ΚΡΙΘΑΡΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ - Lentemul - εγκεκριμένα Φυτοφάρμακα
Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

ΚΡΙΘΑΡΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ - Lentemul

αλμυρίδι: Πλατύφυλλα Ετήσια ζιζάνια

Lentemul

2,4-D, σε οξύ 60%

Πυκνό Διάλυμα (SL) / Βοηθητικές ουσίες: 47.9%


Οδηγίες εφαρμογής για ΚΡΙΘΑΡΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ:

Δόσεις σκευάσματος, δραστικές ουσίες και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογια, και τρόπο εφαρμογής του Lentemul για χρηση σε ΚΡΙΘΑΡΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Μεταφυτρωτικό, διασυστηματικό, εκλεκτικό ζιζανιοκτόνο φυλλώματος της ομάδας των φαινοξυαλκανοϊκών για την καταπολέμηση πλατύφυλλων ζιζανίων στα Σιτηρά (σιτάρι, κριθάρι, σίκαλη, βρώμη) και το χλοοτάπητα. Απορροφάται κυρίως από τα φύλλα των ζιζανίων. Μετακινείται διασυστηματικά στους φυτικούς ιστούς δια μέσου τόσο του συμπλάστη όσο και του αποπλάστη και συγκεντρώνεται στους νεαρούς μεριστωματικούς ιστούς. Προκαλεί επιναστία και ασύμμετρη αύξηση των φυτών με χαρακτηριστική συστροφή των φύλλων και των νεαρών βλαστών τους και επηρεάζει την αναπνοή, τα αποθέματα των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών, και την κυτταρική διαίρεση. Σε βιοχημικό επίπεδο το 2,4-D δρα όπως και οι φυσικές αυξίνες.
Μέθοδος εφαρμογής: Καθολικός ομοιόμορφος ψεκασμός του φυλλώματος των ζιζανίων με 40-60 λίτρα νερό ανά στρέμμα για τα σιτηρά και με 40-50 λίτρα νερό ανά στρέμμα για τον χλοοτάπητα.
Χρησιμοποιείτε ακροφύσια τύπου σκούπας και ψεκάστε με πίεση μικρότερη από 2 ατμόσφαιρες (30 PSI).
Ευαίσθητα ζιζάνια:
Ετήσια ζιζάνια:
Αγριομελιτζάνα (XANST) (Xanthium strumarium), Άγριο σινάπι (SINAR) (Sinapis arvensis), Αλμυρίδι (SASKA) (Salsola kali), Ασπράγκαθο (XANSP) (Xanthium spinosum), Βλήτα (AMASS) (Amaranthus spp.), Ήμερο σινάπι (SINAL) (Sinapis alba), Ζωχός (SONSS) (Sonchus spp.), Θλάσπι (THLSS) (Thlaspi spp.), Καψέλλα (CAPBP) (Capsella bursa-pastoris), Λουβουδιά (CHEAL) (Chenopodium album), Σισύμπριο (SSYIR) (Sisymbrium irio), Τάτουλας (DATST) (Datura stramonium), Ρανούγκουλος (RANAR)(Ranunculus arvensis), Ραπανίδα (RAPRA) (Raphanus raphanistrum).
Πολυετή ζιζάνια: Κίρσιο (CIRAR) (Cirsium arvense), Λάπαθα (RUMSS) (Rumex spp.), Περιπλοκάδα (CYNDA) (Convolvulus arvensis).
1.Για την αντιμετώπιση των πολυετών πλατύφυλλων ζιζανίων, ο ψεκασμός να πραγματοποιείται όταν τα ζιζάνια είναι σε νεαρό στάδιο και σε μικρή πυκνότητα.
2.Το εύρος της δόσης είναι ανάλογο του σταδίου ανάπτυξης, του είδους και της πυκνότητας των ζιζανίων. Ετήσια ζιζάνια ψεκάζονται σε νεαρό στάδιο και ενώ βρίσκονται σε γρήγορη ανάπτυξη.
3.Ο μεγαλύτερος όγκος ψεκαστικού υγρού συνιστάται όταν τα ζιζάνια είναι μεγαλύτερα ή και σε μεγαλύτερη πυκνότητα.
4.Για τον καλύτερο έλεγχο του κίρσιου (Cirsium arvense) η εφαρμογή πρέπει να καθυστερήσει μέχρι αυτό να αποκτήσει ύψος 15-20 εκ.
5.Εφαρμόζεται με χαμηλή πίεση (χαμηλότερη από 2 ατμόσφαιρες) για αποφυγή μεταφοράς ψεκαστικών σταγονιδίων σε γειτονικές ευαίσθητες καλλιέργειες.
6.Να εφαρμόζεται όταν επικρατεί άπνοια.
7.Στον χλοοτάπητα να χρησιμοποιείται αφού παρέλθουν 6 μήνες μετά τη σπορά.
8.Να μην εφαρμόζεται σε ευαίσθητες περιοχές στις οποίες υπάρχουν αμμώδη εδάφη και υψηλά επίπεδα βροχόπτωσης.
Συνθήκες εφαρμογής: Ευαίσθητα ζιζάνια: Ετήσια ζιζάνια: Αγριομελιτζάνα (XANST) (Xanthium strumarium), Άγριο σινάπι (SINAR) (Sinapis arvensis), Αλμυρίδι (SASKA) (Salsola kali), Ασπράγκαθο (XANSP) (Xanthium spinosum), Βλήτα (AMASS) (Amaranthus spp.), Ήμερο σινάπι (SINAL) (Sinapis alba), Ζωχός (SONSS) (Sonchus spp.), Θλάσπι (THLSS) (Thlaspi spp.), Καψέλλα (CAPBP) (Capsella bursa-pastoris), Λουβουδιά (CHEAL) (Chenopodium album), Σισύμπριο (SSYIR) (Sisymbrium irio), Τάτουλας (DATST) (Datura stramonium), Ρανούγκουλος (RANAR)(Ranunculus arvensis), Ραπανίδα (RAPRA) (Raphanus raphanistrum). Πολυετή ζιζάνια: Κίρσιο (CIRAR) (Cirsium arvense), Λάπαθα (RUMSS) (Rumex spp.), Περιπλοκάδα (CYNDA) (Convolvulus arvensis). 1.Για την αντιμετώπιση των πολυετών πλατύφυλλων ζιζανίων, ο ψεκασμός να πραγματοποιείται όταν τα ζιζάνια είναι σε νεαρό στάδιο και σε μικρή πυκνότητα. 2.Το εύρος της δόσης είναι ανάλογο του σταδίου ανάπτυξης, του είδους και της πυκνότητας των ζιζανίων. Ετήσια ζιζάνια ψεκάζονται σε νεαρό στάδιο και ενώ βρίσκονται σε γρήγορη ανάπτυξη. 3.Ο μεγαλύτερος όγκος ψεκαστικού υγρού συνιστάται όταν τα ζιζάνια είναι μεγαλύτερα ή και σε μεγαλύτερη πυκνότητα. 4.Για τον καλύτερο έλεγχο του κίρσιου (Cirsium arvense) η εφαρμογή πρέπει να καθυστερήσει μέχρι αυτό να αποκτήσει ύψος 15-20 εκ. 5.Εφαρμόζεται με χαμηλή πίεση (χαμηλότερη από 2 ατμόσφαιρες) για αποφυγή μεταφοράς ψεκαστικών σταγονιδίων σε γειτονικές ευαίσθητες καλλιέργειες. 6.Να εφαρμόζεται όταν επικρατεί άπνοια. 7.Στον χλοοτάπητα να χρησιμοποιείται αφού παρέλθουν 6 μήνες μετά τη σπορά. 8.Να μην εφαρμόζεται σε ευαίσθητες περιοχές στις οποίες υπάρχουν αμμώδη εδάφη και υψηλά επίπεδα βροχόπτωσης.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του ζιζανιοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Ανανέωση της άδειας μετά την ανανέωση της δ.ο. για CMS (άρθρο 43)
Λήξη έγκρισης: 31/01/2031
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS05+GHS07+GHS09

Επιστροφή στην σελίδα ΚΡΙΘΑΡΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ