ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ - HECTOR FORTE - εγκεκριμένα Φυτοφάρμακα
Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ - HECTOR FORTE

στελλάρια: Πλατύφυλλα Ετήσια ζιζάνια

HECTOR FORTE

Dicamba 51% / Nicosulfuron 6.25% / Rimsulfuron 3.13% / Isoxadifen-ethyl 3.12%

Βρέξιμοι Κόκκοι (WG) / Βοηθητικές ουσίες: 23.72%


Οδηγίες εφαρμογής για ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ:

Δόσεις σκευάσματος, δραστικές ουσίες και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογια, και τρόπο εφαρμογής του HECTOR FORTE για χρηση σε ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Το σκεύασμα είναι ένα διασυστηματικό μεταφυτρωτικό ζιζανιοκτόνο. Περιέχει dicamba, nicosulfuron και rimsulfuron. Το dicamba είναι ένα βενζοϊκό οξύ που ανήκει στις συνθετικές αυξίνες. Τα ζιζανιοκτόνα που τις περιέχουν είναι σε θέση να μιμούνται τη δράση της ουσίας των φυσικών ορμονών ανάπτυξης των φυτών. Αυτές οι χημικές ουσίες εμπλέκονται στη ρύθμιση της ανάπτυξης στα φυτά, και έτσι διαταράσσουν την ισορροπία της φυσικής ορμόνης στα φυτά. Αυτό προκαλεί τη διακοπή των διαδικασιών ανάπτυξης στο φυτό. Το dicamba απορροφάται από τα φύλλα και τις ρίζες και μετατοπίζεται εύκολα σε ολόκληρο το φυτό μέσω τόσο των συμπλαστικών και αποπλαστικών συστημάτων. Τα nicosulfuron και rimsulfuron είναι δύο δραστικές ουσίες, μέλη της οικογένειας των σουλφονυλουριών και απορροφώνται τόσο μέσω των ριζών όσο και μέσω του φυλλώματος. Ελέγχουν τα ζιζάνια εμποδίζοντας τη βιοσύνθεση του ενζύμου οξυγαλακτική συνθετάση (ALS), το οποίο απαιτείται για την παραγωγή αμινοξέων.
Μέθοδος εφαρμογής: Ψεκασμός φυλλώματος. Να χρησιμοποιείτε ακροφύσια σε σχήμα βεντάλιας και μεσαίες-χαμηλές πιέσεις.
1.Κατά τον ψεκασμό συνιστάται η προσθήκη μη ιονιζόμενου επιφανειοδραστικού VIVOLT σε αναλογία 0.2% κατ’ όγκο ή φυτικό λάδι 1.5% κατ’ όγκο.
2.Μην εφαρμόζετε το σκεύασμα εάν η θερμοκρασία είναι κάτω από 0°C ή όταν η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ ημέρας και νύχτας είναι μεγαλύτερη από 15°C και εάν αυτές οι συνθήκες ενδέχεται να παραμείνουν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μετά την εφαρμογή. Ιδανικές συνθήκες ψεκασμού 13-25°C.
3.Μην εφαρμόζετε όταν αναμένετε βροχή μέσα στις επόμενες δύο (2) ώρες από την εφαρμογή.
4.Τα καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνονται όταν ο ψεκασμός γίνεται όταν τα ζιζάνια είναι μικρά και στο στάδιο της ζωηρής ανάπτυξής τους.
5.Μην εφαρμόζετε όταν η καλλιέργεια βρίσκεται υπό στρες και ιδιαίτερα όταν το έδαφος είναι πολύ αμμώδες.
Συνθήκες εφαρμογής: 1.Κατά τον ψεκασμό συνιστάται η προσθήκη μη ιονιζόμενου επιφανειοδραστικού VIVOLT σε αναλογία 0.2% κατ’ όγκο ή φυτικό λάδι 1.5% κατ’ όγκο. 2.Μην εφαρμόζετε το σκεύασμα εάν η θερμοκρασία είναι κάτω από 0°C ή όταν η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ ημέρας και νύχτας είναι μεγαλύτερη από 15°C και εάν αυτές οι συνθήκες ενδέχεται να παραμείνουν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μετά την εφαρμογή. Ιδανικές συνθήκες ψεκασμού 13-25°C. 3.Μην εφαρμόζετε όταν αναμένετε βροχή μέσα στις επόμενες δύο (2) ώρες από την εφαρμογή. 4.Τα καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνονται όταν ο ψεκασμός γίνεται όταν τα ζιζάνια είναι μικρά και στο στάδιο της ζωηρής ανάπτυξής τους. 5.Μην εφαρμόζετε όταν η καλλιέργεια βρίσκεται υπό στρες και ιδιαίτερα όταν το έδαφος είναι πολύ αμμώδες.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του ζιζανιοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Νέα έγκριση (CMS) (άρθρο 37.4)
Λήξη έγκρισης: 15/08/2026
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07+GHS09

Επιστροφή στην σελίδα ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ