ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ - LOOP 24 SC - εγκεκριμένα Φυτοφάρμακα
Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ - LOOP 24 SC

Βλήτο: Πλατύφυλλα Ετήσια ζιζάνια

LOOP 24 SC

Nicosulfuron 24%

Συμπ. Αιώρημα (SC) / Βοηθητικές ουσίες: 74.7%


Οδηγίες εφαρμογής για ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ:

Δόσεις σκευάσματος, δραστικές ουσίες και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογια, και τρόπο εφαρμογής του LOOP 24 SC για χρηση σε ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Διασυστηματικό μεταφυτρωτικό ζιζανιοκτόνο για καταπολέμηση ορισμένων αγρωστωδών και πλατύφυλλων ζιζανίων σε καλλιέργειες αραβοσίτου.
Μέθοδος εφαρμογής: Καθολικός μεταφυτρωτικός ψεκασμός φυλλώματος με πίεση μικρότερη από 2,5 Atm. με τα συνήθη ψεκαστικά εδάφους και με 20-40 λίτρα ψεκαστικού υγρού ανά στρέμμα, με μπεκ τύπου σκούπας.
Το εύρος των δόσεων εξαρτάται από το είδος και το στάδιο ανάπτυξης των ζιζανίων και ειδικότερα για:
α)τη Μουχρίτσα στο στάδιο 1-3 φύλλων, δόση 17 κ.εκ. σκευάσματος /στρέμμα, στο στάδιο 1-2 αδελφιών, δόση 17-25 κ.εκ. σκευάσματος/στρ. ανάλογα με τον πληθυσμό της.
β)τον Βέλιουρα από σπόρο μέχρι 8 φύλλα, δόση 17 κ.εκ. σκευάσματος /στρέμμα και από ρίζωμα όταν έχει ύψος 10-20 εκ., δόση 21-25 κ.εκ. σκευάσματος /στρέμμα ανάλογα με τον πληθυσμό του.
γ)τις Σετάριες και τα Βλήτα στο στάδιο των 2-4 φύλλων, δόση 17 κ.εκ. σκευάσματος /στρέμμα
δ)τον Τάτουλα στο στάδιο των 2-4 φύλλων, δόση 17-25 κ.εκ. σκευάσματος /στρέμμα ανάλογα με τον πληθυσμό του.
ε)όταν έχουμε σταδιακή εμφάνιση των ζιζανίων στο χρόνο συνιστάται σπαστή εφαρμογή ως εξής: 1η εφαρμογή με δόση 17 κ.εκ./στρέμμα και 2η εφαρμογή μετά 1-2 εβδομάδες με δόση 8 κ.εκ./στρέμμα
2.Να μην πραγματοποιείται ψεκασμός αν αναμένεται βροχή στις επόμενες 6 ώρες
3.Η εφαρμογή του LOOP 24 SC δεν θα πρέπει να γίνεται σε περιοχές όπου οι εδαφοκλιματικές συνθήκες μπορεί να ευνοήσουν την έκπλυση των μεταβολιτών στα υπόγεια ύδατα (δηλαδή σε αμμώδη εδάφη σε περιοχές με υψηλή βροχόπτωση).
Διαχείριση ανθεκτικότητας:
Να εφαρμόζονται εναλλακτικές μέθοδοι αντιμετώπισης ζιζανίων (μηχανική μέθοδος, καλλιεργητικά μέτρα κλπ) όπου αυτό είναι δυνατό και να γίνεται εναλλαγή ζιζανιοκτόνων με διαφορετικό τρόπο δράσης για την αποφυγή ανάπτυξης ανθεκτικότητας.
Σε περίπτωση αποτυχίας της καλλιέργειας στην οποία χρησιμοποιήθηκε το LOOP 24 SC, στον ίδιο αγρό, την ίδια περίοδο, μπορεί να ξανασπαρεί μόνο αραβόσιτος.
Για σπορά χειμερινού σιταριού πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 4 μήνες και οποιασδήποτε άλλης καλλιέργειας τουλάχιστον 1 έτος από την εφαρμογή του LOOP 24 SC και αφού προηγηθεί βαθιά άροση.
Είσοδος των εργατών στην καλλιέργεια αφού στεγνώσει το ψεκαστικό υγρό.
Συνθήκες εφαρμογής: Το εύρος των δόσεων εξαρτάται από το είδος και το στάδιο ανάπτυξης των ζιζανίων και ειδικότερα για: α)τη Μουχρίτσα στο στάδιο 1-3 φύλλων, δόση 17 κ.εκ. σκευάσματος /στρέμμα, στο στάδιο 1-2 αδελφιών, δόση 17-25 κ.εκ. σκευάσματος/στρ. ανάλογα με τον πληθυσμό της. β)τον Βέλιουρα από σπόρο μέχρι 8 φύλλα, δόση 17 κ.εκ. σκευάσματος /στρέμμα και από ρίζωμα όταν έχει ύψος 10-20 εκ., δόση 21-25 κ.εκ. σκευάσματος /στρέμμα ανάλογα με τον πληθυσμό του. γ)τις Σετάριες και τα Βλήτα στο στάδιο των 2-4 φύλλων, δόση 17 κ.εκ. σκευάσματος /στρέμμα δ)τον Τάτουλα στο στάδιο των 2-4 φύλλων, δόση 17-25 κ.εκ. σκευάσματος /στρέμμα ανάλογα με τον πληθυσμό του. ε)όταν έχουμε σταδιακή εμφάνιση των ζιζανίων στο χρόνο συνιστάται σπαστή εφαρμογή ως εξής: 1η εφαρμογή με δόση 17 κ.εκ./στρέμμα και 2η εφαρμογή μετά 1-2 εβδομάδες με δόση 8 κ.εκ./στρέμμα 2.Να μην πραγματοποιείται ψεκασμός αν αναμένεται βροχή στις επόμενες 6 ώρες 3.Η εφαρμογή του LOOP 24 SC δεν θα πρέπει να γίνεται σε περιοχές όπου οι εδαφοκλιματικές συνθήκες μπορεί να ευνοήσουν την έκπλυση των μεταβολιτών στα υπόγεια ύδατα (δηλαδή σε αμμώδη εδάφη σε περιοχές με υψηλή βροχόπτωση). Διαχείριση ανθεκτικότητας: Να εφαρμόζονται εναλλακτικές μέθοδοι αντιμετώπισης ζιζανίων (μηχανική μέθοδος, καλλιεργητικά μέτρα κλπ) όπου αυτό είναι δυνατό και να γίνεται εναλλαγή ζιζανιοκτόνων με διαφορετικό τρόπο δράσης για την αποφυγή ανάπτυξης ανθεκτικότητας. Σε περίπτωση αποτυχίας της καλλιέργειας στην οποία χρησιμοποιήθηκε το LOOP 24 SC, στον ίδιο αγρό, την ίδια περίοδο, μπορεί να ξανασπαρεί μόνο αραβόσιτος. Για σπορά χειμερινού σιταριού πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 4 μήνες και οποιασδήποτε άλλης καλλιέργειας τουλάχιστον 1 έτος από την εφαρμογή του LOOP 24 SC και αφού προηγηθεί βαθιά άροση. Είσοδος των εργατών στην καλλιέργεια αφού στεγνώσει το ψεκαστικό υγρό.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του ζιζανιοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Αμοιβαία αναγνώριση (άρθρο 40)
Λήξη έγκρισης: 31/12/2024
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07+GHS09
Παρασκευάζεται από την:
Cheminova A/S (Harboore)
Thyboronvej 78
DK-7673
Harboore
DENMARK
TEL: +45 96909690
FAX: +45 96909691
e-mail: Eric.Nectoux@fmc.com
Υπεύθυνοι διάθεσης στην αγορά::
FMC Χημικά Ελλάς ΜΕΠΕ
Λεωφ. Συγγρού 348, κτήριο Β
17674
Καλλιθέα
TEL: +30 211 1983903
e-mail: Kornilia.Mitsopoulou@fmc.com

Επιστροφή στην σελίδα ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ