ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ - PODIUM - εγκεκριμένα Φυτοφάρμακα
Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ - PODIUM

ραπανίδα: Πλατύφυλλα Ετήσια ζιζάνια

PODIUM

Pendimethaline 33%

Γαλακτοποιήσιμο υγρό (EC) / Βοηθητικές ουσίες: 65.02%


Οδηγίες εφαρμογής για ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ:

Δόσεις σκευάσματος

(χρήση ήσσονος σηµασίας)
(χρήση ήσσονος σηµασίας)
(χρήση ήσσονος σηµασίας)
(χρήση ήσσονος σηµασίας)
(χρήση ήσσονος σηµασίας)
(χρήση ήσσονος σηµασίας)
(χρήση ήσσονος σηµασίας)
(χρήση ήσσονος σηµασίας)
(χρήση ήσσονος σηµασίας)
(χρήση ήσσονος σηµασίας)
(χρήση ήσσονος σηµασίας)
(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Ραπανίδα (Raphanus raphanistrum)
(χρήση ήσσονος σηµασίας)
(χρήση ήσσονος σηµασίας)
(χρήση ήσσονος σηµασίας)
400-600 γραμμάρια στο στρέμμα
Αιτίες Χορηγησης σκευάσματος: Αγρωστώδη Ετήσια, Πλατύφυλλα Ετήσια, Χρήση ησσονος σηµασίας ζιζάνια (όσα αναφέρουν τη σχετική ένδειξη),
Όγκος ψεκαστικού υγρού: 20 - 60 λίτρα / στρέμμα
Μέγιστος αριθμός εφαρμογών ανά καλλ/κή περίοδο: 1
Εφαρμογή: Προφυτρωτικά και Μεταφυτρωτικά
Προφυτρωτικά ή μεταφυτρωτικά της καλλιέργειας
Τελευταία επέμβαση πρίν τη συγκομιδή - Αριθμός ημερών: 0
Για την καλλιέργεια "ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ": Από την ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΦΗ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ μόνο τα σκευάσματα που προορίζονται για χρήση "ήσσονος σημασίας" όπως φαίνεται στη παραπάνω σχετική λιστα με τις δόσεις εφαρμογής του σκευάσματος.
Επίσης μπορούν να εξαιρεθούν μικρά μεγέθη συσκευασιών που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν σε υπαίθριες καλλιέργειες των οποίων η έκταση δεν ξεπερνά το ένα (1) στρέμμα και δεν φέρουν σήμανση με νεκροκεφαλή.
Τα παραπάνω όμως ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ της Ηλεκτρονικής Καταγραφής Πώλησης.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Εκλεκτικό ζιζανιοκτόνο για την καταπολέμηση πλατύφυλλων και αγρωστωδών ζιζανίων κατά το φύτρωμά τους. Σε βιοχημικό επίπεδο επηρεάζει την λειτουργία της μίτωσης με παρεμπόδιση του σχηματισμού των μικροσωληνίσκων της μιτωτικής ατράκτου.
Τρόπος Εφαρμογής: Εφαρμόζεται με 20 – 60 λίτρα νερό/στρ, μπεκ τύπου σκούπας και με πίεση ψεκαστικού μικρότερη από 3–4 ατμόσφαιρες (45-60 PSI). Στην επιφανειακή εφαρμογή, αν δεν βρέξει μέσα σε 5–6 ημέρες χρειάζεται πότισμα.
1.Η δράση του PODIUM 33 EC στις επιφανειακές εφαρμογές επηρεάζεται σημαντικά από την εδαφική υγρασία. Συνιστάται στις περιπτώσεις αυτές πότισμα 24-48 ώρες μετά την εφαρμογή για την ενσωμάτωση – «ενεργοποίηση» του ζιζανιοκτόνου στο έδαφος.
2.Οι μικρότερες δόσεις αναφέρονται σε ελαφριά εδάφη - χαμηλής περιεκτικότητας σε οργανική ουσία και μικρότερη πίεση προσβολής, ενώ οι μεγαλύτερες σε μέσης σύστασης ή βαριά εδάφη – μέσης έως υψηλής περιεκτικότητας σε οργανική ουσία ή/και σε μεγαλύτερη πίεση προσβολής. Στις περιπτώσεις που χρησιμοποιηθούν οι μέγιστες δόσεις και ανάλογα με τη σύσταση/γονιμότητα του εδάφους, είναι δυνατό να παρατηρηθεί παροδική καθυστέρηση ανάπτυξης των φυτών, ειδικά σε συνθήκες υψηλής εδαφικής υγρασίας ή χαμηλών θερμοκρασιών.
3.Μην εφαρμόζετε το PODIUM 33 EC σε θερμοκήπια ή άλλες κλειστές κατασκευές.
4.Στις καλλιέργειες της τομάτας και του καπνού μετά την εφαρμογή να γίνεται ενσωμάτωση σε βάθος 5-8 εκ. ή να ακολουθείται ελαφρύ πότισμα.
Μην σπέρνετε ή φυτεύετε αραβόσιτο, πεπόνι, αγγούρι ή άλλα κολοκυνθοειδή, μηδική, σπανάκι και τεύτλα στον ίδιο αγρό την ίδια καλλιεργητική περίοδο, πριν περάσουν 6 μήνες από την εφαρμογή του ζιζανιοκτόνου.
Μην σπέρνετε ή φυτεύετε άλλη καλλιέργεια πριν περάσουν 3 μήνες από την εφαρμογή του ζιζανιοκτόνου και αφού προηγηθεί κατεργασία του εδάφους.
Να αποφεύγεται η επανείσοδος των ανθρώπων μέχρι να στεγνώσει το ψεκαστικό υγρό.
Συνθήκες εφαρμογής: 1.Η δράση του PODIUM 33 EC στις επιφανειακές εφαρμογές επηρεάζεται σημαντικά από την εδαφική υγρασία. Συνιστάται στις περιπτώσεις αυτές πότισμα 24-48 ώρες μετά την εφαρμογή για την ενσωμάτωση – «ενεργοποίηση» του ζιζανιοκτόνου στο έδαφος. 2.Οι μικρότερες δόσεις αναφέρονται σε ελαφριά εδάφη - χαμηλής περιεκτικότητας σε οργανική ουσία και μικρότερη πίεση προσβολής, ενώ οι μεγαλύτερες σε μέσης σύστασης ή βαριά εδάφη – μέσης έως υψηλής περιεκτικότητας σε οργανική ουσία ή/και σε μεγαλύτερη πίεση προσβολής. Στις περιπτώσεις που χρησιμοποιηθούν οι μέγιστες δόσεις και ανάλογα με τη σύσταση/γονιμότητα του εδάφους, είναι δυνατό να παρατηρηθεί παροδική καθυστέρηση ανάπτυξης των φυτών, ειδικά σε συνθήκες υψηλής εδαφικής υγρασίας ή χαμηλών θερμοκρασιών. 3.Μην εφαρμόζετε το PODIUM 33 EC σε θερμοκήπια ή άλλες κλειστές κατασκευές. 4.Στις καλλιέργειες της τομάτας και του καπνού μετά την εφαρμογή να γίνεται ενσωμάτωση σε βάθος 5-8 εκ. ή να ακολουθείται ελαφρύ πότισμα. Μην σπέρνετε ή φυτεύετε αραβόσιτο, πεπόνι, αγγούρι ή άλλα κολοκυνθοειδή, μηδική, σπανάκι και τεύτλα στον ίδιο αγρό την ίδια καλλιεργητική περίοδο, πριν περάσουν 6 μήνες από την εφαρμογή του ζιζανιοκτόνου. Μην σπέρνετε ή φυτεύετε άλλη καλλιέργεια πριν περάσουν 3 μήνες από την εφαρμογή του ζιζανιοκτόνου και αφού προηγηθεί κατεργασία του εδάφους. Να αποφεύγεται η επανείσοδος των ανθρώπων μέχρι να στεγνώσει το ψεκαστικό υγρό.
Φυτοτοξικότητα:
Δεν παρουσιάζει καμία φυτοτοξικότητα όταν χρησιμοποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης και τον τρόπο εφαρμογής στις συνιστώμενες καλλιέργειες και στις ελληνικές εδαφοκλιματολογικές συνθήκες.
Ευαίσθητες γειτονικές καλλιέργειες: αγγούρι, πεπόνι, σέσκουλο, σπανάκι και τεύτλα.

Συσκευασία:
-Είδος-Μέγεθος-Υλικό:
1.Φιάλες 100 κ.εκ. έως 1 λίτρο. Πλαστικό τύπου HDPE/COEX ή COEX/PA με κατάλληλα πώματα ασφαλείας.
2.Φιάλες μέσα σε κουτί 100 κ.εκ. έως 1 λίτρο. Πλαστικό τύπου HDPE/COEX ή COEX/PA με κατάλληλα πώματα ασφαλείας, κουτί χάρτινο.
3.Δοχεία 5 έως 20 λίτρα. Πλαστικό τύπου HDPE/COEX ή COEX/PA με κατάλληλα πώματα ασφαλείας.

Τύπος έγκρισης: Αμοιβαία αναγνώριση (άρθρο 40)
Λήξη έγκρισης: 31/07/2018
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //

Σημείωση: Οσα σκευάσματα εμφανίζονται στους καταλόγους, παρόλο που η ημερομηνία λήξης τους είναι προγενέστερη της σημερινής, για τα οποία δεν υπάρχει ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ή δεν εμφανίζεται η λέξη ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ, η έγκρισή τους είναι σε ισχύ και βρίσκονται σε διαδικασία ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.

Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS02+GHS07+GHS08+GHS09

Επιστροφή στην σελίδα ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ