ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ - STEADFAST DUO 45 WG - εγκεκριμένα Φυτοφάρμακα
Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ - STEADFAST DUO 45 WG

πολυκόµπια: Πλατύφυλλα Ετήσια ζιζάνια

STEADFAST DUO 45 WG

Nicosulfuron 30% / Rimsulfuron 15%

Βρέξιμοι Κόκκοι (WG) / Βοηθητικές ουσίες: 51.4%


Οδηγίες εφαρμογής για ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ:

Δόσεις σκευάσματος, δραστικές ουσίες και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογια, και τρόπο εφαρμογής του STEADFAST DUO 45 WG για χρηση σε ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Εκλεκτικό μεταφυτρωτικό ζιζανιοκτόνο της ομάδας των σουλφονυλουριών, για την καταπολέμηση αγρωστωδών και πλατύφυλλων ζιζανίων στην καλλιέργεια του καλαμποκιού. Δρα διασυστηματικά. Απορροφάται κυρίως από το φύλλωμα και δευτερευόντως από τη ρίζα των ζιζανίων. Μετακινείται στα ακραία μεριστώματα βλαστού και ρίζας και εμποδίζει την ανάπτυξη των ζιζανίων.
Μέθοδος εφαρμογής: Καθολικός μεταφυτρωτικός ψεκασμός φυλλώματος και με πίεση μικρότερη από 2,5 Atm (40 psi) με τα συνήθη ψεκαστικά εδάφους και με 20-40 λίτρα ψεκαστικού υγρού ανά στρέμμα, με μπεκ τύπου σκούπας.
1)Τα αποτελέσματα είναι καλύτερα όταν ο ψεκασμός γίνεται όταν τα περισσότερα ζιζάνια έχουν φυτρώσει και βρίσκονται σε μικρό στάδιο ζωηρής ανάπτυξης.
2)Ο ψεκασμός γίνεται όταν το καλαμπόκι βρίσκεται στο στάδιο των 2-8 φύλλων (BBCH 12-18).
3)Η προσθήκη μη ιονιζόμενου επιφανειοδραστικού Trend 90 SL σε αναλογία 0,1% κατ’ όγκο ή λαδιού Codacide EC στη δόση των 125 κ.εκ./στρ είναι απαραίτητη για τη δράση του ζιζανιοκτόνου
4)Υγρασία του εδάφους και ζεστός καιρός επιταχύνουν τη δράση του ενώ μεγάλη ξηρασία και πολύ κρύο την επιβραδύνουν.
5)Δεν χρειάζεται επανάληψη του ψεκασμού αν βρέξει αφού περάσουν 3-4 ώρες από τον ψεκασμό.
Π.χ Διαχείριση ανθεκτικότητας, Οδηγίες για χρήση σε IPM προγράμματα κ.λ.π.
Η συνεχής χρήση στον ίδιο αγρό ζιζανιοκτόνων που έχουν παρόμοιο τρόπο δράσης οδηγεί συχνά στην επιλογή ανθεκτικών βιοτύπων ζιζανίων στα χρησιμοποιούμενα ζιζανιοκτόνα. Τέτοιοι βιότυποι αν δεν καταπολεμηθούν πολλαπλασιάζονται γρήγορα και επικρατούν έναντι των ευαίσθητων βιοτύπων.
Ένας βιότυπος ενός ευαίσθητου ζιζανίου θεωρείται ανθεκτικός σε κάποιο ζιζανιοκτόνο όταν επιβιώνει μετά από ορθή εφαρμογή της συνιστώμενης δόσης του.
Η ανάπτυξη ανθεκτικών βιοτύπων ενός είδους ζιζανίου μπορεί να αποφευχθεί ή να επιβραδυνθεί με την εναλλαγή (ή ανάμιξη) αποτελεσματικών ζιζανιοκτόνων που έχουν διαφορετικό τρόπο δράσης.
Συνθήκες εφαρμογής: 1)Τα αποτελέσματα είναι καλύτερα όταν ο ψεκασμός γίνεται όταν τα περισσότερα ζιζάνια έχουν φυτρώσει και βρίσκονται σε μικρό στάδιο ζωηρής ανάπτυξης. 2)Ο ψεκασμός γίνεται όταν το καλαμπόκι βρίσκεται στο στάδιο των 2-8 φύλλων (BBCH 12-18). 3)Η προσθήκη μη ιονιζόμενου επιφανειοδραστικού Trend 90 SL σε αναλογία 0,1% κατ’ όγκο ή λαδιού Codacide EC στη δόση των 125 κ.εκ./στρ είναι απαραίτητη για τη δράση του ζιζανιοκτόνου 4)Υγρασία του εδάφους και ζεστός καιρός επιταχύνουν τη δράση του ενώ μεγάλη ξηρασία και πολύ κρύο την επιβραδύνουν. 5)Δεν χρειάζεται επανάληψη του ψεκασμού αν βρέξει αφού περάσουν 3-4 ώρες από τον ψεκασμό. Π.χ Διαχείριση ανθεκτικότητας, Οδηγίες για χρήση σε IPM προγράμματα κ.λ.π. Η συνεχής χρήση στον ίδιο αγρό ζιζανιοκτόνων που έχουν παρόμοιο τρόπο δράσης οδηγεί συχνά στην επιλογή ανθεκτικών βιοτύπων ζιζανίων στα χρησιμοποιούμενα ζιζανιοκτόνα. Τέτοιοι βιότυποι αν δεν καταπολεμηθούν πολλαπλασιάζονται γρήγορα και επικρατούν έναντι των ευαίσθητων βιοτύπων. Ένας βιότυπος ενός ευαίσθητου ζιζανίου θεωρείται ανθεκτικός σε κάποιο ζιζανιοκτόνο όταν επιβιώνει μετά από ορθή εφαρμογή της συνιστώμενης δόσης του. Η ανάπτυξη ανθεκτικών βιοτύπων ενός είδους ζιζανίου μπορεί να αποφευχθεί ή να επιβραδυνθεί με την εναλλαγή (ή ανάμιξη) αποτελεσματικών ζιζανιοκτόνων που έχουν διαφορετικό τρόπο δράσης.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του ζιζανιοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Παλιές δραστικές ουσίες, οι οποίες δεν συμπεριλαμβάνονται ακόμη στο Παράρτημα 1 της Οδηγίας 91/414/ΕΕ
Λήξη έγκρισης: 31/12/2012
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //

Σημείωση: Οσα σκευάσματα εμφανίζονται στους καταλόγους, παρόλο που η ημερομηνία λήξης τους είναι προγενέστερη της σημερινής, για τα οποία δεν υπάρχει ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ή δεν εμφανίζεται η λέξη ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ, η έγκρισή τους είναι σε ισχύ και βρίσκονται σε διαδικασία ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.

Επικίνδυνο για το περιβάλλον (GHS09)

Επιστροφή στην σελίδα ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ