ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ - CALARIS 400 SC - εγκεκριμένα Φυτοφάρμακα
Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ - CALARIS 400 SC

γλυστρίδα (αντράκλα): Πλατύφυλλα Ετήσια ζιζάνια

CALARIS 400 SC

Terbuthylazine 33% / Mesotrione 7%

Συμπ. Αιώρημα (SC) / Βοηθητικές ουσίες: 62.09%


Οδηγίες εφαρμογής για ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ:

Δόσεις σκευάσματος, δραστικές ουσίες και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογια, και τρόπο εφαρμογής του CALARIS 400 SC για χρηση σε ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Διασυστηματικό μεταφυτρωτικό ζιζανιοκτόνο για την καταπολέμηση ετήσιων αγρωστωδών και πλατύφυλλων ζιζανίων στον αραβόσιτο που μετακινείται ανοδικά και καθοδικά στο φυτό. Τα ζιζάνια απορροφούν το ζιζανιοκτόνο από τα φύλλα τους βλαστούς και τις ρίζες και σταματούν την ανάπτυξή τους σύντομα μετά την εφαρμογή. Η δ.ο. mesotrione παρεμποδίζει τη βιοσύνθεση της πλαστοκινόνης και των καροτινοειδών με δράση στο ένζυμο 4-HPPD. Η δ.ο. terbuthylazine δρα ως παρεμποδιστής της φωτοσύνθεσης.
Τρόπος Εφαρμογής: Καθολικός ομοιόμορφος ψεκασμός της επιφάνειας του εδάφους, με ψεκαστήρα υψηλού όγκου και ψεκαστικό υγρό 20-30 λίτρα ανά στρέμμα. Χρησιμοποιείτε ακροφύσια τύπου σκούπας με πίεση 1,5 – 3 bar και απόσταση της ψεκαστικής ράβδου από το έδαφος 40-50 εκ.
Ψεκασμός υπό συνεχή ανάδευση
1.Η δόση των 100-125 κ.εκ./στρ. χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση των πλατυφύλλων ζιζανίων, ενώ η δόση των 150 κ.εκ./στρ. εφαρμόζεται για την καταπολέμηση της γλυστρίδας, των ετησίων αγρωστωδών ζιζανίων ή όταν χρειάζεται υπολειμματική διάρκεια δράσης για την καταπολέμηση από εδάφους των ζιζανίων που θα βλαστήσουν μετά την εφαρμογή.
2.Για τα ζιζάνια Μουχρίτσα (Echinochloa crus-galli) και Αιματόχορτο (Digitaria sanguinalis) η εφαρμογή θα πρέπει να γίνεται μέχρι το τρίτο φύλλο του ζιζανίου (BBCH 13).
Συνθήκες εφαρμογής: 1.Η δόση των 100-125 κ.εκ./στρ. χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση των πλατυφύλλων ζιζανίων, ενώ η δόση των 150 κ.εκ./στρ. εφαρμόζεται για την καταπολέμηση της γλυστρίδας, των ετησίων αγρωστωδών ζιζανίων ή όταν χρειάζεται υπολειμματική διάρκεια δράσης για την καταπολέμηση από εδάφους των ζιζανίων που θα βλαστήσουν μετά την εφαρμογή. 2.Για τα ζιζάνια Μουχρίτσα (Echinochloa crus-galli) και Αιματόχορτο (Digitaria sanguinalis) η εφαρμογή θα πρέπει να γίνεται μέχρι το τρίτο φύλλο του ζιζανίου (BBCH 13).
Φυτοτοξικότητα:
Μπορεί να εμφανισθούν ήπια συμπτώματα φυτοτοξικότητας τα οποία όμως είναι παροδικά και δεν επηρεάζουν την απόδοση της καλλιέργειας.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του ζιζανιοκτόνου

Συσκευασία:
-Είδος-Μέγεθος-Υλικό:
1.Μπουκάλια. 100, 150, 300, 500 και 600 κ.εκ., 1, 3 και 5 λίτρα. ΗDPE.
2.Μπιτόνια. 5, 10 και 20 λίτρα. ΗDPE.

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Ανανέωση της άδειας μετά την ανανέωση της δ.ο. για CMS (άρθρο 43)
Λήξη έγκρισης: 31/12/2025
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07+GHS08+GHS09

Επιστροφή στην σελίδα ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ