ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ - ELUMIS 105 OD - εγκεκριμένα Φυτοφάρμακα
Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ - ELUMIS 105 OD

Βλήτο: Πλατύφυλλα Ετήσια ζιζάνια

ELUMIS 105 OD

Mesotrione 7.5% / Nicosulfuron 3%

Ελαιώδες εναιώρημα (OD) / Βοηθητικές ουσίες: 88.21%


Οδηγίες εφαρμογής για ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ:

Δόσεις σκευάσματος, δραστικές ουσίες και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογια, και τρόπο εφαρμογής του ELUMIS 105 OD για χρηση σε ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Το ELUMIS 105 OD, είναι διασυστηματικό μεταφυτρωτικό ζιζανιοκτόνο για την καταπολέμηση ετήσιων αγρωστωδών και πλατύφυλλων ζιζανίων στον αραβόσιτο που μετακινείται ανοδικά και καθοδικά μέσα στο φυτό. Τα ζιζάνια απορροφούν το ζιζανιοκτόνο από τα φύλλα τους βλαστούς και τις ρίζες και σταματούν την ανάπτυξή τους σύντομα μετά την εφαρμογή. Το mesotrione παρεμποδίζει τη βιοσύνθεση της πλαστοκινόνης και των καροτινοειδών με δράση στο ένζυμο 4-HPPD To nicosulfuron δρα παρεμποδίζοντας το ένζυμο ALS, συνθετάση του οξειγαλακτικού.
Μέθοδος εφαρμογής: Καθολικός ομοιόμορφος ψεκασμός της επιφάνειας του εδάφους, με ψεκαστήρα υψηλού όγκου και ψεκαστικό υγρό 30-40 λτ ανά στρέμμα. Χρησιμοποιείτε μπεκ τύπου σκούπας με πίεση 1,5-3 bar και απόσταση της ψεκαστικής ράβδου από το έδαφος 40-50 εκ. Ψεκασμός υπό συνεχή ανάδευση.
Για να αποκτηθεί μέγιστη αποτελεσματικότητα, είναι προτιμότερο να γίνει εφαρμογή σε νεαρά ζιζάνια, μεταξύ βλάστησης και του σταδίου των 4 φύλλων για τα ετήσια πλατυφυλλα και πριν του αδελφώματος για τα αγρωστώδη.
Να μην εφαρμόζεται σε καλαμπόκι που προορίζεται για σποροπαραγωγή.
Να μην εφαρμόζεται σε γλυκό καλαμπόκι
Nα μην εφαρμόζεται εάν έχει προηγηθεί εφαρμογή κοκκώδους οργανοφωσφωρικού ή καρβαμιδικού εντομοκτόνου κατά την σπορά.Η εφαρμογή του να απέχει τουλάχιστον μία εβδομάδα από τον ψεκασμό φυλλώματος με οργανοφωσφωρικό ή καρβαμιδικό εντομοκτόνο.
2. Να μην εφαρμόζεται σε σειρά ή σε συνδυασμό με προϊόντα που περιέχουν σουλφονυλουρία
3. Να μην εφαρμόζεται σε περίπτωση που το καλαμπόκι βρίσκεται σε κατάσταση stress
4. Για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα να εφαρμόζεται σε θερμοκρασίες μεταξύ των 25οC και 15 οC και με υγρασία μεγαλύτερη από 60%..
Αποφύγετε οποιοδήποτε ψεκασμό με Elumis ή μεταφορά του ψεκαστικού νέφους στις ευαίσθητες γειτονικές καλλιέργειες, ειδικότερα σε τεύτλα, ηλίανθο, ελαιοκράμβη, μπιζέλια, οπωροκηπευτικά, πατάτες, σόγια, καπνός, καλλωπιστικά φυτά, αμπέλια και οπωροφόρα δένδρα.
Σε περίπτωση αποτυχίας της καλλιέργειας του καλαμποκιού που έχει ψεκαστεί με το elumis, συνίσταται να περάσουν από 4 εβδομάδες από τον ψεκασμό και να πραγματοποιηθεί όργωμα πριν την επανασπορά. Μπορεί να γίνει επανασπορά του καλαμποκιού .
Σε περίπτωση αμειψισποράς :
Το φθινόπωρο, επιτρέπονται, χωρίς περιορισμό, δημητριακά (σιτάρι, κριθάρι, σίκαλη, τρικικάλε) και την επόμενη άνοιξη επιτρέπονται καλαμπόκι, σόργο
Επιτρέπονται μετά το όργωμα : ηλίανθος και λόλιο για κτηνοτροφή (λειμώνα)
Λόγω φαινομένων λεύκανσης που συναντώνται περιστασιακά σε ορισμένες καλλιέργειες σε εδάφη φτωχά σε οργανική ύλη δεν συνιστάται η σπορά σπανακιού, λάθυρου, μπιζελιού, τεύτλων, φασολιών και σόγιας.
Συνθήκες εφαρμογής: Για να αποκτηθεί μέγιστη αποτελεσματικότητα, είναι προτιμότερο να γίνει εφαρμογή σε νεαρά ζιζάνια, μεταξύ βλάστησης και του σταδίου των 4 φύλλων για τα ετήσια πλατυφυλλα και πριν του αδελφώματος για τα αγρωστώδη. Να μην εφαρμόζεται σε καλαμπόκι που προορίζεται για σποροπαραγωγή. Να μην εφαρμόζεται σε γλυκό καλαμπόκι Nα μην εφαρμόζεται εάν έχει προηγηθεί εφαρμογή κοκκώδους οργανοφωσφωρικού ή καρβαμιδικού εντομοκτόνου κατά την σπορά.Η εφαρμογή του να απέχει τουλάχιστον μία εβδομάδα από τον ψεκασμό φυλλώματος με οργανοφωσφωρικό ή καρβαμιδικό εντομοκτόνο. 2. Να μην εφαρμόζεται σε σειρά ή σε συνδυασμό με προϊόντα που περιέχουν σουλφονυλουρία 3. Να μην εφαρμόζεται σε περίπτωση που το καλαμπόκι βρίσκεται σε κατάσταση stress 4. Για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα να εφαρμόζεται σε θερμοκρασίες μεταξύ των 25οC και 15 οC και με υγρασία μεγαλύτερη από 60%.. Αποφύγετε οποιοδήποτε ψεκασμό με Elumis ή μεταφορά του ψεκαστικού νέφους στις ευαίσθητες γειτονικές καλλιέργειες, ειδικότερα σε τεύτλα, ηλίανθο, ελαιοκράμβη, μπιζέλια, οπωροκηπευτικά, πατάτες, σόγια, καπνός, καλλωπιστικά φυτά, αμπέλια και οπωροφόρα δένδρα. Σε περίπτωση αποτυχίας της καλλιέργειας του καλαμποκιού που έχει ψεκαστεί με το elumis, συνίσταται να περάσουν από 4 εβδομάδες από τον ψεκασμό και να πραγματοποιηθεί όργωμα πριν την επανασπορά. Μπορεί να γίνει επανασπορά του καλαμποκιού . Σε περίπτωση αμειψισποράς : Το φθινόπωρο, επιτρέπονται, χωρίς περιορισμό, δημητριακά (σιτάρι, κριθάρι, σίκαλη, τρικικάλε) και την επόμενη άνοιξη επιτρέπονται καλαμπόκι, σόργο Επιτρέπονται μετά το όργωμα : ηλίανθος και λόλιο για κτηνοτροφή (λειμώνα) Λόγω φαινομένων λεύκανσης που συναντώνται περιστασιακά σε ορισμένες καλλιέργειες σε εδάφη φτωχά σε οργανική ύλη δεν συνιστάται η σπορά σπανακιού, λάθυρου, μπιζελιού, τεύτλων, φασολιών και σόγιας.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του ζιζανιοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Ανανέωση της άδειας μετά την ανανέωση της δ.ο. για ZRMS (άρθρο 43)
Λήξη έγκρισης: 31/03/2028
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS08+GHS09

Επιστροφή στην σελίδα ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ