ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ - MERLIN 75 WG - εγκεκριμένα Φυτοφάρμακα
Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ - MERLIN 75 WG

γλυστρίδα (αντράκλα): Πλατύφυλλα Ετήσια ζιζάνια

MERLIN 75 WG

Isoxaflutole 75%

Βρέξιμοι Κόκκοι (WG) / Βοηθητικές ουσίες: 21%


Οδηγίες εφαρμογής για ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ:

Δόσεις σκευάσματος, δραστικές ουσίες και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογια, και τρόπο εφαρμογής του MERLIN 75 WG για χρηση σε ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Ζιζανιοκτόνο. Το ζιζανιοκτόνο Merlin με δραστική ουσία Isoxaflutole, παρεμποδίζει την βιοσύνθεση των καροτενοειδών με αποτέλεσμα την καταστροφή της χλωροφύλλης λόγω φωτοοξείδωσης και την λεύκανση των ζιζανίων. Χρησιμοποιείται μετασπαρτικά-προφυτρωτικά της καλλιέργειας του αραβοσίτου. Όταν τα ζιζάνια έρχονται σε επαφή με το ζιζανιοκτόνο, είτε αποτυγχάνουν να φυτρώσουν είτε αποχρωματίζονται και νεκρώνονται.
Τρόπος Εφαρμογής: Εφαρμόζεται μετασπαρτικά, προφυτρωτικά της καλλιέργειας, μέχρι και τέσσερις ημέρες μετά την σπορά. Ψεκασμός εδάφους με 30-50 λίτρα ψεκαστικού υγρού/στρέμμα με μπεκ τύπου σκούπας και πίεση 2-3 atm. Βροχή ή πότισμα ύψους 5 mm σε διάστημα 5 ημερών μετά την εφαρμογή αυξάνει την αποτελεσματικότητα.
Φυτοτοξικότητα:
Να μην εφαρμόζεται σε καλλιέργειες καλαμποκιού που βρίσκεται στο στάδιο φυτρώματος. Η εφαρμογή να γίνεται μέχρι και 4 ημέρες μετά τη σπορά. Στα πολύ ελαφρά, αμμώδη εδάφη, να αποφεύγεται η εφαρμογή του.
Να μην χρησιμοποιείται στον αραβόσιτο σποροπαραγωγής.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του ζιζανιοκτόνου

Συσκευασία:
-Είδος: Φιάλες με ενσωματωμένο δοσομετρητή.
-Μέγεθος: 250, 500, 1000 κ.εκ. με ενσωματωμένο δοσομετρητή (οι οποίες θα περιέχουν 100, 250, 500 γραμμάρια προϊόντος αντίστοιχα).
-Υλικό: Yψηλής πυκνότητας πολυαιθυλένιο/πολυαμίδιο (HDPE/PA).

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Οριστική έγκριση για ΔΟ του Παραρτήματος Ι της Οδηγίας 91/414/ΕΕ (σύμφωνα με το άρθρο 4 της Οδηγίας 91/414/ΕΕ)
Λήξη έγκρισης: 31/07/2019
Ημερομηνία απόσυρσης: 13/09/2023
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //

Σημείωση: Οσα σκευάσματα εμφανίζονται στους καταλόγους, παρόλο που η ημερομηνία λήξης τους είναι προγενέστερη της σημερινής, για τα οποία δεν υπάρχει ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ή δεν εμφανίζεται η λέξη ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ, η έγκρισή τους είναι σε ισχύ και βρίσκονται σε διαδικασία ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.

Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS08+GHS09

Επιστροφή στην σελίδα ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ