ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ - NISSHIN 4 OD - εγκεκριμένα Φυτοφάρμακα
Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ - NISSHIN 4 OD

Βέλιουρας: Αγρωστώδη Πολυετή ζιζάνια

NISSHIN 4 OD

Nicosulfuron 4%

Ελαιώδες εναιώρημα (OD) / Βοηθητικές ουσίες: 95.52%


Οδηγίες εφαρμογής για ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ:

Δόσεις σκευάσματος, δραστικές ουσίες και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογια, και τρόπο εφαρμογής του NISSHIN 4 OD για χρηση σε ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Διασυστηματικό και μεταφυτρωτικό ζιζανιοκτόνο, για την καταπολέμηση ορισμένων αγρωστωδών και πλατύφυλλων ζιζανίων σε καλλιέργειες αραβοσίτου. To nicosulfuron δρα παρεμποδίζοντας το ένζυμο ALS, συνθετάση του οξειγαλακτικού.
Μέθοδος εφαρμογής: Καθολικός μεταφυτρωτικός ψεκασμός φυλλώματος και με πίεση μικρότερη από 2,5Αtm (40psi) με τα συνήθη ψεκαστικά εδάφους και με 20-40 λίτρα ψεκαστικού υγρού ανά στρέμμα, με μπεκ τύπου σκούπας.
1)Οι εφαρμογές γίνονται στα 2-8 φύλλα της καλλιέργειας του αραβόσιτου.
2)Όταν έχουμε σταδιακή εμφάνιση των ζιζανίων στο χρόνο, συνιστώνται 2 εφαρμογές σε μεσοδιάστημα 7-14 ημέρες, ως εξής : 1η εφαρμογή με δόση 100 κ.εκ/στρέμμα και 2η εφαρμογή με δόση 50 κ.εκ/στρέμμα.
-Να αποφεύγεται η χρήση ολοκλήρου του φυτού του αραβοσίτου ως ζωοτροφή, πριν την ωρίμανσή του.
-Μην ψεκάζετε όταν φυσάει και αντίθετα με την φορά του ανέμου
-Μην διπλοψεκάζετε τα άκρα των ζωνών.
Σε περίπτωση αποτυχίας της καλλιέργειας στην οποία χρησιμοποιήθηκε το Nisshin 4 OD, στον ίδιο αγρό την ίδια περίοδο, μπορεί να ξανασπαρθεί μόνο αραβόσιτος.
Για σπορά χειμερινού σιταριού πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 4 μήνες και οποιαδήποτε άλλης καλλιέργειας την επόμενη άνοιξη (1 έτος μετά) από την εφαρμογή του Nisshin 4 OD και αφού προηγηθεί βαθιά άροση.
Είσοδος του εργάτη στην καλλιέργεια αφού στεγνώσει το ψεκαστικό υγρό.
Συνθήκες εφαρμογής: 1)Οι εφαρμογές γίνονται στα 2-8 φύλλα της καλλιέργειας του αραβόσιτου. 2)Όταν έχουμε σταδιακή εμφάνιση των ζιζανίων στο χρόνο, συνιστώνται 2 εφαρμογές σε μεσοδιάστημα 7-14 ημέρες, ως εξής : 1η εφαρμογή με δόση 100 κ.εκ/στρέμμα και 2η εφαρμογή με δόση 50 κ.εκ/στρέμμα. -Να αποφεύγεται η χρήση ολοκλήρου του φυτού του αραβοσίτου ως ζωοτροφή, πριν την ωρίμανσή του. -Μην ψεκάζετε όταν φυσάει και αντίθετα με την φορά του ανέμου -Μην διπλοψεκάζετε τα άκρα των ζωνών. Σε περίπτωση αποτυχίας της καλλιέργειας στην οποία χρησιμοποιήθηκε το Nisshin 4 OD, στον ίδιο αγρό την ίδια περίοδο, μπορεί να ξανασπαρθεί μόνο αραβόσιτος. Για σπορά χειμερινού σιταριού πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 4 μήνες και οποιαδήποτε άλλης καλλιέργειας την επόμενη άνοιξη (1 έτος μετά) από την εφαρμογή του Nisshin 4 OD και αφού προηγηθεί βαθιά άροση. Είσοδος του εργάτη στην καλλιέργεια αφού στεγνώσει το ψεκαστικό υγρό.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του ζιζανιοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Νέα έγκριση (CMS) (άρθρο 37.4)
Λήξη έγκρισης: 31/12/2024
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07+GHS09

Επιστροφή στην σελίδα ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ