ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ - ELUMIS 105 OD - εγκεκριμένα Φυτοφάρμακα
Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ - ELUMIS 105 OD

γλυστρίδα (αντράκλα): Πλατύφυλλα Ετήσια ζιζάνια

ELUMIS 105 OD

Mesotrione 7.5% / Nicosulfuron 3%

Ελαιώδες εναιώρημα (OD) / Βοηθητικές ουσίες: 88.21%


Οδηγίες εφαρμογής για ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ:

Δόσεις σκευάσματος

Αιματόχορτο (Digitaria sanguinalis)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Μουχρίτσα (Echinochloa crus-galli)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Κοινή Πόα (Poa annua)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Σετάρια (Setaria sp.)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Βέλιουρας (Sorghum halepense)
Αγριομπαμπακιά (Abutilon theophrasti)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Τραχύ Βλήτο (Amaranthus retroflexus)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Ατριπληξ Ή Αγριοσπανάκι (Atriplex portulacoides)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Λουβουδιά (Chenopodium album)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Τάτουλας (Datura stramonium)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Αγριοπιπεριά (Polygonum persicaria)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Γλυστρίδα (Αντράκλα) (Portulaca oleracea)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Αγριοντοματιά
Στύφνος
(Solanum nigrum)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Σπεργούλα (Spergula arvensis)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Στελλάρια (Stellaria media)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Κοινός Αγριοπανσές (Viola arvensis)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Αγριομελιτζάνα (Xanthium strumarium)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Καλινσόγκα (Galinsoga parviflora)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Αγρια Ρόκα (Diplotaxis sp.)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Αγρια Ρόκα (Diplotaxis erucoides)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Κύπερη (Cyperus sp.)
150 Κυβ.εκ. (ml) στο στρέμμα
Αιτίες Χορηγησης σκευάσματος: Αγρωστώδη Ετήσια, Αγρωστώδη Πολυετή, Κυπερώδη, Πλατύφυλλα Ετήσια, Χρήση ησσονος σηµασίας ζιζάνια (όσα αναφέρουν τη σχετική ένδειξη),
Όγκος ψεκαστικού υγρού: 30 - 40 λίτρα / στρέμμα
Μέγιστος αριθμός εφαρμογών ανά καλλ/κή περίοδο: 1
Μία (1) εφαρμογή ή τμηματικά σε ( 2) εφαρμογές χωρίς να γίνει υπέρβαση της μέγιστης δόσης των 150κ.εκ/στρ. Συγκεκριμένα μπορεί να γίνει μία εφαρμογή με δόση 150γρ/στρ από το 2ο φύλλο έως το 8ο φύλλο του καλαμποκιού ή 2 τμηματικές εφαρμογές με δόση 75γρ/στρ η κάθε εφαρμογή (συνολικά 150γρ/στρ) και πρώτη εφαρμογή πριν το στάδιο των 4ων φύλλων του καλαμποκιού και μεσοδιάστημα 15 ημέρες
Τελευταία επέμβαση πρίν τη συγκομιδή: καλύπτεται από την καλλιεργητική περίοδο μεταξύ εφαρμογής και συγκομιδής
Για την καλλιέργεια "ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ": Από την ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΦΗ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ μόνο τα σκευάσματα που προορίζονται για χρήση "ήσσονος σημασίας" όπως φαίνεται στη παραπάνω σχετική λιστα με τις δόσεις εφαρμογής του σκευάσματος.
Επίσης μπορούν να εξαιρεθούν μικρά μεγέθη συσκευασιών που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν σε υπαίθριες καλλιέργειες των οποίων η έκταση δεν ξεπερνά το ένα (1) στρέμμα και δεν φέρουν σήμανση με νεκροκεφαλή.
Τα παραπάνω όμως ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ της Ηλεκτρονικής Καταγραφής Πώλησης.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Το ELUMIS 105 OD, είναι διασυστηματικό μεταφυτρωτικό ζιζανιοκτόνο για την καταπολέμηση ετήσιων αγρωστωδών και πλατύφυλλων ζιζανίων στον αραβόσιτο που μετακινείται ανοδικά και καθοδικά μέσα στο φυτό. Τα ζιζάνια απορροφούν το ζιζανιοκτόνο από τα φύλλα τους βλαστούς και τις ρίζες και σταματούν την ανάπτυξή τους σύντομα μετά την εφαρμογή. Το mesotrione παρεμποδίζει τη βιοσύνθεση της πλαστοκινόνης και των καροτινοειδών με δράση στο ένζυμο 4-HPPD To nicosulfuron δρα παρεμποδίζοντας το ένζυμο ALS, συνθετάση του οξειγαλακτικού.
Μέθοδος εφαρμογής: Καθολικός ομοιόμορφος ψεκασμός της επιφάνειας του εδάφους, με ψεκαστήρα υψηλού όγκου και ψεκαστικό υγρό 30-40 λτ ανά στρέμμα. Χρησιμοποιείτε μπεκ τύπου σκούπας με πίεση 1,5-3 bar και απόσταση της ψεκαστικής ράβδου από το έδαφος 40-50 εκ. Ψεκασμός υπό συνεχή ανάδευση.
Για να αποκτηθεί μέγιστη αποτελεσματικότητα, είναι προτιμότερο να γίνει εφαρμογή σε νεαρά ζιζάνια, μεταξύ βλάστησης και του σταδίου των 4 φύλλων για τα ετήσια πλατυφυλλα και πριν του αδελφώματος για τα αγρωστώδη.
Να μην εφαρμόζεται σε καλαμπόκι που προορίζεται για σποροπαραγωγή.
Να μην εφαρμόζεται σε γλυκό καλαμπόκι
Nα μην εφαρμόζεται εάν έχει προηγηθεί εφαρμογή κοκκώδους οργανοφωσφωρικού ή καρβαμιδικού εντομοκτόνου κατά την σπορά.Η εφαρμογή του να απέχει τουλάχιστον μία εβδομάδα από τον ψεκασμό φυλλώματος με οργανοφωσφωρικό ή καρβαμιδικό εντομοκτόνο.
2. Να μην εφαρμόζεται σε σειρά ή σε συνδυασμό με προϊόντα που περιέχουν σουλφονυλουρία
3. Να μην εφαρμόζεται σε περίπτωση που το καλαμπόκι βρίσκεται σε κατάσταση stress
4. Για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα να εφαρμόζεται σε θερμοκρασίες μεταξύ των 25οC και 15 οC και με υγρασία μεγαλύτερη από 60%..
Αποφύγετε οποιοδήποτε ψεκασμό με Elumis ή μεταφορά του ψεκαστικού νέφους στις ευαίσθητες γειτονικές καλλιέργειες, ειδικότερα σε τεύτλα, ηλίανθο, ελαιοκράμβη, μπιζέλια, οπωροκηπευτικά, πατάτες, σόγια, καπνός, καλλωπιστικά φυτά, αμπέλια και οπωροφόρα δένδρα.
Σε περίπτωση αποτυχίας της καλλιέργειας του καλαμποκιού που έχει ψεκαστεί με το elumis, συνίσταται να περάσουν από 4 εβδομάδες από τον ψεκασμό και να πραγματοποιηθεί όργωμα πριν την επανασπορά. Μπορεί να γίνει επανασπορά του καλαμποκιού .
Σε περίπτωση αμειψισποράς :
Το φθινόπωρο, επιτρέπονται, χωρίς περιορισμό, δημητριακά (σιτάρι, κριθάρι, σίκαλη, τρικικάλε) και την επόμενη άνοιξη επιτρέπονται καλαμπόκι, σόργο
Επιτρέπονται μετά το όργωμα : ηλίανθος και λόλιο για κτηνοτροφή (λειμώνα)
Λόγω φαινομένων λεύκανσης που συναντώνται περιστασιακά σε ορισμένες καλλιέργειες σε εδάφη φτωχά σε οργανική ύλη δεν συνιστάται η σπορά σπανακιού, λάθυρου, μπιζελιού, τεύτλων, φασολιών και σόγιας.
Συνθήκες εφαρμογής: Για να αποκτηθεί μέγιστη αποτελεσματικότητα, είναι προτιμότερο να γίνει εφαρμογή σε νεαρά ζιζάνια, μεταξύ βλάστησης και του σταδίου των 4 φύλλων για τα ετήσια πλατυφυλλα και πριν του αδελφώματος για τα αγρωστώδη. Να μην εφαρμόζεται σε καλαμπόκι που προορίζεται για σποροπαραγωγή. Να μην εφαρμόζεται σε γλυκό καλαμπόκι Nα μην εφαρμόζεται εάν έχει προηγηθεί εφαρμογή κοκκώδους οργανοφωσφωρικού ή καρβαμιδικού εντομοκτόνου κατά την σπορά.Η εφαρμογή του να απέχει τουλάχιστον μία εβδομάδα από τον ψεκασμό φυλλώματος με οργανοφωσφωρικό ή καρβαμιδικό εντομοκτόνο. 2. Να μην εφαρμόζεται σε σειρά ή σε συνδυασμό με προϊόντα που περιέχουν σουλφονυλουρία 3. Να μην εφαρμόζεται σε περίπτωση που το καλαμπόκι βρίσκεται σε κατάσταση stress 4. Για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα να εφαρμόζεται σε θερμοκρασίες μεταξύ των 25οC και 15 οC και με υγρασία μεγαλύτερη από 60%.. Αποφύγετε οποιοδήποτε ψεκασμό με Elumis ή μεταφορά του ψεκαστικού νέφους στις ευαίσθητες γειτονικές καλλιέργειες, ειδικότερα σε τεύτλα, ηλίανθο, ελαιοκράμβη, μπιζέλια, οπωροκηπευτικά, πατάτες, σόγια, καπνός, καλλωπιστικά φυτά, αμπέλια και οπωροφόρα δένδρα. Σε περίπτωση αποτυχίας της καλλιέργειας του καλαμποκιού που έχει ψεκαστεί με το elumis, συνίσταται να περάσουν από 4 εβδομάδες από τον ψεκασμό και να πραγματοποιηθεί όργωμα πριν την επανασπορά. Μπορεί να γίνει επανασπορά του καλαμποκιού . Σε περίπτωση αμειψισποράς : Το φθινόπωρο, επιτρέπονται, χωρίς περιορισμό, δημητριακά (σιτάρι, κριθάρι, σίκαλη, τρικικάλε) και την επόμενη άνοιξη επιτρέπονται καλαμπόκι, σόργο Επιτρέπονται μετά το όργωμα : ηλίανθος και λόλιο για κτηνοτροφή (λειμώνα) Λόγω φαινομένων λεύκανσης που συναντώνται περιστασιακά σε ορισμένες καλλιέργειες σε εδάφη φτωχά σε οργανική ύλη δεν συνιστάται η σπορά σπανακιού, λάθυρου, μπιζελιού, τεύτλων, φασολιών και σόγιας.

Συνδυαστικότητα και φυτοτοξικότητα

Φυτοτοξικότητα:
Στις συνιστώμενες καλλιέργειες και δόσεις δεν είναι φυτοτοξικό.
Σε περίπτωση που το καλαμπόκι μεγαλώνει υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες(χαμηλές θερμοκρασίες, ξήρανση και έντονες μεταβολές των θερμοκρασιών) η βρίσκεται σε κατάσταση stress, μπορεί να εμφανισθεί μία παροδική λεύκανση των φύλλων, η οποία όμως γρήγορα θα εξαφανιστεί και δεν θα επηρεάσει την ανάπτυξη του καλαμποκιού.

Mesotrione:
Η εφαρμογή καρβαμιδικών και των οργανοφωσφορικών εντομοκτόνων πρέπει να απέχει τέσσερις (4) εβδομάδες πριν ή μετά την εφαρμογή του σκευάσματος.
Αν στην ετικέτα ή οι πίνακες συνδυαστικότητας δεν δίδονται πληροφορίες για τη συνδυαστικότητα, θα πρέπει να γίνεται δοκιµαστική ανάµειξη για να εξετασθεί τουλάχιστον η περίπτωση φυσικής ασυµβατότητας του συνδυασµού.
H προσθήκη των φυτοφαρμάκων με τη σειρά: WP, FL, WDG και EC ή S
Μέγιστα Επιτρεπτά Όρια Υπολειμμάτων (MRLs) του παραπάνω σκευάσματος για τη συγγεκριμένη καλλιεργεια
Δραστική ουσίαΕπεξήγησηΜέγ.Υπολειμματικότητα
Nicosulfuron 0.01 mg/kg
Mesotrione 0.01 mg/kg

Τύπος έγκρισης: Ανανέωση της άδειας μετά την ανανέωση της δ.ο. για ZRMS (άρθρο 43)
Λήξη έγκρισης: 31/03/2028
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS08+GHS09

Επιστροφή στην σελίδα ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ