ΣΙΤΑΡΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ - PHYTON - εγκεκριμένα Φυτοφάρμακα
Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

ΣΙΤΑΡΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ - PHYTON

καψέλλα: Πλατύφυλλα Ετήσια ζιζάνια

PHYTON

Bensulfuron-methyl 50% / metsulfuron-methyl 4%

Βρέξιμοι Κόκκοι (WG) / Βοηθητικές ουσίες: 44.6%


Οδηγίες εφαρμογής για ΣΙΤΑΡΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ:

Δόσεις σκευάσματος, δραστικές ουσίες και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογια, και τρόπο εφαρμογής του PHYTON για χρηση σε ΣΙΤΑΡΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Εκλεκτικό διασυστηματικό μεταφυτρωτικό ζιζανιοκτόνο για την καταπολέμηση πλατύφυλλων ζιζανίων στα σιτηρά. Μίγμα δύο δραστικών ουσιών της ομάδας των σουλφονυλουριών, δρα αναστέλλοντας το ένζυμο Ακετογαλακτική συνθετάση (ALS). Απορροφάται κυρίως από τα φύλλα και δευτερευόντως από τις ρίζες των ζιζανίων και στη συνέχεια μεταφέρεται τόσο με τον ανιόντα όσο και με τον κατιόντα χυμό. Μερικές μέρες μετά τον ψεκασμό η ανάπτυξη των καταπολεμούμενων ζιζανίων έχει ήδη σταματήσει και τα πρώτα συμπτώματα αρχίζουν να εμφανίζονται. Τα συμπτώματα είναι ορατά 2-3 εβδομάδες μετά την εφαρμογή. Πλήρης νέκρωση επέρχεται σε διάστημα 4-6 εβδομάδων.
Μέθοδος εφαρμογής: Ομοιόμορφος ψεκασμός με μπεκ τύπου σκούπας, πίεση ψεκαστικού μέχρι 3 atm (45 psi).
-Καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνονται όταν εφαρμόζεται νωρίς, στα πρώτα στάδια ανάπτυξης των ζιζανίων (2 έως 6 πραγματικά φύλλα) και όταν τα ζιζάνια βρίσκονται σε ζωηρή ανάπτυξη.
*«Δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα και δεν έχει γίνει έλεγχος για ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις για τη χρήση ήσσονος σημασίας του έλυμου στο σιτάρι από τη χρήση του σκευάσματος. Ο κάτοχος της άδειας δεν φέρει ευθύνη για πιθανές αποτυχίες που αφορούν την αποτελεσματικότητα από τη εφαρμογή του σκευάσματος»
.
Καταπολεμoύμενα ζιζάνια:
Ευαίσθητα ζιζάνια (> 85%):
Καψέλλα (Capsella bursa-pastoris - CAPBP), Λάμιο (Lamium purpureum - LAMPU), Χαμομήλι (Matricaria recutita - MATCH), Στελλάρια (Stellaria media - STEME).
Μετρίως ευαίσθητα ζιζάνια (>70% <85%):
Κολλητσίδα (Galium aparine - GALAP), Παπαρούνα (Papaver rhoeas - PAPRH), Βερόνικα (Veronica hederifolia - VERHE, Veronica persica - VERPE).
Συνθήκες εφαρμογής: -Καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνονται όταν εφαρμόζεται νωρίς, στα πρώτα στάδια ανάπτυξης των ζιζανίων (2 έως 6 πραγματικά φύλλα) και όταν τα ζιζάνια βρίσκονται σε ζωηρή ανάπτυξη. *«Δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα και δεν έχει γίνει έλεγχος για ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις για τη χρήση ήσσονος σημασίας του έλυμου στο σιτάρι από τη χρήση του σκευάσματος. Ο κάτοχος της άδειας δεν φέρει ευθύνη για πιθανές αποτυχίες που αφορούν την αποτελεσματικότητα από τη εφαρμογή του σκευάσματος» . Καταπολεμoύμενα ζιζάνια: Ευαίσθητα ζιζάνια (> 85%): Καψέλλα (Capsella bursa-pastoris - CAPBP), Λάμιο (Lamium purpureum - LAMPU), Χαμομήλι (Matricaria recutita - MATCH), Στελλάρια (Stellaria media - STEME). Μετρίως ευαίσθητα ζιζάνια (>70% <85%): Κολλητσίδα (Galium aparine - GALAP), Παπαρούνα (Papaver rhoeas - PAPRH), Βερόνικα (Veronica hederifolia - VERHE, Veronica persica - VERPE).
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του ζιζανιοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Νέα έγκριση (CMS) (άρθρο 37.4)
Λήξη έγκρισης: 31/03/2025
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07+GHS09
Παρασκευάζεται από την:
UPL Europe Ltd. (Warrington)
Engine Rooms (1st Floor), Birchwood Park
WA3 6YN
Warrington
United Kingdom
TEL: +44 1925 859000
FAX: +44 1925 817 425
e-mail: maria.dalagiorgou@upl-ltd.com
Υπεύθυνοι διάθεσης στην αγορά::
UPL Ελλάς Α.Ε.
Ριζαρείου 16
15233
Χαλάνδρι
TEL: 210 5578777
e-mail: info.hellas@upl-ltd.com

Επιστροφή στην σελίδα ΣΙΤΑΡΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ