ΣΟΡΓΟ - BELIUR 4 OD - εγκεκριμένα Φυτοφάρμακα
Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

ΣΟΡΓΟ - BELIUR 4 OD

τάτουλας: Πλατύφυλλα Ετήσια ζιζάνια

BELIUR 4 OD

Nicosulfuron 4%

Ελαιώδες εναιώρημα (OD) / Βοηθητικές ουσίες: 95.5%


Οδηγίες εφαρμογής για ΣΟΡΓΟ:

Δόσεις σκευάσματος, δραστικές ουσίες και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογια, και τρόπο εφαρμογής του BELIUR 4 OD για χρηση σε ΣΟΡΓΟ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Διασυστηματικό μεταφυτρωτικό ζιζανιοκτόνο, για την καταπολέμηση ορισμένων αγρωστωδών και πλατύφυλλων ζιζανίων σε καλλιέργειες αραβοσίτου. To nicosulfuron δρα παρεμποδίζοντας το ένζυμο ALS, συνθετάση του οξειγαλακτικού.
Μέθοδος εφαρμογής: Καθολικός μεταφυτρωτικός ψεκασμός φυλλώματος με πίεση μικρότερη των 2,5 atm με τα συνήθη ψεκαστικά εδάφους και με 20-40 λίτρα ψεκαστικού υγρού ανά στρέμμα, με μπεκ τύπου σκούπας
Οι εφαρμογές γίνονται στα 2-8 φύλλα της καλλιέργειας του αραβόσιτου
Όταν έχουμε σταδιακή εμφάνιση των ζιζανίων στο χρόνο, συνιστώνται 2 εφαρμογές σε μεσοδιάστημα 7-14 ημέρες, ως εξής : 1η εφαρμογή με δόση 100 κ.εκ/στρέμμα και 2η εφαρμογή με δόση 50κ.εκ/στρέμμα.
Το εγκεκριμένο Έντυπο Ορθής Γεωργικής Πρακτικής (GEP) παρουσιάζεται στο Παράρτημα ΙΙ της παρούσας
Να μην πραγματοποιείται ψεκασμός εάν αναμένεται βροχή στις επόμενες 6 ώρες.
Σε περίπτωση αποτυχίας της καλλιέργειας στην οποία χρησιμοποιήθηκε το BELIUR 4 OD, στον ίδιο αγρό, και κατά την ίδια περίοδο, μπορεί να ξανασπαρεί μόνο αραβόσιτος.
Για σπορά χειμερινού σιταριού πρέπει περάσουν τουλάχιστον 4 μήνες και οποιασδήποτε άλλης καλλιέργειας την επόμενη άνοιξη (1 έτος μετά) από την εφαρμογή του BELIUR 4 OD και αφού προηγηθεί βαθιά άρωση.
Συνθήκες εφαρμογής: Οι εφαρμογές γίνονται στα 2-8 φύλλα της καλλιέργειας του αραβόσιτου Όταν έχουμε σταδιακή εμφάνιση των ζιζανίων στο χρόνο, συνιστώνται 2 εφαρμογές σε μεσοδιάστημα 7-14 ημέρες, ως εξής : 1η εφαρμογή με δόση 100 κ.εκ/στρέμμα και 2η εφαρμογή με δόση 50κ.εκ/στρέμμα. Το εγκεκριμένο Έντυπο Ορθής Γεωργικής Πρακτικής (GEP) παρουσιάζεται στο Παράρτημα ΙΙ της παρούσας Να μην πραγματοποιείται ψεκασμός εάν αναμένεται βροχή στις επόμενες 6 ώρες. Σε περίπτωση αποτυχίας της καλλιέργειας στην οποία χρησιμοποιήθηκε το BELIUR 4 OD, στον ίδιο αγρό, και κατά την ίδια περίοδο, μπορεί να ξανασπαρεί μόνο αραβόσιτος. Για σπορά χειμερινού σιταριού πρέπει περάσουν τουλάχιστον 4 μήνες και οποιασδήποτε άλλης καλλιέργειας την επόμενη άνοιξη (1 έτος μετά) από την εφαρμογή του BELIUR 4 OD και αφού προηγηθεί βαθιά άρωση.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του ζιζανιοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Επανέγκριση (άρθρο 80.5). Σκευάσματα που υπέβαλαν φάκελο προ 6/2011 και εγκρίθηκαν με το ΠΔ 115
Λήξη έγκρισης: 31/12/2024
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Επικίνδυνο για το περιβάλλον (GHS09)

Επιστροφή στην σελίδα ΣΟΡΓΟ