ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ - HELOSATE PLUS 450 SL - εγκεκριμένα Φυτοφάρμακα
Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ - HELOSATE PLUS 450 SL

Αναγαλλίδα: Πλατύφυλλα Ετήσια ζιζάνια

HELOSATE PLUS 450 SL

Glyphosate 45%

Πυκνό Διάλυμα (SL) / Βοηθητικές ουσίες: 60.39%


Οδηγίες εφαρμογής για ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ:

Δόσεις σκευάσματος

Αγριοβρώμη (Avena fatua)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Αγριοκρίθαρο (Hordeum murinum)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Πολύανθη Ήρα (Lolium multiflorum)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Τραχεία Λειβαδοπόα (Poa trivialis)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Αναγαλλίδα (Anagallis arvensis)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Χοιροβότανο (Picris echioides)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Καψέλλα (Capsella bursa-pastoris)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Κεράστιο (Cerastium arvense)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Καπνόχορτο (Fumaria officinalis)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Γεράνι (Geranium dissectum)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Πορφυρό Λάμιο (Lamium purpureum)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Μαρτιάκος (Senecio vulgaris)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Άγριο Σινάπι (Sinapis arvensis)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Αγριομαργαρίτα (Bellis perennis)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Πολυετής Ζωχός (Sonchus arvensis)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Κοινή Μολόχα (Malva sylvestris)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
480 Κυβ.εκ. (ml) στο στρέμμα
Αιματόχορτο (Digitaria sanguinalis)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Κοινή Πόα (Poa annua)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Τραχύ Βλήτο (Amaranthus retroflexus)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Καλεντούλα (Calendula arvensis)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Αγριοντοματιά
Στύφνος
(Solanum nigrum)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Ζωχός (Sonchus oleraceus)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Αγρια Ρόκα (Diplotaxis erucoides)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
320 Κυβ.εκ. (ml) στο στρέμμα
Μουχρίτσα (Echinochloa crus-galli)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Λεπτή Ήρα (Lolium rigidum)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Λουβουδιά (Chenopodium album)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Βερόνικα (Veronica persica)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Αγριομελιτζάνα (Xanthium strumarium)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Ερίγκερο
Κόνιζα
(Erigeron canadensis)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Πικραλίδα (Crepis sancta)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
400 Κυβ.εκ. (ml) στο στρέμμα
Αγριάδα (Cynodon dactylon)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Bidens aurea(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Κίρσιο (Cirsium arvense)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Περικοκλάδα (Calystegia Convolvulus arvensis)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Οξαλίδα (Oxalis acetosella)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Ρανούνκουλος (Ranunculus repens)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Μεγάλο Λάπαθο (Rumex obtusifolius)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Αγριοράδικο (Taraxacum officinale)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Πολυετής Τσουκνίδα (Urtica dioica)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Πεντάνευρο (Plantago lanceolata)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
640 Κυβ.εκ. (ml) στο στρέμμα
Δωδεκάνθι (Lamium amplexicaule)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Στελλάρια (Stellaria media)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
320 canadensis) Κυβ.εκ. (ml) στο στρέμμα
Αιτίες Χορηγησης σκευάσματος: Αγρωστώδη Ετήσια, Αγρωστώδη Πολυετή, Πλατύφυλλα Ετήσια, Χρήση ησσονος σηµασίας ζιζάνια (όσα αναφέρουν τη σχετική ένδειξη),
Όγκος ψεκαστικού υγρού: 10 - 40 λίτρα / στρέμμα
Μέγιστος αριθμός εφαρμογών ανά καλλ/κή περίοδο: 1
Μέθοδος εφαρμογής: Κατευθυνόμενος ψεκασμός
Κατευθυνόμενος ψεκασμός όταν τα ζιζάνια έχουν ύψος 10-20 εκατ. και μέχρι το τέλος της άνθησης των ζιζανίων (BBCH 65—69). Η εφαρμογή να γίνεται πριν το τέλος της άνθησης της καλλιέργειας. (BBCH < 69)
Τελευταία επέμβαση πρίν τη συγκομιδή - Αριθμός ημερών: 21
Για την καλλιέργεια "ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ": Από την ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΦΗ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ μόνο τα σκευάσματα που προορίζονται για χρήση "ήσσονος σημασίας" όπως φαίνεται στη παραπάνω σχετική λιστα με τις δόσεις εφαρμογής του σκευάσματος.
Επίσης μπορούν να εξαιρεθούν μικρά μεγέθη συσκευασιών που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν σε υπαίθριες καλλιέργειες των οποίων η έκταση δεν ξεπερνά το ένα (1) στρέμμα και δεν φέρουν σήμανση με νεκροκεφαλή.
Τα παραπάνω όμως ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ της Ηλεκτρονικής Καταγραφής Πώλησης.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Διασυστηματικό, μη εκλεκτικό ζιζανιοκτόνο για την καταπολέμηση ετήσιων και πολυετών (αγρωστωδών, πλατύφυλλων ζιζανίων). Απορροφάται από τα φύλλα και τους τρυφερούς βλαστούς των ζιζανίων και παρεμποδίζει το ένζυμο EPSPS αναστέλλοντας την βιοσύνθεση των αρωματικών αμινοξέων.
Μέθοδος εφαρμογής: Ομοιόμορφος ψεκασμός του φυλλώματος των ζιζανίων με 10-40 λίτρα νερό ανά στρέμμα και χωρίς να έλθουν σε επαφή τα σταγονίδια του ψεκαστικού διαλύματος με το φύλλωμα, τους τρυφερούς βλαστούς ή τους καρπούς των καλλιεργειών προς αποφυγήν τυχόν συσσώρευσης υπολειμμάτων στους καρπούς.
-Κατά την διάρκεια της ανάμιξης / φόρτωσης: Γάντια από νιτρίλιο (ΕΝ 374-3), ολόσωμη φόρμα εργασίας από πολυεστέρα 65%/βαμβάκι 35% με βάρος 230 g/m2 ή περισσότερο με επεξεργασία υδατοαπωθητικότητας, μερικό εξοπλισμό ατομικής προστασίας (ΕΡΙ) (μπλούζα) κατηγορίας ΙΙΙ και τύπου ΡΒ (3) ο οποίος σαν φοριέται από πάνω από την ολόσωμη φόρμα που προαναφέρθηκε, προστατευτικές μπότες (ΕΝ 13 832-3), προστατευτικά γυαλιά (ΕΝ 166).
-Κατά την διάρκεια της εφαρμογής: Ολόσωμη φόρμα εργασίας από πολυεστέρα 65%/βαμβάκι 35% με βάρος 230 g/m2 ή περισσότερο με επεξεργασία υδατοαπωθητικότητας, προστατευτικές μπότες (ΕΝ 13 832-3).
Εφόσον πραγματοποιείται εφαρμογή με τρακτέρ χωρίς καμπίνα: Γάντια από νιτρίλιο (ΕΝ 374-3) μιας χρήσεως κατά την διάρκεια της εφαρμογής και σε περίπτωση παρέμβασης επί του υλικού κατά την φάση του ψεκασμού.
Εφόσον πραγματοποιείται εφαρμογή με τρακτέρ με καμπίνα: Τα γάντια από νιτρίλιο (ΕΝ 374-3) μιας χρήσεως δεν είναι απαραίτητα παρά μόνο κατά την παρέμβαση επί του εξοπλισμού του ψεκασμού. Στην περίπτωση αυτή, τα γάντια δεν πρέπει να φοριούνται παρά μόνο στο εξωτερικό της καμπίνας και πρέπει να αποθηκεύονται κατόπιν της χρήσης στο εξωτερικό της καμπίνας.
Εφόσον η εφαρμογή πραγματοποιείται με φορητό ψεκαστήρα πλάτης ή με ακροφύσιο το οποία κρατείται στο χέρι: Γάντια από νιτρίλιο (ΕΝ 374-3) επαναχρησιμοποιούμενα, αδιαπέραστος ρουχισμός, μπλούζα με μακριά μανίκια η οποία να συμμορφώνεται προς τους πιστοποιημένους κανονισμούς της κατηγορίας ΙΙΙ και του τύπου ΡΒ 3, ο οποίος να φοριέται από πάνω από την ολόσωμη φόρμα.
Κατά την διάρκεια του καθαρισμού του εξοπλισμού του ψεκασμού: Γάντια από νιτρίλιο (ΕΝ 374-3), ολόσωμη φόρμα εργασίας από πολυεστέρα 65%/βαμβάκι 35% με βάρος 230 g/m2 ή περισσότερο με επεξεργασία υδατοαπωθητικότητας, μερικός εξοπλισμός ατομικής προστασίας (ΕΡΙ) (μπλούζα) κατηγορίας ΙΙΙ και τύπου ΡΒ (3) ο οποίος φοριέται από πάνω από την ολόσωμη φόρμα που προαναφέρθηκε, προστατευτικές μπότες (ΕΝ 13 832-3), προστατευτικά γυαλιά (ΕΝ 166).
1) Στις δενδρώδεις καλλιέργειες και στα Αμπέλια, ο ψεκασμός των ζιζανίων πρέπει να είναι κατευθυνόμενος αποφεύγοντας επαφή των σταγονιδίων του ψεκαστικού διαλύματος με φύλλωμα, τρυφερούς βλαστούς, παραφυάδες και μη επουλωμένες πληγές κλαδέματος. Ο ψεκασμός επιτρέπεται μόνο σε εγκαταστημένους οπωρώνες ή αμπελώνες από το τέταρτο (4ο) έτος από τη φύτευσή τους και μετά, ανάλογα με την ανάπτυξη των φυτών.
2) Για εφαρμογή σε εκτάσεις πριν την εγκατάσταση της καλλιέργειας, πρέπει να μεσολαβεί ένα μεσοδιάστημα τεσσάρων (4) ημερών από τον ψεκασμό μέχρι την άροση του εδάφους.
3) Στην περίπτωση συγκομιδής της Ελιάς στο έδαφος (και όχι στο δένδρο), η μέγιστη επιτρεπόμενη δόση καθορίζεται στα 480 κ.εκ./στρ.
 Να εφαρμόζονται εναλλακτικές μέθοδοι αντιμετώπισης ζιζανίων (μηχανική μέθοδος, καλλιεργητικά μέτρα κλπ) όπου αυτό είναι δυνατό και να γίνεται εναλλαγή ζιζανιοκτόνων (ζιζανιοκτόνα με διαφορετικό τρόπο δράσης) για την αποφυγή ανάπτυξης ανθεκτικότητας των ζιζανίων στην δραστική ουσία glyphosate.
Το σκεύασμα παραμένει σταθερό για 2 χρόνια τουλάχιστον όταν αποθηκεύεται, στην αρχική κλειστή συσκευασία του και σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Συνθήκες εφαρμογής: -Κατά την διάρκεια της ανάμιξης / φόρτωσης: Γάντια από νιτρίλιο (ΕΝ 374-3), ολόσωμη φόρμα εργασίας από πολυεστέρα 65%/βαμβάκι 35% με βάρος 230 g/m2 ή περισσότερο με επεξεργασία υδατοαπωθητικότητας, μερικό εξοπλισμό ατομικής προστασίας (ΕΡΙ) (μπλούζα) κατηγορίας ΙΙΙ και τύπου ΡΒ (3) ο οποίος σαν φοριέται από πάνω από την ολόσωμη φόρμα που προαναφέρθηκε, προστατευτικές μπότες (ΕΝ 13 832-3), προστατευτικά γυαλιά (ΕΝ 166). -Κατά την διάρκεια της εφαρμογής: Ολόσωμη φόρμα εργασίας από πολυεστέρα 65%/βαμβάκι 35% με βάρος 230 g/m2 ή περισσότερο με επεξεργασία υδατοαπωθητικότητας, προστατευτικές μπότες (ΕΝ 13 832-3). Εφόσον πραγματοποιείται εφαρμογή με τρακτέρ χωρίς καμπίνα: Γάντια από νιτρίλιο (ΕΝ 374-3) μιας χρήσεως κατά την διάρκεια της εφαρμογής και σε περίπτωση παρέμβασης επί του υλικού κατά την φάση του ψεκασμού. Εφόσον πραγματοποιείται εφαρμογή με τρακτέρ με καμπίνα: Τα γάντια από νιτρίλιο (ΕΝ 374-3) μιας χρήσεως δεν είναι απαραίτητα παρά μόνο κατά την παρέμβαση επί του εξοπλισμού του ψεκασμού. Στην περίπτωση αυτή, τα γάντια δεν πρέπει να φοριούνται παρά μόνο στο εξωτερικό της καμπίνας και πρέπει να αποθηκεύονται κατόπιν της χρήσης στο εξωτερικό της καμπίνας. Εφόσον η εφαρμογή πραγματοποιείται με φορητό ψεκαστήρα πλάτης ή με ακροφύσιο το οποία κρατείται στο χέρι: Γάντια από νιτρίλιο (ΕΝ 374-3) επαναχρησιμοποιούμενα, αδιαπέραστος ρουχισμός, μπλούζα με μακριά μανίκια η οποία να συμμορφώνεται προς τους πιστοποιημένους κανονισμούς της κατηγορίας ΙΙΙ και του τύπου ΡΒ 3, ο οποίος να φοριέται από πάνω από την ολόσωμη φόρμα. Κατά την διάρκεια του καθαρισμού του εξοπλισμού του ψεκασμού: Γάντια από νιτρίλιο (ΕΝ 374-3), ολόσωμη φόρμα εργασίας από πολυεστέρα 65%/βαμβάκι 35% με βάρος 230 g/m2 ή περισσότερο με επεξεργασία υδατοαπωθητικότητας, μερικός εξοπλισμός ατομικής προστασίας (ΕΡΙ) (μπλούζα) κατηγορίας ΙΙΙ και τύπου ΡΒ (3) ο οποίος φοριέται από πάνω από την ολόσωμη φόρμα που προαναφέρθηκε, προστατευτικές μπότες (ΕΝ 13 832-3), προστατευτικά γυαλιά (ΕΝ 166). 1) Στις δενδρώδεις καλλιέργειες και στα Αμπέλια, ο ψεκασμός των ζιζανίων πρέπει να είναι κατευθυνόμενος αποφεύγοντας επαφή των σταγονιδίων του ψεκαστικού διαλύματος με φύλλωμα, τρυφερούς βλαστούς, παραφυάδες και μη επουλωμένες πληγές κλαδέματος. Ο ψεκασμός επιτρέπεται μόνο σε εγκαταστημένους οπωρώνες ή αμπελώνες από το τέταρτο (4ο) έτος από τη φύτευσή τους και μετά, ανάλογα με την ανάπτυξη των φυτών. 2) Για εφαρμογή σε εκτάσεις πριν την εγκατάσταση της καλλιέργειας, πρέπει να μεσολαβεί ένα μεσοδιάστημα τεσσάρων (4) ημερών από τον ψεκασμό μέχρι την άροση του εδάφους. 3) Στην περίπτωση συγκομιδής της Ελιάς στο έδαφος (και όχι στο δένδρο), η μέγιστη επιτρεπόμενη δόση καθορίζεται στα 480 κ.εκ./στρ.  Να εφαρμόζονται εναλλακτικές μέθοδοι αντιμετώπισης ζιζανίων (μηχανική μέθοδος, καλλιεργητικά μέτρα κλπ) όπου αυτό είναι δυνατό και να γίνεται εναλλαγή ζιζανιοκτόνων (ζιζανιοκτόνα με διαφορετικό τρόπο δράσης) για την αποφυγή ανάπτυξης ανθεκτικότητας των ζιζανίων στην δραστική ουσία glyphosate. Το σκεύασμα παραμένει σταθερό για 2 χρόνια τουλάχιστον όταν αποθηκεύεται, στην αρχική κλειστή συσκευασία του και σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Συνδυαστικότητα και φυτοτοξικότητα

Φυτοτοξικότητα:
Δεν είναι φυτοτοξικό όταν εφαρμόζεται σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στην ετικέτα του.
Μέγιστα Επιτρεπτά Όρια Υπολειμμάτων (MRLs) του παραπάνω σκευάσματος για τη συγγεκριμένη καλλιεργεια
Δραστική ουσίαΕπεξήγησηΜέγ.Υπολειμματικότητα
Glyphosate 0.1 mg/kg

Τύπος έγκρισης: Ανανέωση της άδειας μετά την ανανέωση της δ.ο. για CMS (άρθρο 43)
Λήξη έγκρισης: 15/12/2023
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Επικίνδυνο για το περιβάλλον (GHS09)

Επιστροφή στην σελίδα ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ