ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ - CALLISTO 10 SC - εγκεκριμένα Φυτοφάρμακα
Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ - CALLISTO 10 SC

Σολανόν το κίτρινο: Πλατύφυλλα Ετήσια ζιζάνια

CALLISTO 10 SC

Mesotrione 10%

Συμπ. Αιώρημα (SC) / Βοηθητικές ουσίες: 90.07%


Οδηγίες εφαρμογής για ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ:

Δόσεις σκευάσματος

Αγριομπαμπακιά (Abutilon theophrasti)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Βλήτο (Amaranthus sp.)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Λουβουδιά (Chenopodium album)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Τάτουλας (Datura stramonium)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Αγριοντοματιά
Στύφνος
(Solanum nigrum)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Αγριομελιτζάνα (Xanthium strumarium)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
75 Κυβ.εκ. (ml) στο στρέμμα
Αιτίες Χορηγησης σκευάσματος: Πλατύφυλλα Ετήσια, Χρήση ησσονος σηµασίας ζιζάνια (όσα αναφέρουν τη σχετική ένδειξη),
Όγκος ψεκαστικού υγρού: 25 - 30 λίτρα / στρέμμα
Μέγιστος αριθμός εφαρμογών ανά καλλ/κή περίοδο: 1
Μέθοδος ψεκασμού:
Μεταφυτρωτικός ψεκασμός
Αγριοβαμβακιά, αγριοτοματιά: μία εφαρμογή από το φύτρωμα μέχρι τα 6 φύλλα του ζιζανίου. Βλήτο, Τάτουλας, Αγριομελιτζάνα, Λουβουδιά: μία εφαρμογή από το φύτρωμα μέχτι τα 4 φύλλα των ζιζανίων
Τελευταία επέμβαση πρίν τη συγκομιδή: Δεν ορίζεται (καλύπτεται από την καλλιεργ.περίοδο μεταξύ εφαρμογής & συγκομιδής)
Για την καλλιέργεια "ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ": Από την ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΦΗ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ μόνο τα σκευάσματα που προορίζονται για χρήση "ήσσονος σημασίας" όπως φαίνεται στη παραπάνω σχετική λιστα με τις δόσεις εφαρμογής του σκευάσματος.
Επίσης μπορούν να εξαιρεθούν μικρά μεγέθη συσκευασιών που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν σε υπαίθριες καλλιέργειες των οποίων η έκταση δεν ξεπερνά το ένα (1) στρέμμα και δεν φέρουν σήμανση με νεκροκεφαλή.
Τα παραπάνω όμως ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ της Ηλεκτρονικής Καταγραφής Πώλησης.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Μεταφυτρωτικό εκλεκτικό ζιζανιοκτόνο για την καταπολέμηση ετησίων πλατυφύλλων ζιζανίων στον αραβόσιτο. Τα ζιζανιοκτόνα της ομάδας των τρικετονών παρεμποδίζουν τη βιοσύνθεση των καροτινοειδών με δράση στο ένζυμο 4-ΗΡΡD.
Μέθοδος εφαρμογής: Μεταφυτρωτικός ψεκασμός φυλλώματος με πίεση 2-3 Αtm, υπό συνεχή ανάδευση, με τα συνήθη ψεκαστικά με 25-30 λίτρα ψεκαστικού υγρού ανά στρέμμα με μπεκ τύπου σκούπας. Βεβαιωθείτε ότι τα ψεκαστικά έχουν ρυθμιστεί σωστά πριν την εφαρμογή. Συνιστάται η χρησιμοποίηση του μικρότερου όγκου νερού και στις περιπτώσεις που είναι αναγκαίο (όταν τα ζιζάνια θα έχουν αναπτυχθεί) να χρησιμοποιείται ο μεγαλύτερος όγκος νερού.
Σε υψηλότερες δόσεις (μέχρι 150κεκ/στρέμμα) περιορίζει την ανάπτυξη ετησίων αγρωστωδών ζιζανίων και κύπερης.
Διαχείριση Ανθεκτικότητας

Όταν υπάρχει συνεχόμενη καλλιέργεια αραβοσίτου, θα πρέπει να αποφεύγεται η χρήση του Mesotrione, για περισσότερες από 2 συνεχόμενες καλλιεργητικές περιόδους. Συνιστάται η εναλλαγή του με ζιζανιοκτόνα με διαφορετικό μηχανισμό δράσης καθώς και η εναλλαγή των καλλιεργειών.
Σε περίπτωση αποτυχίας της καλλιέργειας στην οποία εφαρμόσθηκε το ζιζανιοκτόνο, στο ίδιο χωράφι μπορεί να ξανασπαρθεί μόνο αραβόσιτος στην ίδια καλλιεργητική περίοδο.
-Στο χωράφι που χρησιμοποιήθηκε το ζιζανιοκτόνο μπορεί το φθινόπωρο να σπαρθούν χειμερινά σιτηρά (σιτάρι, κριθάρι, σίκαλη) και την επόμενη άνοιξη ηλίανθος, αφού προηγηθεί βαθειά άροση.
- να μην σπέρνονται βαμβάκι πριν περάσουν τουλάχιστον 10 μήνες και ζαχαρότευτλα, πατζάρι, σπανάκι, αρακάς, φασόλι και σόγια πριν περάσουν τουλάχιστον 20 μήνες από την εφαρμογή του ζιζανιοκτόνου.
Πρόσβαση των ζώων μετά από 12 ημέρες.
Συνθήκες εφαρμογής: Σε υψηλότερες δόσεις (μέχρι 150κεκ/στρέμμα) περιορίζει την ανάπτυξη ετησίων αγρωστωδών ζιζανίων και κύπερης. Διαχείριση Ανθεκτικότητας Όταν υπάρχει συνεχόμενη καλλιέργεια αραβοσίτου, θα πρέπει να αποφεύγεται η χρήση του Mesotrione, για περισσότερες από 2 συνεχόμενες καλλιεργητικές περιόδους. Συνιστάται η εναλλαγή του με ζιζανιοκτόνα με διαφορετικό μηχανισμό δράσης καθώς και η εναλλαγή των καλλιεργειών. Σε περίπτωση αποτυχίας της καλλιέργειας στην οποία εφαρμόσθηκε το ζιζανιοκτόνο, στο ίδιο χωράφι μπορεί να ξανασπαρθεί μόνο αραβόσιτος στην ίδια καλλιεργητική περίοδο. -Στο χωράφι που χρησιμοποιήθηκε το ζιζανιοκτόνο μπορεί το φθινόπωρο να σπαρθούν χειμερινά σιτηρά (σιτάρι, κριθάρι, σίκαλη) και την επόμενη άνοιξη ηλίανθος, αφού προηγηθεί βαθειά άροση. - να μην σπέρνονται βαμβάκι πριν περάσουν τουλάχιστον 10 μήνες και ζαχαρότευτλα, πατζάρι, σπανάκι, αρακάς, φασόλι και σόγια πριν περάσουν τουλάχιστον 20 μήνες από την εφαρμογή του ζιζανιοκτόνου. Πρόσβαση των ζώων μετά από 12 ημέρες.

Συνδυαστικότητα και φυτοτοξικότητα

Φυτοτοξικότητα:
Να μην εφαρμόζεται σε γλυκό καλαμπόκι και σε καλαμπόκι που προορίζεται για την παραγωγή σπόρου.
Πιθανή εμφάνιση λεύκανσης των φύλλων του καλαμποκιού υπό συνθήκες χαμηλών θερμοκρασιών, ξηρασίας ή έντονων μεταβολών της θερμοκρασίας, είναι παροδικό φαινόμενο και δεν επηρεάζει τις αποδόσεις.
Συνδυαστικότητα:
Συνδυαστικότητα: Για διεύρυνση του φάσματος δράσης των καταπολεμούμενων ζιζανιών και
ιδιαίτερα για την ταυτόχρονη καταπολέμηση και αγρωστωδών ζιζανίων το σκεύασμα μπορεί να συνδυαστεί με Μilagro 4 SC ή με Rush 25 WG, στις συνιστώμενες αντίστοιχες δόσεις.

Mesotrione:
Η εφαρμογή καρβαμιδικών και των οργανοφωσφορικών εντομοκτόνων πρέπει να απέχει τέσσερις (4) εβδομάδες πριν ή μετά την εφαρμογή του σκευάσματος.
Αν στην ετικέτα ή οι πίνακες συνδυαστικότητας δεν δίδονται πληροφορίες για τη συνδυαστικότητα, θα πρέπει να γίνεται δοκιµαστική ανάµειξη για να εξετασθεί τουλάχιστον η περίπτωση φυσικής ασυµβατότητας του συνδυασµού.
H προσθήκη των φυτοφαρμάκων με τη σειρά: WP, FL, WDG και EC ή S
Μέγιστα Επιτρεπτά Όρια Υπολειμμάτων (MRLs) του παραπάνω σκευάσματος για τη συγγεκριμένη καλλιεργεια
Δραστική ουσίαΕπεξήγησηΜέγ.Υπολειμματικότητα
Mesotrione 0.01 mg/kg

Τύπος έγκρισης: Ανανέωση της άδειας μετά την ανανέωση της δ.ο. για ZRMS (άρθρο 43)
Λήξη έγκρισης: 31/05/2033
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07+GHS08+GHS09

Επιστροφή στην σελίδα ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ