ΤΡΙΤΙΚΑΛΕ - SERRATE 20/7.5 WG - εγκεκριμένα Φυτοφάρμακα
Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

ΤΡΙΤΙΚΑΛΕ - SERRATE 20/7.5 WG

Σινάπι: Πλατύφυλλα Ετήσια ζιζάνια

SERRATE 20/7.5 WG

Clodinafop-propargyl propargyl 20% / Clonquintocet-mexyl 7.5% / pyroxsulam 7.5%

Βρέξιμοι Κόκκοι (WG) / Βοηθητικές ουσίες: 71.43%


Οδηγίες εφαρμογής για ΤΡΙΤΙΚΑΛΕ:

Δόσεις σκευάσματος, δραστικές ουσίες και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογια, και τρόπο εφαρμογής του SERRATE 20/7.5 WG για χρηση σε ΤΡΙΤΙΚΑΛΕ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Mεταφυτρωτικό ζιζανιοκτόνο για τον έλεγχο ετήσιων αγρωστωδών και πλατύφυλλων ζιζανίων σε μαλακό, σκληρό σιτάρι, τριτικάλε και σίκαλη που απορροφάται από τα φύλλα των ζιζανίων, μετακινείται στον μεριστωματικό ιστό όπου δρα παρεμποδίζοντας ταυτόχρονα την βιοσύνθεση των λιπαρών οξέων και του ενζύμου amino lactate synthase. To clodinafop-propargyl, ανήκει στη χημική ομάδα των aryloxyphenoxypropionate παραγώγων που ονομάζονται κοινώς “FOPS”, τα οποία δρουν παρεμποδίζοντας τη σύνθεση του ενζύμου Acetyl- CoA- Carboxylase (ACCase), απαραίτητο ένζυμο για την βιοσύνθεση των λιπαρών οξέων. Το Pyroxsulam δρα ως αναστολέας του ενζύμου amino lactate synthase (ALS) (οξυγαλακτική συνθετάση) εμποδίζοντας τη σύνθεση αμινοξέων των ζιζανίων.
Μέθοδος εφαρμογής: Μεταφυτρωτικός ψεκασμός. Όγκος ψεκαστικού υγρού 20-30 λίτρα νερό στο στρέμμα.
Η αποτελεσματικότητα και η ταχύτητα δράσης του σκευάσματος αυξάνεται όταν εφαρμόζεται σε νεαρά ζιζάνια κατά την περίοδο έντονης ανάπτυξης τους.
Εφαρμόστε το προϊόν σε καλλιέργειες που βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Μην εφαρμόζετε το προϊόν σε καλλιέργειες που είναι προσβεβλημένες ή είναι ταλαιπωρημένες από το κρύο ή την ξηρασία, γιατί η αποτελεσματικότητα μπορεί να μην είναι η βέλτιστη.
Σε περίπτωση καταστροφής της καλλιέργειας των χειμερινών σιτηρών που έχει εφαρμοστεί το σκεύασμα την άνοιξη, δεν συνιστάται σπορά ευαίσθητών καλλιεργειών, όπως το εαρινό κριθάρι, το καλαμπόκι και τα ζαχαρότευτλα.
Κάτω από φυσιολογικές κλιματολογικές συνθήκες στις περιοχές που έχουν σπαρθεί σιτηρά και μετά από φυσιολογική συγκομιδή την άνοιξη, την ίδια χρονιά μπορούν να σπαρθούν χειμερινά σιτηρά και χειμερινή ελαιοκράμβη. Την επόμενη άνοιξη μπορούν να σπαρθούν χωρίς κανένα περιορισμό όλα τα σιτηρά και άλλες αροτραίες καλλιέργειες, συμπεριλαμβανομένων των Phacelia, μηδική, σόγια και ζαχαρότευτλα.
Το σκεύασμα διατηρείται για τουλάχιστον δύο (2) χρόνια στην αρχική του κλειστή συσκευασία, μακριά από ήλιο και υγρασία σε καλά αεριζόμενο χώρο.
Συνθήκες εφαρμογής: Η αποτελεσματικότητα και η ταχύτητα δράσης του σκευάσματος αυξάνεται όταν εφαρμόζεται σε νεαρά ζιζάνια κατά την περίοδο έντονης ανάπτυξης τους. Εφαρμόστε το προϊόν σε καλλιέργειες που βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Μην εφαρμόζετε το προϊόν σε καλλιέργειες που είναι προσβεβλημένες ή είναι ταλαιπωρημένες από το κρύο ή την ξηρασία, γιατί η αποτελεσματικότητα μπορεί να μην είναι η βέλτιστη. Σε περίπτωση καταστροφής της καλλιέργειας των χειμερινών σιτηρών που έχει εφαρμοστεί το σκεύασμα την άνοιξη, δεν συνιστάται σπορά ευαίσθητών καλλιεργειών, όπως το εαρινό κριθάρι, το καλαμπόκι και τα ζαχαρότευτλα. Κάτω από φυσιολογικές κλιματολογικές συνθήκες στις περιοχές που έχουν σπαρθεί σιτηρά και μετά από φυσιολογική συγκομιδή την άνοιξη, την ίδια χρονιά μπορούν να σπαρθούν χειμερινά σιτηρά και χειμερινή ελαιοκράμβη. Την επόμενη άνοιξη μπορούν να σπαρθούν χωρίς κανένα περιορισμό όλα τα σιτηρά και άλλες αροτραίες καλλιέργειες, συμπεριλαμβανομένων των Phacelia, μηδική, σόγια και ζαχαρότευτλα. Το σκεύασμα διατηρείται για τουλάχιστον δύο (2) χρόνια στην αρχική του κλειστή συσκευασία, μακριά από ήλιο και υγρασία σε καλά αεριζόμενο χώρο.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του ζιζανιοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Νέα έγκριση (CMS) (άρθρο 37.4)
Λήξη έγκρισης: 30/04/2024
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07+GHS08+GHS09

Επιστροφή στην σελίδα ΤΡΙΤΙΚΑΛΕ