ΣΙΤΑΡΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ - HEROLD TRIO - εγκεκριμένα Φυτοφάρμακα
Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

ΣΙΤΑΡΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ - HEROLD TRIO

Ήρα: Αγρωστώδη Πολυετή ζιζάνια

HEROLD TRIO

Flufenacet 17.1% / Diflufenican 17.1% / Metribuzin 6.4%

Συμπ. Αιώρημα (SC) / Βοηθητικές ουσίες: 63.67%


Οδηγίες εφαρμογής για ΣΙΤΑΡΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ:

Δόσεις σκευάσματος

Ήρα (Lolium sp.)
Αλεπονουρά (Alopecurus myosuroides)
Πολύανθη Ήρα (Lolium multiflorum)
Λεπτή Ήρα (Lolium rigidum)
Καπνόχορτο (Fumaria officinalis)
Μεγαλόκαρπη Κολλητσίδα (Galium aparine)
Κοινή Παπαρούνα (Papaver rhoeas)
Βερόνικα (Veronica hederifolla)
70 Κυβ.εκ. (ml) στο στρέμμα
Αιτίες Χορηγησης σκευάσματος: Αγρωστώδη Ετήσια, Πλατύφυλλα Ετήσια,
Όγκος ψεκαστικού υγρού: 10 - 30 λίτρα / στρέμμα
Μέγιστος αριθμός εφαρμογών ανά καλλ/κή περίοδο: 1
Εφαρμογή: Προφυτρωτικά και Μεταφυτρωτικά
Πρώιμη μεταφυτρωτική εφαρμογή από την εμφάνιση του 1ου πραγματικού φύλλου έως το στάδιο των 3 πραγματικών φύλλων της καλλιέργειας. (ΒΒCH 10-13)
Μέθοδος εφαρμογής: ψεκασμός από αέρος
Από την ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΦΗ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ μόνο τα σκευάσματα που προορίζονται για εχθρούς, ασθένειες και ζιζάνια ήσσονος σημασίας.
Επίσης μπορούν να εξαιρεθούν μικρά μεγέθη συσκευασιών που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν σε υπαίθριες καλλιέργειες των οποίων η έκταση δεν ξεπερνά το ένα (1) στρέμμα και δεν φέρουν σήμανση με νεκροκεφαλή.
Τα παραπάνω όμως ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ της Ηλεκτρονικής Καταγραφής Πώλησης.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Προφυτρωτικό και μεταφυτρωτικό εκλεκτικό ζιζανιοκτόνο για την καταπολέμηση αγρωστωδών και πλατύφυλλων ζιζανίων σε σιτάρι (σκληρό και μαλακό) και κριθάρι. Περιέχει 3 δραστικές ουσίες με διαφορετικούς μηχανισμούς δράσης μεταξύ τους. Το diflufenican αναστέλλει τη βιοσύνθεση των καροτενοειδών προκαλώντας έντονο μεταχρωματισμό ή λεύκανση των νεαρών ζιζανίων. Τα πιο γρήγορα αποτελέσματα επιτυγχάνονται μετά από την προφυτρωτική εφαρμογή στα νεαρά ζιζάνια. Το κόκκινο-πορφυρό χρώμα του φυλλώματος το οποίο συχνά παρατηρείται μετά την εφαρμογή είναι αποτέλεσμα του στρες που προκαλείται από την έλλειψη των καροτενοειδών. Στη συνέχεια, τα νεαρά ζιζάνια νεκρώνονται. Το flufenacet είναι εκλεκτικό ζιζανιοκτόνο για προφυτρωτική καταπολέμηση ετήσιων ζιζανίων. Δρα παρεμποδίζοντας τη διαίρεση και την αύξηση των μεριστωματικών κυττάρων με αποτέλεσμα να σταματά η αύξηση του ριζικού συστήματος και να διακόπτεται η ανάπτυξή των ζιζανίων, τα οποία τελικά νεκρώνονται. Το diflufenican και το flufenacet απορροφούνται κυρίως από τη ρίζα αλλά και από το φύλλωμα των νεαρών ζιζανίων. Το metribuzin είναι εκλεκτικό διασυστηματικό ζιζανιοκτόνο (υποομάδα triazinones) και σε βιοχημικό επίπεδο δρα παρεμποδίζοντας τη λειτουργία του φωτοσυστήματος ΙΙ της φωτοσύνθεσης. Το metribuzin προσλαμβάνεται από τη ρίζα και το φύλλωμα των ζιζανίων και παρουσιάζει ακροπέταλη κίνηση μέσω των αγγείων του ξύλου. Τα συμπτώματα είναι κιτρίνισμα και τελικά νέκρωση των φύλλων.
Τρόπος Εφαρμογής: Ψεκασμός της επιφάνειας της καλλιέργειας και των ζιζανίων με μπεκ τύπου σκούπας και πίεση μεγαλύτερη από 3 ατμ.
Για καλύτερα αποτελέσματα, συστήνεται η εφαρμογή του Herold Trio να πραγματοποιείται για τα αγρωστώδη ζιζάνια πριν από το φύτρωμα και μέχρι το στάδιο των 2-3 πραγματικών φύλλων και/ή για τα πλατύφυλλα ζιζάνια πριν από το φύτρωμα και μέχρι το στάδιο των 4 πραγματικών φύλλων.
*Καταπολεμούμενα ζιζάνια:
-Ευαίσθητα ζιζάνια:
Αλεπονουρά (Alopecurus myosuroides - ALOMY), Βερόνικα (Veronica hederaefolia - VERHE),
Ήρα (Lolium sp. - LOLSS), Καπνόχορτο (Fumaria officinalis - FUMOF), Κολλητσίδα μεγάλη (Gallium aparine - GALAP), Παπαρούνα (Papaver rhoeas - PAPRH).
-Μετρίως ευαίσθητα ζιζάνια:
Ήρα λεπτή (Lolium rigidum - LOLRI), Ήρα πολύανθη (Lolium multiflorum - LOLMU).
Συνθήκες εφαρμογής: Για καλύτερα αποτελέσματα, συστήνεται η εφαρμογή του Herold Trio να πραγματοποιείται για τα αγρωστώδη ζιζάνια πριν από το φύτρωμα και μέχρι το στάδιο των 2-3 πραγματικών φύλλων και/ή για τα πλατύφυλλα ζιζάνια πριν από το φύτρωμα και μέχρι το στάδιο των 4 πραγματικών φύλλων. *Καταπολεμούμενα ζιζάνια: -Ευαίσθητα ζιζάνια: Αλεπονουρά (Alopecurus myosuroides - ALOMY), Βερόνικα (Veronica hederaefolia - VERHE), Ήρα (Lolium sp. - LOLSS), Καπνόχορτο (Fumaria officinalis - FUMOF), Κολλητσίδα μεγάλη (Gallium aparine - GALAP), Παπαρούνα (Papaver rhoeas - PAPRH). -Μετρίως ευαίσθητα ζιζάνια: Ήρα λεπτή (Lolium rigidum - LOLRI), Ήρα πολύανθη (Lolium multiflorum - LOLMU).
Φυτοτοξικότητα:
Δεν είναι φυτοτοξικό όταν εφαρμόζεται σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης που αναγράφονται στην ετικέτα του, στις ελληνικές εδαφοκλιματικές συνθήκες.
Ευαίσθητες καλλιεργούμενες ποικιλίες: Etincelle, Cervoise, Opal, Miradoux, Akamar.
Συνιστάται να προηγείται δοκιμαστική εφαρμογή σε μικρή κλίμακα.

Συσκευασία:
-Είδος-Μέγεθος-Υλικό: Φιάλη/δοχείο. 500 κ.εκ. έως 15 λίτρα. Πλαστικό τύπου HDPE.

Τύπος έγκρισης: Νέα έγκριση (CMS) (άρθρο 37.4)
Λήξη έγκρισης: 31/07/2021
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS08+GHS09

Επιστροφή στην σελίδα ΣΙΤΑΡΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ