ΠΑΣΤΙΝΑΚΗ ή ΔΑΥΚΟΣ ή ΔΑΥΚΙ ΥΠΑΙΘΡΟΥ - FRESCO® - εγκεκριμένα Φυτοφάρμακα
Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

ΠΑΣΤΙΝΑΚΗ η ΔΑΥΚΟΣ η ΔΑΥΚΙ ΥΠΑΙΘΡΟΥ - FRESCO®

λουβουδιά πολύσπερμη: Πλατύφυλλα Ετήσια ζιζάνια

FRESCO®

Μetobromuron 40%

Συμπ. Αιώρημα (SC) / Βοηθητικές ουσίες: 65.46%


Οδηγίες εφαρμογής για ΠΑΣΤΙΝΑΚΗ ή ΔΑΥΚΟΣ ή ΔΑΥΚΙ ΥΠΑΙΘΡΟΥ:

Δόσεις σκευάσματος

Αιματόχορτο (Digitaria sanguinalis)
Μουχρίτσα (Echinochloa crus-galli)
Τραχύ Βλήτο (Amaranthus retroflexus)
Βλήτο (Amaranthus sp.)
Λουβουδιά (Chenopodium sp.)
Λουβουδιά (Chenopodium album)
Αγριομαργαρίτα (Chrysanthemum segetum)
Κοινή Παπαρούνα (Papaver rhoeas)
Γλυστρίδα (Αντράκλα) (Portulaca oleracea)
250 Κυβ.εκ. (ml) στο στρέμμα
Αιτίες Χορηγησης σκευάσματος: Αγρωστώδη Ετήσια, Πλατύφυλλα Ετήσια,
Όγκος ψεκαστικού υγρού: 20 - 30 λίτρα / στρέμμα
Μέγιστος αριθμός εφαρμογών ανά καλλ/κή περίοδο: 1
Προφυτρωτικά εφαρμογή με καθολικό ψεκασμό Για σποροπαραγωγή
Το σκέυασμα συνταγογραφείται στην καλλιέργεια "ΠΑΣΤΙΝΑΚΗ ΥΠΑΙΘΡΟΥ" τις κατηγορίας "ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΥΠΑΙΘΡΟΥ".
Από την ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΦΗ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ μόνο τα σκευάσματα που προορίζονται για εχθρούς, ασθένειες και ζιζάνια ήσσονος σημασίας.
Επίσης μπορούν να εξαιρεθούν μικρά μεγέθη συσκευασιών που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν σε υπαίθριες καλλιέργειες των οποίων η έκταση δεν ξεπερνά το ένα (1) στρέμμα και δεν φέρουν σήμανση με νεκροκεφαλή.
Τα παραπάνω όμως ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ της Ηλεκτρονικής Καταγραφής Πώλησης.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Το FRESCO® είναι εκλεκτικό προφυτρωτικό ζιζανιοκτόνο για τον έλεγχο ετήσιων πλατύφυλλων και αγρωστωδών ζιζανίων. Η δ.ο. metobromuron απορροφάται από τις ρίζες και δρα αναστέλλοντας την διαδικασία της φωτοσύνθεσης (συγκεκριμένα την φωτοσυνθετική μεταφορά ηλεκτρονίων στο φωτοσυνθετικό σύστημα PSII) με αποτέλεσμα την καταστροφή των ζιζάνιων.
Μέθοδος εφαρμογής: Ομοιόμορφος ψεκασμός σε κατάλληλα προετοιμασμένο έδαφος. Εφαρμόζεται μόνο με ψεκαστήρες προσαρμοσμένους σε ελκυστήρα. Δεν επιτρέπεται η εφαρμογή με χειροκίνητους/επινώτειους ψεκαστήρες.
1.Ψεκάστε σε κατάλληλα προετοιμασμένο έδαφος.
2.Η εδαφική υγρασία ευνοεί τη αποτελεσματικότητα του προϊόντος. Για αυτό πρέπει να εφαρμοστεί όταν το έδαφος είναι στο ρώγο του και ιδανικά αμέσως μετά ή πριν τη βροχή.
3.Μέγιστος όγκος ψεκαστικού υγρού για εφαρμογές υπαίθρου: 30 λίτρα / στρ.
4.Μπορεί να προκληθούν δυσμενείς επιπτώσεις στην έκπτυξη και στην ανάπτυξη των καλλιεργειών υπό συνθήκες στρες όπως: έλλειψη εδαφικής υγρασίας, παγετό, έντονες βροχοπτώσεις ή άρδευση σε ελαφρά εδάφη).
5.Αποφύγετε τη διασπορά ψεκαστικών σταγονιδίων σε γειτονικές ευαίσθητες καλλιέργειες.
6.Μετά τη συγκομιδή του σπαραγγιού, προφυτρωτικά από την καλλιέργεια και τα ζιζάνια, μετά την ισοπέδωση του εδάφους.
7.Προφυτρωτική εφαρμογή αμέσως μετά τη σπορά (κατά προτίμηση εντός 5 ημερών) και πριν οι κοτυληδόνες/ κολεόπτυλα βρεθούν κοντά στην επιφάνεια του εδάφους.
ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΟΥΜΕΝΑ ΖΙΖΑΝΙΑ:
Ευαίσθητα ζιζάνια:
Amaranthus spp (AMASS) Βλήτα, Amaranthus retroflexus (AMARE) Τραχύ βλήτο, Papaver rhoeas (PAPRH) Παπαρούνα, Portulaca oleracea (POROL) Γλυστρίδα (αποτελεσματικό από τη δόση των 250 κ.εκ.).
Μετρίως ευαίσθητα ζιζάνια:
Chenopodium album (CHEAL), Chenopodium sp.(CHESS) Λουβουδιά, Chrysanthemum segetum (CHYSE) Αγριομαργαρίτα (αποτελεσματικό από τη δόση 250 κ.εκ.), Digitaria sanguinalis (DIGSA) Αιματόχορτο, Echinochloa crus-galli (ECHCG) Μουχρίτσα.
*Για την ανωτέρω χρήση ήσσονος σημασίας (καπνός), δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα και δεν έχει γίνει έλεγχος για ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις στην καλλιέργεια του καπνού από τη χρήση του σκευάσματος.
Για τη χρήση αυτή, ο κάτοχος της άδειας δεν φέρει ευθύνη για πιθανές αποτυχίες που αφορούν την αποτελεσματικότητα ή τη φυτοτοξικότητα από τη χρήση του σκευάσματος.
Συνθήκες εφαρμογής: 1.Ψεκάστε σε κατάλληλα προετοιμασμένο έδαφος. 2.Η εδαφική υγρασία ευνοεί τη αποτελεσματικότητα του προϊόντος. Για αυτό πρέπει να εφαρμοστεί όταν το έδαφος είναι στο ρώγο του και ιδανικά αμέσως μετά ή πριν τη βροχή. 3.Μέγιστος όγκος ψεκαστικού υγρού για εφαρμογές υπαίθρου: 30 λίτρα / στρ. 4.Μπορεί να προκληθούν δυσμενείς επιπτώσεις στην έκπτυξη και στην ανάπτυξη των καλλιεργειών υπό συνθήκες στρες όπως: έλλειψη εδαφικής υγρασίας, παγετό, έντονες βροχοπτώσεις ή άρδευση σε ελαφρά εδάφη). 5.Αποφύγετε τη διασπορά ψεκαστικών σταγονιδίων σε γειτονικές ευαίσθητες καλλιέργειες. 6.Μετά τη συγκομιδή του σπαραγγιού, προφυτρωτικά από την καλλιέργεια και τα ζιζάνια, μετά την ισοπέδωση του εδάφους. 7.Προφυτρωτική εφαρμογή αμέσως μετά τη σπορά (κατά προτίμηση εντός 5 ημερών) και πριν οι κοτυληδόνες/ κολεόπτυλα βρεθούν κοντά στην επιφάνεια του εδάφους. ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΟΥΜΕΝΑ ΖΙΖΑΝΙΑ: Ευαίσθητα ζιζάνια: Amaranthus spp (AMASS) Βλήτα, Amaranthus retroflexus (AMARE) Τραχύ βλήτο, Papaver rhoeas (PAPRH) Παπαρούνα, Portulaca oleracea (POROL) Γλυστρίδα (αποτελεσματικό από τη δόση των 250 κ.εκ.). Μετρίως ευαίσθητα ζιζάνια: Chenopodium album (CHEAL), Chenopodium sp.(CHESS) Λουβουδιά, Chrysanthemum segetum (CHYSE) Αγριομαργαρίτα (αποτελεσματικό από τη δόση 250 κ.εκ.), Digitaria sanguinalis (DIGSA) Αιματόχορτο, Echinochloa crus-galli (ECHCG) Μουχρίτσα. *Για την ανωτέρω χρήση ήσσονος σημασίας (καπνός), δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα και δεν έχει γίνει έλεγχος για ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις στην καλλιέργεια του καπνού από τη χρήση του σκευάσματος. Για τη χρήση αυτή, ο κάτοχος της άδειας δεν φέρει ευθύνη για πιθανές αποτυχίες που αφορούν την αποτελεσματικότητα ή τη φυτοτοξικότητα από τη χρήση του σκευάσματος.

Συνδυαστικότητα και φυτοτοξικότητα

Φυτοτοξικότητα:
Δεν είναι φυτοτοξικό και δεν επηρεάζει την βλαστικότητα των σπόρων σε καλλιέργειες για σποροπαραγωγή, όταν εφαρμόζεται σύμφωνα με τις συνιστώμενες οδηγίες χρήσης, δόσεις και
προφυλάξεις.

Τύπος έγκρισης: Αμοιβαία αναγνώριση (άρθρο 40)
Λήξη έγκρισης: 31/12/2025
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS08+GHS09
Παρασκευάζεται από την:
CERTIS BELCHIM B.V.
Stadsplateau 16, 3521
P.O. Box 607, 3500 AP
AZ Utrecht
NETHERLANDS
TEL: +44 (0) 1223653454
e-mail: young@certiseurope.com
Υπεύθυνοι διάθεσης στην αγορά::
UPL Ελλάς Α.Ε.
Ριζαρείου 16
15233
Χαλάνδρι
TEL: 210 5578777
e-mail: info.hellas@upl-ltd.com

Επιστροφή στην σελίδα ΠΑΣΤΙΝΑΚΗ ή ΔΑΥΚΟΣ ή ΔΑΥΚΙ ΥΠΑΙΘΡΟΥ