ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ - KATANA - εγκεκριμένα Φυτοφάρμακα
Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ - KATANA

Βλήτο: Πλατύφυλλα Ετήσια ζιζάνια

KATANA

Flazasulfuron 25%

Βρέξιμοι Κόκκοι (WG) / Βοηθητικές ουσίες: 74%


Οδηγίες εφαρμογής για ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ:

Δόσεις σκευάσματος, δραστικές ουσίες και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογια, και τρόπο εφαρμογής του KATANA για χρηση σε ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Διασυστηματικό ζιζανιοκτόνο για την καταπολέμηση ετήσιων και πολυετών πλατύφυλλων ζιζανίων και αγρωστωδών ζιζανίων, προφυτρωτικά ή νωρίς μεταφυτρωτικά των ζιζανίων, σε αμπέλι, ελιά και εσπεριδοειδή. Απορροφάται από το φύλλωμα και τις ρίζες των ζιζανίων, μετακινείται μέσω της αποπλαστικής και συµπλαστικής οδού και συγκεντρώνεται στους νεαρούς μεριστωματικούς ιστούς, παρεμποδίζοντας την ανάπτυξή τους.
Μέθοδος εφαρμογής: Κατευθυνόμενος ψεκασμός του φυλλώματος των ζιζανίων, χωρίς να έλθουν σε επαφή τα σταγονίδια του ψεκαστικού διαλύματος με το φύλλωμα, τους τρυφερούς βλαστούς, τα άνθη, τις παραφυάδες και μη επουλωμένες πληγές κλαδέματος των καλλιεργειών. Χρησιμοποιείτε μπεκ τύπου σκούπας και ψεκάστε με πίεση μικρότερη από 2 ατμόσφαιρες (30 PSI).
1.Η ποσότητα σκευάσματος και ψεκαστικού υγρού που εφαρμόζονται στη γραμμή φύτευσης, θα πρέπει να υπολογίζεται βάση της πραγματικής επιφάνειας που θα ψεκαστεί. Για παράδειγμα σε αμπελώνα με απόσταση γραμμών φύτευσης 3 μέτρα, θα ψεκαστεί το 1/3 περίπου της συνολικής επιφάνειας του αμπελώνα. Ανάλογα υπολογίζεται και η ποσότητα του glyphosate.
2.Ο ψεκασμός των ζιζανίων πρέπει να είναι κατευθυνόμενος αποφεύγοντας επαφή των σταγονιδίων του ψεκαστικού διαλύματος με δενδρύλλια, φύλλωμα, τρυφερούς βλαστούς, παραφυάδες και μη επουλωμένες πληγές κλαδέματος και καρπούς.
3.Τα ζιζάνια είναι ευαίσθητα στο σκεύασμα μέχρι το στάδιο των 2-4 φύλλων ή έως τα 10 εκ. ύψος.
4.Τα αποτελέσματα παρατηρούνται 5-10 ημέρες μετά τον ψεκασμό, ανάλογα με τη θερμοκρασία.
5.Ο συνδυασμός του με glyphosate, δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιούνται χαμηλότερες δόσεις του σκευάσματος (6 έως 8 γρ./στρ.), σε περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει ανάγκη για υπολειμματική διάρκεια δράσης του ζιζανιοκτόνου.
6.Για να επιτευχθεί μεγαλύτερη διάρκεια δράσης, να αποφεύγονται οργώματα ή φρεζαρίσματα ένα μήνα πριν και 2 εβδομάδες μετά την εφαρμογή και να χρησιμοποιείτε τη μεγαλύτερη δόση/αναλογία σκευάσματος.
7.Ο συνδυασμός του με glyphosate, είναι ιδιαίτερα σημαντικός στις φθινοπωρινές εφαρμογές στην ελιά (σε φυτρωμένα ζιζάνια μετά τις βροχές), γεγονός που διευκολύνει τη συγκομιδή αφήνοντας το χώμα γύρω από τα δέντρα, καθαρό από ζιζάνια.
8.Για τα πλατύφυλλα ζιζάνια Malva spp. (μολόχα), Portulaca oleraceae (αντράκλα) και Urtιca spp. (τσουκνίδα) η δόση του glyphosate στο μίγμα βυτίου, μπορεί να αυξηθεί σε 144 γρ. δ.ο/στρέμμα ψεκαζόμενης έκτασης, ανάλογα µε το στάδιο ανάπτυξης τους.
9.Η χρήση στη λεμονιά περιλαμβάνει την κιτριά.
Συνθήκες εφαρμογής: 1.Η ποσότητα σκευάσματος και ψεκαστικού υγρού που εφαρμόζονται στη γραμμή φύτευσης, θα πρέπει να υπολογίζεται βάση της πραγματικής επιφάνειας που θα ψεκαστεί. Για παράδειγμα σε αμπελώνα με απόσταση γραμμών φύτευσης 3 μέτρα, θα ψεκαστεί το 1/3 περίπου της συνολικής επιφάνειας του αμπελώνα. Ανάλογα υπολογίζεται και η ποσότητα του glyphosate. 2.Ο ψεκασμός των ζιζανίων πρέπει να είναι κατευθυνόμενος αποφεύγοντας επαφή των σταγονιδίων του ψεκαστικού διαλύματος με δενδρύλλια, φύλλωμα, τρυφερούς βλαστούς, παραφυάδες και μη επουλωμένες πληγές κλαδέματος και καρπούς. 3.Τα ζιζάνια είναι ευαίσθητα στο σκεύασμα μέχρι το στάδιο των 2-4 φύλλων ή έως τα 10 εκ. ύψος. 4.Τα αποτελέσματα παρατηρούνται 5-10 ημέρες μετά τον ψεκασμό, ανάλογα με τη θερμοκρασία. 5.Ο συνδυασμός του με glyphosate, δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιούνται χαμηλότερες δόσεις του σκευάσματος (6 έως 8 γρ./στρ.), σε περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει ανάγκη για υπολειμματική διάρκεια δράσης του ζιζανιοκτόνου. 6.Για να επιτευχθεί μεγαλύτερη διάρκεια δράσης, να αποφεύγονται οργώματα ή φρεζαρίσματα ένα μήνα πριν και 2 εβδομάδες μετά την εφαρμογή και να χρησιμοποιείτε τη μεγαλύτερη δόση/αναλογία σκευάσματος. 7.Ο συνδυασμός του με glyphosate, είναι ιδιαίτερα σημαντικός στις φθινοπωρινές εφαρμογές στην ελιά (σε φυτρωμένα ζιζάνια μετά τις βροχές), γεγονός που διευκολύνει τη συγκομιδή αφήνοντας το χώμα γύρω από τα δέντρα, καθαρό από ζιζάνια. 8.Για τα πλατύφυλλα ζιζάνια Malva spp. (μολόχα), Portulaca oleraceae (αντράκλα) και Urtιca spp. (τσουκνίδα) η δόση του glyphosate στο μίγμα βυτίου, μπορεί να αυξηθεί σε 144 γρ. δ.ο/στρέμμα ψεκαζόμενης έκτασης, ανάλογα µε το στάδιο ανάπτυξης τους. 9.Η χρήση στη λεμονιά περιλαμβάνει την κιτριά.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του ζιζανιοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Ανανέωση της άδειας μετά την ανανέωση της δ.ο. για CMS (άρθρο 43)
Λήξη έγκρισης: 31/07/2033
Ημερομηνία απόσυρσης: 03/09/2025
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: 03/09/2025
Επικίνδυνο για το περιβάλλον (GHS09)
Παρασκευάζεται από την:
ISK Biosciences Europe N.V.
Pegasus Park, De Kleetlaan 12b Box 9
B-1831
Diegem
BELGIUM
TEL: +32 26278675
e-mail: dorothee.hoischen@isk.be
Υπεύθυνοι διάθεσης στην αγορά::
ΧΕΛΛΑΦΑΡΜ Α.Ε.
1o χλμ. Λεωφόρου Παιανίας - Μαρκοπούλου, ΤΘ 100
19002
Παιανία
TEL: 210 6800900
FAX: 210 6833488
e-mail: info@hellafarm.gr

Επιστροφή στην σελίδα ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ