ΒΡΩΜΗ - CUGAT - εγκεκριμένα Φυτοφάρμακα
Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

ΒΡΩΜΗ - CUGAT

πολυκόµπια: Πλατύφυλλα Ετήσια ζιζάνια

CUGAT

fluroxypyr- meptyl 20%

Εναιώρημα (λάδι σε νερό) (EW) / Βοηθητικές ουσίες: 71.65%


Οδηγίες εφαρμογής για ΒΡΩΜΗ:

Δόσεις σκευάσματος

Μεγαλόκαρπη Κολλητσίδα (Galium aparine)
Πολυκόμπι (Polygonum aviculare)
Βερόνικα (Veronica persica)
Βερόνικα (Veronica hederifolla)
100 Κυβ.εκ. (ml) στο στρέμμα
Αιτίες Χορηγησης σκευάσματος: Πλατύφυλλα Ετήσια,
Όγκος ψεκαστικού υγρού: 20 - 40 λίτρα / στρέμμα
Μέγιστος αριθμός εφαρμογών ανά καλλ/κή περίοδο: 1
Μέθοδος εφαρμογής: Ψεκασμός φυλλώματος
Μεταφυτρωτικά από τα 2 φύλλα έως το πλήρες ξεδίπλωμα του φύλλου σημαίας BBCH 12-39
Τελευταία επέμβαση πρίν τη συγκομιδή: Δεν ορίζεται λόγω του χρόνου εφαρμογής
Από την ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΦΗ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ μόνο τα σκευάσματα που προορίζονται για εχθρούς, ασθένειες και ζιζάνια ήσσονος σημασίας.
Επίσης μπορούν να εξαιρεθούν μικρά μεγέθη συσκευασιών που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν σε υπαίθριες καλλιέργειες των οποίων η έκταση δεν ξεπερνά το ένα (1) στρέμμα και δεν φέρουν σήμανση με νεκροκεφαλή.
Τα παραπάνω όμως ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ της Ηλεκτρονικής Καταγραφής Πώλησης.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Το CUGAT είναι εκλεκτικό μεταφυτρωτικό ζιζανιοκτόνο για την αντιμετώπιση πλατύφυλλων ζιζανίων στα εσπεριδοειδή, τα μηλοειδή, την ελιά, τα σιτηρά και τον αραβόσιτο. Απορροφάται κυρίως από τα φύλλα και μεταφέρεται γρήγορα σε άλλα μέρη του φυτού. Προωθεί την επιμήκυνση των κυττάρων και αναστέλλει τη σύνθεση του RNA. Προκαλεί συμπτώματα όπως εκείνα των αυξινών, π.χ. κατσάρωμα και παραμόρφωση των φύλλων.
Μέθοδος εφαρμογής: ελιά, τα σιτηρά και τον αραβόσιτο. Απορροφάται κυρίως από τα φύλλα και μεταφέρεται γρήγορα σε άλλα μέρη του φυτού. Προωθεί την επιμήκυνση των κυττάρων και αναστέλλει τη σύνθεση του RNA. Προκαλεί συμπτώματα όπως εκείνα των αυξινών, π.χ. κατσάρωμα και παραμόρφωση των φύλλων.
1. Σε εσπεριδοειδή, μηλοειδή και ελιές εφαρμόστε το CUGAT με κατευθυνόμενo ψεκασμό κάτω από την κόμη των δέντρων και όχι ανάμεσα στις γραμμές (μέγιστη κάλυψη του 1/3 της επιφάνειας του αγρού).
2. Ο χαμηλότερος όγκος νερού πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο σε καλλιέργειες με πολύ αραιές φυλλικές επιφάνειες και σε μικρά ζιζάνια. Στις μεταγενέστερες εφαρμογές, όπου η φυλλική επιφάνεια της καλλιέργειας είναι πυκνή, ο όγκος ψεκασμού πρέπει να αυξηθεί στα 40 λίτρα νερού ανά στρέμμα.
3. Θα πρέπει να αποφύγετε το προϊόν να έλθει σε επαφή με φύλλα ή πράσινα μέρη άλλων καλλιεργειών, ακόμη και σε μορφή ατμών μεταφερόμενων από τον άνεμο.
4. Να μην συλλέγονται ελιές από το έδαφος προκειμένου να αποφευχθούν υπολείμματα.
Συνθήκες εφαρμογής: 1. Σε εσπεριδοειδή, μηλοειδή και ελιές εφαρμόστε το CUGAT με κατευθυνόμενo ψεκασμό κάτω από την κόμη των δέντρων και όχι ανάμεσα στις γραμμές (μέγιστη κάλυψη του 1/3 της επιφάνειας του αγρού). 2. Ο χαμηλότερος όγκος νερού πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο σε καλλιέργειες με πολύ αραιές φυλλικές επιφάνειες και σε μικρά ζιζάνια. Στις μεταγενέστερες εφαρμογές, όπου η φυλλική επιφάνεια της καλλιέργειας είναι πυκνή, ο όγκος ψεκασμού πρέπει να αυξηθεί στα 40 λίτρα νερού ανά στρέμμα. 3. Θα πρέπει να αποφύγετε το προϊόν να έλθει σε επαφή με φύλλα ή πράσινα μέρη άλλων καλλιεργειών, ακόμη και σε μορφή ατμών μεταφερόμενων από τον άνεμο. 4. Να μην συλλέγονται ελιές από το έδαφος προκειμένου να αποφευχθούν υπολείμματα.

Συνδυαστικότητα και φυτοτοξικότητα

Συνδυαστικότητα:
-
Μέγιστα Επιτρεπτά Όρια Υπολειμμάτων (MRLs) του παραπάνω σκευάσματος για τη συγγεκριμένη καλλιεργεια
Δραστική ουσίαΕπεξήγησηΜέγ.Υπολειμματικότητα
fluroxypyr- meptyl Άθροισμα της ουσίας fluroxypyr, των αλάτων του, των εστέρων του και των συζεύξεων του, που εκφράζονται ως fluroxypyr 0.1 mg/kg

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Νέα έγκριση (CMS) (άρθρο 37.4)
Λήξη έγκρισης: 31/12/2025
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Επικίνδυνο για το περιβάλλον (GHS09)
Παρασκευάζεται από την:
LAINCO S.A.
Pol. Ind. Can Jardi, Avda. Bizet, 8-12
08191 Rubi
Barcelona
SPAIN
e-mail: jherrero@lainco.es
Υπεύθυνοι διάθεσης στην αγορά::
ΠΡΟΦΑΡΜ ΑΕΒΕ
ΒΙΠΕΘ ΣΙΝΔΟΥ ΟΤ 20
57022
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
TEL: 2310 798021
FAX: 2310 545036
e-mail: info@profarm.gr

Επιστροφή στην σελίδα ΒΡΩΜΗ