2020
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //

Σημείωση: Οσα σκευάσματα εμφανίζονται στους καταλόγους, παρόλο που η ημερομηνία λήξης τους είναι προγενέστερη της σημερινής, για τα οποία δεν υπάρχει ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ή δεν εμφανίζεται η λέξη ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ, η έγκρισή τους είναι σε ισχύ και βρίσκονται σε διαδικασία ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.

Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS08+GHS09

Επιστροφή στην σελίδα ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ